Lepota i magična moć kristala poznata je od davnina – interesovanje za ovo poludrago kamenje nikada se nije smanjilo, a svest o njegovom dejstvu i upotrebi je veća i prisutnija nego ikada ranije. Svaki kristal ima svoju namenu i pozitivan uticaj na određene oblasti života, osobine ličnosti, energije, zdravlje i opšte blagostanje, a najtraženiji su – i verovatno najlepši – kristali za ljubav.

Kristali emituju prirodnu energiju i vibriraju na ljudskoj frekvenciji i zato su u stanju da pojačaju dobru energiju i privuku dobre stvari u naš život. Kristali za ljubav mogu pomoći da privučete novu ljubav ili oživite postojeću vezu, da povećate nežnost i razumevanje i probudite strast. Čak i ako ne verujete u njihovu moć, njihova lepota će oplemeniti prostor – a kristali za ljubav najbolje „rade“ kada ih držite u svojoj sobi, na vidnom mestu.

Bez obzira da li želite da date podsticaj vašoj vezi ili izlečite slomljeno srce, ovo su najbolji i najlepši kristali za ljubav, koji će vam pomoći da privučete više ljubavi u svoj život:

Najbolji kristali za ljubav

Rozenkvarc

Predivni ružičasti kristali za ljubav, prvi su na listi – rozenkvarc je najpoznatiji kamen ljubavi i iscelitelji ga često smatraju jednim od najboljih kristala za privlačenje energije ljubavi. Osnova svake značajne veze sa drugom osobom je odnos pun ljubavi sa samim sobom, a energija ružičastog kvarca otvara srčanu čakru i pomaže u negovanju ljubavi, praštanju i saosećanju prema drugima, kao i prema sebi.

Ako želite da omekšate svoje srce (srušite zid koji ste izgradili oko njega) i poradite na svom samopouzdanju, nabavite ovaj kristal i pustite ga da uliva svoju nežnu energiju u vas.

Kristali za ljubav – mesečevo kamenje

Mesečevo kamenje ima plavičast odsjaj poput bisera i utiče na sve što je vezano za ljubav, jer snažno podržava suptilnu lunarnu energiju. Mesečevi kristali za ljubav ujedinjuju parove na više nivoa – zbližava ih fizički, podstiče emocionalnu povezanost i osvešćuje duhovno zajedništvo. Ovaj biserni kamen se posebno preporučuje muškarcima koji žele da se povežu sa svojim ženskim aspektom, a takođe pomaže i da se smiri stresna veza. Mesečev kamen ima i zaštitno dejstvo i podstiče dobar san, kada se drži ispod jastuka. Isprobajte moć ovog kristala da poveže i oživi vezu, ako osećate da se partner udaljava od vas.

7 najboljih kristala za ljubav i privlacnost i kako da ih koristite 3 Kristali za ljubav i privlačnost (i kako da ih koristite)

Pročitajte i ovo: Možete li iskoristiti Feng Šui za privlačenje adekvatnog partnera?

Lapis lazuli

Ovaj divan indigo-plavi kamen, prožet zlatastim odsjajem, donosi jasnoću i adekvatnu podršku u potrazi za ljubavlju i može vam pomoći da budete sigurni šta želite u ljubavi i kakvu osobu tražite. Lapis pobuđuje um i stimuliše inteligenciju, utičući na čakru trećeg oka, promoviše dostojanstvo, poštenje, saosećanje i harmoniju i neposrednost u odnosima.

Kamen ljubavi rubin

Kristali za ljubav su poludrago kamenje, ali oni uključuju i rubin, zasenjujući dragi kamen, poznat i kao kamen ljubavi. Njegova bogata tamnocrvena boja dočarava sliku strasti, ljubavi i moći i postoji verovanje da ovaj kamen održava lozu čovečanstva i nosi se kao amajlija za zaštitu od nesreća i bolesti. Rubin je usklađen sa prvom čakrom i povećava životnu energiju (či), pojačavajući životnu radost i zadovoljstvo svojim životom. Kao kamen ljubavi, privlači duboku i trajnu ljubav i pomaže da se održi vernost i posvećenost. Istovremeno, rubin pojačava vaše zavodničke moći i budi želju kod partnera.

