Bez obzira jesi li vešta u kulinarstvu ili ne, i nevezano za vremenski period koji provodiš u njoj – jedinstven stil, skladno i savršeno opremljena kuhinja su uvek ono što bi sigurno želela da imaš. Da li ćeš u njoj provoditi vreme sa društvom, možda praviti neke svoje omiljene specijalitete, ili jednostavno imati je kao prostoriju u svom domu koja je izvanredna na sam pogled – odluka je na tebi. Izdvojili smo 20 očaravajućih kuhinja i različitih stilova koji će te oduševiti, a ukoliko ti je potrebna inspiracija za tvoju novu kuhinju, sigurno ćeš pronaći onu pravu.

Geometrijski raj

Kvadrat, pravougaonik, trougao, krug… U svetloj nijansi, probuđenoj tamno plavom i zlatnim detaljima. Toliko matematike na jednom mestu, koju za promenu obožavaš? Pa, sve što ti fali je još neki kockasti kolač.

Engleski seoski stil

Kako izgleda kada nešto staro postane novo? Upravo ovako. Novi kuhinjski delovi iz vremena naših baka, u starom engleskom stilu izgledaju kraljevski elegantno. Escajg i servisi za ručavanje u istom su stilu i u potpunosti su uklopljeni. Oživite svoje omiljeno doba na ovaj način.

Smaragdni mediteran

Ovaj stil odiše starom teksturom i toplinom. Saksije na prozoru su najizraženiji detalj, nakon smaragdno zelenih pločica koje dočaravaju boju prirode unutar prostorije. „Istrošena“ vrata od radne površine, starinski ćup i slavina autentičan su primer nekadašnjem izgledu kuhijskih delova.

Moderna koliba

Jednostavan, neformalan stil i opuštena atmosfera u kuhinji. Sasvim dovoljne dve boje, bela i braon drvo, kako nameštaj, tako i kuhinjski pribor. Lusteri su odabrani kao najupečatljiviji ukras sveukupnom stilu.

Klasično i provokativno

Stil koji se nalazi negde između starog i novog, a da pritom ništa ne odstupa i ne štrči. U tom duhu napravljen je kontrast crne radne površine i belih pločica, zida i visećih delova. Kompletnom kontrastu dodavanjem persijskog tepiha postiže se još veći i primamljiviji kontrasni efekat.

Bakina kuhinja

Otvorene police sa jednakim okruglim činijama, poput onih u kojima posluživani bakini obroci. Morsko plava boja koja ovaj mali kutak otvara i optički čini većim i kuhinjski delovi u sličnoj nijansi. Savršeno za isprobavanje neprevaziđenih bakinih recepata.

Comments