Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

krf sa mora 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Pogled na Krf sa mora

Iznenađenja volim. A najlepše se iznenadim na putovanjima. Uglavnom me iznenade divni gradovi kakav je Krf. Iznenade me i mnoge druge lepe stvari koje usput vidim, a ovog puta sam bila iznenađena energijom uličica, detaljima i izgledom arhitekture, bojom mora, ritmom prolaznika.

ulicice 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Prvi pogled na zgusnuti stari grad

Do Krfa smo stigle brodom iz Parge, na dnevni izlet. Još dok je brod obilazio oko starog grada i dok sam gledala uredno poređane kuće na ivici obale, unapred mi je bilo žao što će se za pet, šest sati moj boravak ovde završiti. Svakim korakom moje oduševljenje je raslo i osećala sam se kao dete u luna parku. Jasno mi je odmah bilo da ću se u Krf vratiti prvom prilikom, da ga dobro osmotrim, prepešačim, istražim, da mu se divim i da u njemu uživam.

uske ulice 1 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Uskim pešačkim ulicama

Nestrpljivo sam uronila u uske ulice između uskih, visokih kuća i njihovih prelepo oronulih fasada, očekujući da iza svakog sledećeg ćoška ugledam drugačiju varijaciju ove stare lepote. Nisam mogla da se zaustavim u lutanju i usput sam izgubila Divnu, ali smo se kasnije srele da razmenimo utiske i jedna drugu uputimo ka najinteresantnijim tačkama koje smo otkrile.

uske ulice 2 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Iza svakog ćoška nešto interesantno

Starom gradu sam prišla iz pravca luke, prolazeći pored Nove tvrđave, i postepeno sam se penjala ka naspramnoj obali gde se nalazi Stara tvrđava. Tesne pešačke ulice između zgrada i malenih, nepreglednih raskrsnica, gde iza svakog ćoška vreba još jedan sladak ambijent za fotkanje, ispunjene su ljudima koji šetaju, zastaju, vire u prodavnice iz kojih skoro pa ispada roba uobičajena za mesta omiljena turistima i putnicima. Ne bi mi dosadilo da lutam ovuda i čitav dan, da sam samo imala više vremena.

uske ulice 3 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Namerno se izgubiti

Šetajući opčinjena fantastičnim vizurama odjednom sam se našla na drugoj strani. A tu kao da je lenjirom podeljen stari grad na skučeni i na prostrani deo. Zgusnute zgradice izbacile su me na široko šetalište koje od ivice kopna deli veliki park, sa baštama punih bež stolica i suncobrana, uredno složenih u hladovini.

na drugoj strani 1 Krf: Kratka šetnja kroz grad

Sa druge strane, linija između starog grada i parka

Editors choice