Eh te novogodišnje odluke. Na prvi pogled, papir prepun nekih žvrljotina, a kada malo bolje razmisliš, te žvrljotine tebi stvarno nešto znače i u dubini duše zaista želiš da ih se prdržavaš iako te, još malo dublje, užasno mrzi. Ne, čekaj, nisi promašila tekst, i dalje planiram da otkrijem kratke, jasne i jednostavne savete da ti svaka dijeta uspe, samo sam želela da te pohvalim u slučaju da je baš tvoja novogodišnja odluka bila ta da smršaš i da je se, gle čuda, i dalje strogo pridržavaš iako je februar već dobro odmakao.

Dobro, dakle, ukoliko si u sred neke dijete, svaki dodatni savet će ti, verujem, značiti. Jer, ponekad je ključ uspešnog mršavljenja upravo u sitnicama na koje i ne obraćaš pažnju, a ne samo na strogo definisan plan vežbanja i ishrane. Zato, evo nekoliko trikova sa kojima ćeš biti sigurna da nećeš “grešiti” i uz pomoć kojih ćeš imati više uspeha na svom putu mršavljenja.

1. Prati pravilo 80/20 – 80% vremena jedi zdravo, a ostalih 20% dozvoli sebi sitna zadovoljstva koja će te učiniti srećnom i zadovoljnom dijetom.

2. Svaki put kada dobiješ želju da pojedeš nešto, a da nisi gladna, uradi 10 sklekova ili čučnjeva, šta više voliš.

3. Integralne umesto “običnih” žitarica!

4. Žvaći žvaku tokom kuvanja kako bi sprečila sebe da malo-malo nešto čapneš. To malo se na kraju svede na baš mnogo.

5. U frižideru uvek imaj činiju sa iseckanim voćem ili povrćem za one trenutke kada poželiš da nešto prezalogajiš. Svakako bolji izbor nego što su to grickalice!

6. Kada nešto radiš kod kuće, sedi na lopti za jogu umesto na klasičnoj stolici, ili nabavi jedan od onih stojećih stolova.

7. Nemoj da jedeš ispred ekrana, već ispred neke osobe. Tako ćeš manje nasumično jesti i bićeš koncentrisanija na svaki zalogaj.

8. Ne zaboravi užinu! Neka ona ima oko 150 kalorija i neka ti uvek bude pri ruci. Šta bi mogla da pojedeš? Orasi su sjajna ideja jer “bustuju” tvoj metabolizam, a uz njih ćeš i duže biti sita.

mrsavljenje Kratko i jasno: 26 saveta za lako mršavljenje
Comments