Sofia Richie Grainge se brzo pozicionirala kao jedna od najvećih modnih i beauty ikona današnjice, jer ova influenserka i manekenka neretko pokreće razgovore o svom prepoznatljivom izgledu, uključujući i o svojoj zdravoj kosi.

Pored toga što je pokazala svoju tehniku pravljenja lazy hair punđe (koja je njen zaštitni znak), na TikToku je pokrenula i razgovor o tajni brzog rasta kose. Često menja dužinu kose, ali je nemoguće ne primetiti da se vrlo brzo vrati na prvobitnu dužinu, kao i da njen volumen ne jenjava.

Poznata po svojoj frizuri i prepoznatljivom stilu, njena briga o kosi ostala je tajna sve dok nije podelila trik na TikToku.

Kosa Sofie Richie: lazy hair punđa i tajna brzog rasta kose

U žižu interesovanja ušla je nakon što je na platformi objavila video u kome sa mokrom kosom, tek izašla iz tuš-kabine, objašnjava da, iako fanovi misle da je zategnuta punđa super šik, ona je zapravo smatra svojim lenjim lookom.

“Često praktikujem ovaj stil jer sam zaista lenja kada je u pitanju moja kosa”, izjavila je manekenka, dodavši da je tokom godina praktikovanja, postala odlična u postizanju lazy hair stila i razvila jednostavnu i praktičnu tehniku.

Bez obzira da li je na crvenom tepihu ili u običnoj šetnji, ovaj izgled je njena go-to frizura. Priznala je da mnogi misle da je ovakav hairstyle sofisticiran i otmen, a zapravo ga najlakše postiže i praktikuje jer nema naviku da se naročito trudi oko održavanja kose.

Maska za kosu za brz rast

Između ostalog, pričala je i o svom brzom rastu kose koji je korisnike TikToka naročito zanimao. Rekla je da pre pandemije, njena kosa nije rasla preko ramena zbog svih hemijskih tretmana, uključujući izbeljivanje i farbanje.

Učinkovite rezultate je postigla kada je umesto gela počela da koristi regenerativnu masku za kosu. U snimku je nanela Christophe Robin regenerativnu masku, a na pramenove Prickly Pear ulje.

“Uverena sam da je to razlog zbog kojeg mi je kosa tako bujno rasla tokom pandemije. Formula regenerativne maske napravljena je posebno za one koji farbaju ili tretiraju kosu hemijski i usmerena je na vraćanje oštećene kose u život”, istakla je influenserka.

@sofiarichiegraingeSleek lazy girl bun♬ original sound – Sofia Richie Grainge

Tutorijal za pravljenje lazy hair punđe

Trendseterka je naglasila da, za početak, na mokru kosu prska balzam koji se ne ispira kako bi olakšala raščešljavanje i negu. Zatim, pravi centralni razdeljak kako bi pripremila kosu za punđu. Ključni korak u ovom procesu su proizvodi za negu i oblikovanje kose, odnosno, nanošenje regenerativne maske za kosu od korena do vrhova. Savetuje da se koristi češalj pri pravljenju razdeljka, a da se na vrh glave aplicira losion za postizanje željenog izgleda punđe.

U sledećem koraku nastavlja da češlja kosu unazad prema punđi, pričvršćujući je gumicama. Naglasila je da nežno povlači prednje pramenove unazad kako bi postigla željeni izgled. Kada je punđa stabilna, dodaje još jednu gumicu kako bi je zadržala na mestu. Da bi postigla savršen izgled, obavija rep oko prsta i još jednom gumicom pričvršćuje punđu. Na kraju, češlja kosu kako bi uklonila bilo kakve nesavršenosti, nanela dodatni losion ispod punđe i sa strane – kako bi postigla željeni izgled i dodala sjaj.

Primena ove rutine će vam omogućiti brži rast kose, ali i elegantan izgled lazy hair punđe koji možete nositi u različitim prilikama.

Pročitajte i ovo: Održavanje kovrdžave kose: Ovo su načini da vam lokne ostanu savršene preko noći

Naslovna fotografija: pinterest.com/sofiarichiegrainge

Milica Nešić

Comments