Ako volite da pratite šta se to novo dešava u svetu enterijera, sigurno niste propustili trendove uređenja kupatila. Zašto i kupatilo ne bi bilo mesto estetike i oličenje ukusa? Sa druge strane, koliko god prostora da imate u kupatilu, uvek će se činiti da ga nema dovoljno.

Zato smo prikupili nekoliko ideja kako da uštedite prostor i kako da na kreativan način uredite vaše kupatilo.

Iskoristite prostor iznad WC šolje

Iznad WC šolje se obično nalazi prazan prostor, ili vodokotlić – ako je odvojen od same WC šolje. Sve to nije nimalo estetski. Pored toga, ima mnogo neiskorišćenog prostora.

Pročitajte i ovo: Jednostavni načini kako da u vašem domu pređete iz letnjeg u jesenji vajb

Vaše kupatilo bi mnogo lepše izgledalo ako biste iznad WC šolje zakucali policu. A imamo još jednu bolju ideju: šta ako iznad WC šolje stavite merdevine? Onda biste mogli na merdevinama da kačite šta god vam odgovara, peškire, stalak za saksije. Kupatilo će ovim potezom odmah izgledati mnogo bolje i pokazaćete koliko ste kreativni.

Evo kako to može da izgleda:

Police, police i još polica

Najbolji način da uštedite prostor, i da ga što više iskoristite, jeste da stavite police gde god možete. Najbolje je da to budu police koje su zakucane u zidu, jer bi police sa nogicama zauzimale dodatan prostor.

Jedna od najčešćih greški prilikom uređenja kupatila sa tuš-kabinom je ta što se dovoljno pažnje ne obrati na to koliko mesta je potrebno za kozmetiku.

Kada imate kadu, problem je manji jer razne kupke, šampone, pakovanja za kosu i tome slično možete poređati duž kade. Zato savetujemo da stavite nekoliko polica u tuš-kabinu, jednu ispod druge. Time će tuš kabina odmah izgledati estetski prihvatljivo, a uštedećete i na prostoru.


Čiviluci i kuke su vaši najbolji prijatelji

I pored svih mesta za kačenje peškira, opet izgleda kao da nemate gde da okačite sve što vam treba. Uzmite u obzir da vam je potrebno mesto gde ćete okačiti odeću kad se tuširate, prostor gde ćete smestiti odeću u koju ćete se presvući. Pored toga potrebno je mesto i gde ćete okačiti bademantile – i to ne samo za vas, nego i za goste.

Način da ovo rešite je vrlo jednostavan – okačite kuke gde god da vidite slobodno mesto. Tako nikad nećete morati da držite odeću na veš-mašini.

Comments