Kad osećate da ste pod stresom, vreme je za kućni spa tretman za lice! Naravno, možda nećete moći da oponašate poteze svog kozmetičara, a i retko čije kupatilo je luksuzno uređeno, ali je ovo u svakom slučaju idealan način da se opustite i osvežite kožu.

Svoju kožu možete učiniti mekšom i blistavijom uz pomoć određenih proizvoda i jednostavnih tehnika. Sipajte sebi hladnu čašu vode sa krastavcem, uključite omiljenu plejlistu i sledite ove korake za kućni spa tretman lica.

Kućni spa tretman za lice u 5 koraka

Korak 1: Počnite sa svežim licem

Prvi korak bi uvek trebalo da bude stvaranje „čiste palete“. Da bi se osiguralo da sve – šminka, prljavština, zagađenje – nestane, preporučuje se dvostruko čišćenje, koje kombinuje dva oblika čišćenja za temeljno osveženje kože. Prvo posegnite za sredstvom za čišćenje ili balzamom na bazi ulja da biste otopili upornu maskaru i uklonili mrtve ćelije kože, a da pritom lipidnu barijeru očuvate netaknutom. Nanesite proizvod kružnim pokretima, a zatim koristite peškir da biste sve obrisali.

Nakon temeljnog ispiranja toplom vodom, nanesite sredstvo za čišćenje lica na bazi pene ili kreme. Kreme su nežnije, tako da su tehnički bolje za svakoga sa osetljivom kožom. Penasta sredstva za čišćenje obično održavaju pore čistijim. Ako imate područja koja su posebno masna ili zagušena — poput T-zone, koja uključuje vaše čelo, nos i bradu — obavezno ciljajte da nanesete sredstvo za čišćenje, odnosno, masirajte ga na ove oblasti nekoliko dodatnih sekundi.

Korak 2: Pilingom uklonite mrtve ćelije

Najlakši način da izgladite lice je proizvod za piling. Ovaj korak pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i viška ulja, kako bi se osiguralo da će aktivni sastojci prodreti i da ćete izvući maksimum iz drugih koraka. Postoje dva načina da dobijete sjaj: fizički i hemijski piling (što znači da sastojci deluju ispod površine kože). Potonji ima tendenciju da bude nežniji i pogodniji za osetljivu kožu.

Ljudi sa masnijim tenom imaju veće lojne žlezde, što njihovu kožu čini debljom i sposobnom da toleriše više abrazivnih čestica. Oni sa suvom, osetljivom kožom treba da koriste proizvode sa manjim granulama, za koje je manja verovatnoća da će iritirati ili poseći kožu.

Korak 3: Razmazite kožu maskom

Sad je vreme kad možete da sednete i opustite se. Ali prvo, šta vas najviše brine kad je reč o koži? Pore, suvoća, osetljivost, nedostatak čvrstine, tamne fleke? Vaš odgovor i tip kože će odrediti koja će maska biti najefikasnija. Suština maski za lice je da tretirate bilo koji problem koji imate, i to se stalno menja.

Ako je vaša koža masna i sklona nepravilnostima, formula na bazi gline pomaže u apsorpciji viška ulja i detoksikaciji kože. Osećate se dehidrirano ili generalno imate suvu kožu? Potražite formulu dizajniranu da dopuni hidrataciju; preporučuje se traženje sastojaka kao što su hijaluronska kiselina i vitamin B5. Za izglađivanje bora, predlaže se korišćenje maske za lice koja je formulisana sa peptidima i antioksidansima.

Korak 4: Koristite paru

Parom unapredite svoju kućnu spa sesiju. Praksa isparavanja lica može pomoći u hidrataciji i omekšavanju spoljašnjeg sloja kože. Takođe, može podstaći cirkulaciju i omekšati keratinske ostatke i sebum. Nije vam potreban fensi uređaj kod kuće da biste iskoristili prednosti pare.

Napunite činiju vrućom vodom i postavite lice preko posude sa peškirom preko glave da bi se koža “otvorila”. Staromodna činija sa kriškama pomorandže fantastično će omekšati kožu i otvoriti pore. Preskočite ovaj korak ako ste skloni crvenilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by philosophy (@lovephilosophy)

Korak 5: Masažom zadržite vlagu

Nakon što isperete masku, nanesite sredstvo koje umiruje, smiruje ili obnavlja barijeru kože, kao što je krema sa glicerinom, niacinamidom, ceramidima ili skvalenom. Nakon seruma, nanesite sloj hranljive hidratantne kreme. Slušajte šta vašoj koži treba. Ponekad vam nije potrebno toliko losiona i koraka. Jednostavnost je najbolja.

Pročitajte i ovo: Glazed Donut ten je trend kojem se vraćamo: Evo kako da ga postignete bez šminke

Naslovna fotografija: instagram.com/barbarakristoffersen

Božica Luković

Comments