Kraljevska porodica je oduvek bila jedna od omiljenih tema svima nama koji nismo njen deo – ne samo da nam je nepojmljivo kako je živeti život na dvoru, već nam je jednako nepojmljivo da se u njihovim perfektnim životima dešavaju ozbiljne drame, kako na porodičnom, tako i na ličnom planu. Verovatno zato i dalje sa istim žarom pamtimo i govorimo o princezi Diani koja je jedan od najpoznatijih simbola pobune protiv “sistema” i borbe za sebe, koja je, iako tragično nastradala, nastavila da inspiriše žene širom sveta čak i danas, kada imamo mnogo više slobode da pratimo svoja osećanja i ono što mi u stvari jesmo.

Film “Spencer”, čije će snimanje početi početkom 2021. godine, prikazaće tačan trenutak kada Diana početkom devedesetih shvata da je njen brak sa princem Charlesom u stvari promašaj, te ćemo tako dobiti jaku priču o identitetu, o ženi koja odlučuje da ne želi da bude kraljica, o ženi koja želi da bude ono što je bila pre braka sa princem, koja shvata da je najvažnije da bude dobro, da bude to što jeste, sa sobom ko i kakva i jeste. Veličajući njenu borbu za sebe, iako sa tragičnim krajem, reditelj Pablo Larraín i naslovljava film “Spencer”, po Dianinom devojačkom prezimenu.

Reditelj je potvrdio da će princezu Dianu glumiti Kristen Stewart za koju smatra da je kao stvorena za ovu ulogu budući da može da bude sve – misteriozna, krhka, ali takođe i jaka, baš sve što je bila i princeza Diana. Osim toga, prema Larraínovim rečima, Kristenin pristup scenariju je prelep za videti, zbog čega još više jedva čekamo premijeru ovog filmskog ostvarenja za koje se već predviđa da će biti hit na narednom Kanskom festivalu.

Naslovna fotografija: instagram.com/hikristenstewart

Ivana

Comments