Kada kažemo španske serije, ne mislimo uvek na serije poreklom iz Španije, već serije u kojima možemo da čujemo španski jezik (ali ne može sve to da stane u naslov). Tu spadaju i latinoameričke i meksičke serije. Niko ne pravi dramu kao oni, što znači da će kriminalističke i triler serije u njihovoj produkciji biti nešto što ćemo odgledati u jednom danu. Ubistvo + drama+ ljubavni zaplet + seksi scene koje Netflix konstatno forsira = serija vredna bindgeovanja. Okej, sada zaista kreće lepo vreme i gledaćemo što više da budemo napolju, ali nekad može da bude najlepše proleće na svetu – a nama se ne da da izađemo. I baš za takve trenutke donosimo vam najbolje krimi serije u kojima možete da čujete španski jezik, a trenutno su na Netflixu.

Napomena: lista koja nabraja najbolje krimi španske serije podrazumeva da se na njoj nalazi La Casa de Papel. Ako volite krimi serije na španskom jeziku podrazumevamo da ste je odgledali ili da vam se bar nalazi na listi i zato smo se odlučili da je izostavimo.

Who Killed Sara

Španske serije smo gledale kao klinke i zato ćete sigurno prepoznati neke od glumaca. Ako se sećate one najpopularnije, sa tri brata i tri sestre i kjen es ese ombre pesmom u pozadini, prepoznaćete sestru Libiju zbog koje su se braća Rejes (ne mogu da verujem da se i dalje sećam kako se prezivaju) svetili. Ova nova Netflixova serija prati Aleksa, koji izlazi iz zatvora posle 18 godina gde je lažno optužen za ubistvo svoje sestre. Kada izađe, kreće da planira osvetu protiv porodice koja ga je smestila iza rešetaka i u narednih deset napetih epizoda videćete šta ga u tome sprečava (I ko. Da, neka žena. Uvek je žena).

Toy Boy

Guglajte ime Jesús Mosquera  i ako vam se dopadne – nećete se pokajati ako se odlučite za ovu seriju. Ona jeste španskog porekla, i dešava se u Marbelji. Radi se striperima (da, muškim striperima), i svaki od njih ima svoju priču, a zajedno nastupaju u striptiz klubu na samoj obali mora. Huga su optužili za ubistvo koje nije počinio, i pokušava da pronađe način kako da to i dokaže. U tome mu pomaže mlada advokatica, koju smo gledali u ulozi Alison u seriji “Money Heist”. Savršena kombinacija Magičnog Majka i Kako se izvući da ubistvom.

Pročitajte i ovo: WNB Latest: Da li će se Kim Cattrall pridružiti seriji “Emily in Paris”?!

Dark Desire

Čuvena Maite Perroni iz naše tinejdžerske faze (ne može se to drugačije nazvati nego fazom) “Rebelde” dolazi nam na laptop ekrane kao jedna zrela izazovna žena koja napravi fatalnu grešku – ima aferu sa mlađim momkom. Kada joj ubrzo posle toga najbolja prijateljica završi u kadi sa isečenim venama, ona je okružena sa više osumnjičenih, a svi su deo njene uže porodice. Krimi serija koja je prošarana uzbudljivim seks scenama. Nema šta da vam se ne svidi, u suštini.

The Mess You Left Behind

Ovaj triler odigrava se u ruralnom delu Galicije, ali prati dva različita tajmlajna. U oba možemo da vidimo dve profesorke u srednjoj školi, a jasno nam je odmah na početku da je jedna zamenila drugu posle njene smrti. U ovih osam epizoda otkrivamo detalje njene misteriozne smrti, kakav je to haos ostavila iza sebe, i sa kim je taj haos pravila. Rakel će uraditi sve što može da otkrije ko je ubio njenu prethodnicu, a njeni pokušaji će vas držati u neizvesnosti do samo kraja serije.

Cable Girls

Ova serija nije uobičajna Netflixova krimi serija od desetak epizoda, već jedna kompleksna priča od četiri sezone. Prepoznaćete većinu glumaca iz njihovih mlađih dana koje smo gledali u seriji “Internat”. Serija se događa u Madridu, pred početak Drugog svetskog rata, kada se otvori prva telefonska kompanija u Španiji. Kroz vremenski period od desetak godina pratimo događaje četiri junakinje i to kako su izražavale svoj glas u vremenu koje im to nije dozvoljavalo. Ovakve krimi španske serije počinju sa ubistvom i završavaju se sa njim, ali morate pogledati sve epizode da biste otkrili čijim.

Pročitajte i ovo: Ko će umreti u drugoj sezoni serije “The White Lotus”?

Naslovna fotografija: instagram.com/quienmatoasaraof

Tamara Mladenović

Comments