Kada kažemo španske serije, ne mislimo uvek na serije poreklom iz Španije, već serije u kojima možemo da čujemo španski jezik (ali ne može sve to da stane u naslov). Tu spadaju i latinoameričke i meksičke serije. Niko ne pravi dramu kao oni, što znači da će kriminalističke i triler serije u njihovoj produkciji biti nešto što ćemo odgledati u jednom danu. Ubistvo + drama+ ljubavni zaplet + seksi scene koje Netflix konstatno forsira = serija vredna bindgeovanja. Okej, sada zaista kreće lepo vreme i gledaćemo što više da budemo napolju, ali nekad može da bude najlepše proleće na svetu – a nama se ne da da izađemo. I baš za takve trenutke donosimo vam najbolje krimi serije u kojima možete da čujete španski jezik, a trenutno su na Netflixu.

Who Killed Sara

Prepoznaćete neke od glumaca iz latinoameričkih serija koje smo gledale kao klinke. Ako se sećate one najpopularnije, sa tri brata i tri sestre i kjen es ese ombre pesmom u pozadini, prepoznaćete sestru Libiju zbog koje su se braća Rejes (ne mogu da verujem da se i dalje sećam kako se prezivaju) svetili. Ova nova Netflixova serija prati Aleksa, koji izlazi iz zatvora posle 18 godina gde je lažno optužen za ubistvo svoje sestre. Kada izađe, kreće da planira osvetu protiv porodice koja ga je smestila iza rešetaka i u narednih deset napetih epizoda videćete šta ga u tome sprečava (I ko. Da, neka žena. Uvek je žena).

Toy Boy

Guglajte ime Jesús Mosquera  i ako vam se dopadne – nećete se pokajati ako se odlučite za ovu seriju. Ona jeste španskog porekla, i dešava se u Marbelji. Radi se striperima (da, muškim striperima), i svaki od njih ima svoju priču, a zajedno nastupaju u striptiz klubu na samoj obali mora. Huga su optužili za ubistvo koje nije počinio, i pokušava da pronađe način kako da to i dokaže. U tome mu pomaže mlada advokatica, koju smo gledali u ulozi Alison u seriji “Money Heist”. Savršena kombinacija Magičnog Majka i Kako se izvući da ubistvom.

Comments