Bez obzira jesi li vešta u kulinarstvu ili ne, i nevezano za vremenski period koji provodiš u njoj – jedinstven stil, skladno i savršeno opremljena kuhinja su uvek ono što bi sigurno želela da imaš. Da li ćeš u njoj provoditi vreme sa društvom, možda praviti neke svoje omiljene specijalitete, ili jednostavno imati je kao prostoriju u svom domu koja je izvanredna na sam pogled – odluka je na tebi. Izdvojili smo 20 očaravajućih kuhinja i različitih stilova koji će te oduševiti, a ukoliko ti je potrebna inspiracija za tvoju novu kuhinju, sigurno ćeš pronaći onu pravu.

Geometrijski raj

Kvadrat, pravougaonik, trougao, krug… U svetloj nijansi, probuđenoj tamno plavom i zlatnim detaljima. Toliko matematike na jednom mestu, koju za promenu obožavaš? Pa, sve što ti fali je još neki kockasti kolač.

View this post on Instagram

Ashe + Leandro kitchen 📸 @malcolmabrown

A post shared by ASHE LEANDRO (@ashe_leandro) on

Engleski seoski stil

Kako izgleda kada nešto staro postane novo? Upravo ovako. Novi kuhinjski delovi iz vremena naših baka, u starom engleskom stilu izgledaju kraljevski elegantno. Escajg i servisi za ručavanje u istom su stilu i u potpunosti su uklopljeni. Oživite svoje omiljeno doba na ovaj način.

Smaragdni mediteran

Ovaj stil odiše starom teksturom i toplinom. Saksije na prozoru su najizraženiji detalj, nakon smaragdno zelenih pločica koje dočaravaju boju prirode unutar prostorije. „Istrošena“ vrata od radne površine, starinski ćup i slavina autentičan su primer nekadašnjem izgledu kuhijskih delova.

Moderna koliba

Jednostavan, neformalan stil i opuštena atmosfera u kuhinji. Sasvim dovoljne dve boje, bela i braon drvo, kako nameštaj, tako i kuhinjski pribor. Lusteri su odabrani kao najupečatljiviji ukras sveukupnom stilu.

Klasično i provokativno

Stil koji se nalazi negde između starog i novog, a da pritom ništa ne odstupa i ne štrči. U tom duhu napravljen je kontrast crne radne površine i belih pločica, zida i visećih delova. Kompletnom kontrastu dodavanjem persijskog tepiha postiže se još veći i primamljiviji kontrasni efekat.

Bakina kuhinja

Otvorene police sa jednakim okruglim činijama, poput onih u kojima posluživani bakini obroci. Morsko plava boja koja ovaj mali kutak otvara i optički čini većim i kuhinjski delovi u sličnoj nijansi. Savršeno za isprobavanje neprevaziđenih bakinih recepata.

Comments