Zeleni kristali za ljubav – žad i aventurin

Žad je kristal koji savršeno odgovara ideji ljubavi – žad podstiče stvaranje poverenja i razvoj veze na zdravim temeljima. Mnogi veruju da je žad pravi kristal ljubavi, jer je njegova boja i frekvencija usklađena sa srčanom čakrom i podstiče harmoniju u formiranju novih odnosa. Žad privlači ljubav i romantiku i dobar je za nove veze, a takođe i smiruje vaše emocije, ako ste zabrinuti zbog vernosti partnera (jer podstiče poverenje). Nošenje komada žada u džepu (ili na lančiću oko vrata) omogućava njegovoj energiji da dopre do vašeg srca i donese vam mir, ravnotežu i sreću.

Zeleni kristali za ljubav uključuju zeleni aventurin kao kamen koji je idealan za kasnije faze veze. Kao i žad, skoro isto tako divne i očaravajuće zelene boje, aventurin je povezan sa srčanom čakrom i pomaže da u svom odnosu lakše prođete kroz uspone i padove, neizbežne u dugoročnoj vezi.

Zeleni aventurin daje pozitivnu enegiju i čvrstu, zemaljsku osnovu romantičnog života. Cenjen je zbog moći obnavljanja dugoročnih veza i isceljenja slomljenog srca – pomaže da se preboli ljubavna bol i da se otvori srce za novu ljubav.

Rodonit

Ovaj divni kristal, duboke ružičasto-crvene boje sa tamnim prelivima, koristan je ako se nosite sa bolom u srcu, ili pokušavate da se vratite na dejting scenu, a ožiljci ljubavi koja vas je povredila su još uvek sveži.

Ovo je možda najefikasniji kristal za ljubav, jer pomaže u preboljevanju emocionalnih povreda i trauma. Koristi se kao prva pomoć kod emocionalnog bola i anksioznosti i pomaže nosiocu da prevaziće ljubomoru, tugu i beznadežnost i druge štetne emocije koje se javljaju nakon slomljenog srca. Takođe pomaže u iskrenom opraštanju i mirenju sa sobom.

Kako se koriste kristali za ljubav

Postavljane namere i meditacija

Meditacija sa kristalima je najvažniji korak u njihovom korišćenju u bilo koje svrhe, a tako se najbolje aktiviraju i kristali za ljubav. Da biste pojačali energiju svog ljubavnog kamena, vizuelizujte i svesno kreirajte namere kroz meditaciju.

Kristali za ljubav kao nakit

Najčešća i najlakša primena koja omogućava da vaši kristali za ljubav budu uz vas i aktivno deluju, jeste nošenje kristala kao nakita. Ogrlice i narukvice mogu uključivati više vrsta kristala, ali najbolje je nošenje jednog komada, na srebrnom lančiću.

Otvaranje čakri

Da biste privukli više ljubavi u svoj život, postavite svoj kristal za ljubav na srčanu čakru – na ovaj način možete meditirati sa kristalom ili samo ležati i opuštati se. Takođe, ako ga nosite kao nakit, možete podesiti dužinu lančića, tako da kristali za ljubav koje koristite leže tačno na grudnoj kosti, najbolje uz kožu.

Kristali za ljubav vas takođe štite od raznih vrsta loše energije i negativnosti, privlače nadu, optimizam i radost i poboljšavaju vaš romantični život.

Pročitajte i ovo: 5 kristala koji čuvaju tvoju energiju i pozitivnost

Naslovna fotografija: pexels.com

Brankica Milošević

Comments