Na celu ovu situaciju možemo da gledamo kao na poklonjeno vreme, baš ono vreme koje nikako nismo nalazili da zadovoljimo neke naše želje. Primera radi: Pogledaću taj dokumentarni film za nekoliko dana, čini se da je odličan ili trebalo bi da počnem tu seriju da gledam ili ne bi bilo loše da pogledam sve one stvari koje me zanimaju. A onda prođe vreme i naravno da je stotine filmova, dokumentaraca ostalo nepogledano. Naravno da smo krivili sebe što nikako da nađemo vreme.

E, pa sada nam je poklonjeno vreme samo za naše želje. Možeš slobodno da se zavališ i da pogledaš sve ono što već duže vreme imaš na umu. U to ime i mi ti predlažemo šta možeš sasvim lagano, besplatno i bez velike muke da pogledaš na Youtube-u. Tu se nalaze neki od najvećih modnih momenata, kojih se možda ne sećaš, a koji ti mogu biti korisni, jer su donekle stvar modne opšte kulture. 

To su momenti koji su u tom trenutku obeležili godinu, a neke ćemo zauvek pamtiti kao momente koji su zauvek promenili neke stvari. Vraćamo te tamo gde je svet izgledao bezbrižnije, a modna scena sasvim drugačije. Uživaj!

Tyra i Naomi – pomirenje uživo 

Trenutno smo svedoci praznih studija, odnosno studija bez publika, a manje više i bez gostiju, a sve tog zbog koronavirusa. Međutim, i mnogo pre koronavirusa, jedan studio bio je ispražnjen. Razlog je bio manje ozbiljniji, ali svakako dramatičan. Naime, popularne manekene Tyra i Naomi ispraznile su studio kako bi se ispred više milionskog auditorijuma ispred malih ekrana razrešile svađu i razmirice. Tyra je imala mnogo toga da zameri Naomi, ali da ne detaljišemo, bolje pogledaj kako je to se izgledalo. Prilično zanimljivo, a otkrivaju se i neke stvari koje su se dešavale iza kamere:

Kate Moss u desetominutnom intervjuu otkrila kako je nastala eksplicitna fotografija 

Iako traje samo 10 minuta, ovo je jedan od intervjua koji će se dugo prepričavati. Onog trenutka kada poznate ličnosti odluče da progovore šta je pozadina nekih njihovih postupaka i slika, nastaje prava drama i pre ove poznate Youtube drame. Tako je Kate Moss u ovom intervjuu ispričala kako je nastala fotografija na kojoj je obnažena, a koja je nastala za Calvin Klein kampanju. Okrićemo ti samo delić – Kate je ležala u ovoj pozi 10 dana, dok je fotograf Mario Sorrenti, njen tadašnji dečko, tragao za savršenim uglom.

Kate Moss i manekenke na reviji jedu sladoled i dele ga sa publikom 

U ovom trenutku ova revija bi definitivno bila zakonom zabranjena, a ukoliko bi se i desila, kazne bi bile zatvorske. Da nam je to neko pričao pre mesec, dva ne bismo mu verovali. Naime, u pitanju je modna revija Vivienne Westwood iz 1995. godine, pod nazivom “Erotic Zones”. I naravno da se očekivalo mnogo od ove revije. Kate Moss i ostale mankeneke lizale su i jele sladoled na sceni, a onda su počele i da ih dele između sebe, a i publika je mogla da gricke malo tog sladoleda. Spektakularno u to vreme, a danas nemamo baš prijatan osećaj kada ovo gledamo i ne zbog seksepila kojim odiše cela ova revija, već zbog aktuelne situacije koja nam je potpuno promenila perspektive.

Čuveni pad Naomi Campbell na reviji Vivienne Westwood 

Medijima je sigurno bila zanimljiviji momenat kada je na reviji Vivienne Westwood Naomi pala. Njen pad je toliko bio upečatljiv i Naomi je toliko bila slatka u onom momentu kada je pala, kao neko malo dete koje se postidelo, ali je ipak zadržala pozitivnost. I ne, nećemo ti samo pokazati kako je taj pad izgledao, već te upućujemo na video u kojem Vivienne i Naomi pričaju o tom padu, nakon toliko godina! Sa ove distance sve izgleda drugačije, a pogledaj kako su se one tada osećale, šta kažu da im je prolazilo kroz glavu u tim trenucima i kako danas gledaju na sve to: 

Revija Thierryja Muglera iz 1997. godine 

Ovo je jedna od kultnih revija. Odigrala se, sada već davne 1997. godine, a da i danas vlada veliko interesovanje dokaz su i pregledi. Revija od 46 minuta ima više od milion pregleda. Pogledaj reviju i iz udobnosti svog doma osetićeš energiju koja je tada vladala.

Calvin Klein reklama iz 1980. godine

Internet nam je omogućio da pratimo razvoj velikih brendova i da vidimo kako su se pozicionirali i postavljali na početku. Najzanimljivije je gledati sve te reklame i kampanje, vrednosti koje su se tada propagirale. Tada tinejdžerka, zanosna Brooke Shields bila je deo ove reklame. Navlačenje Calvin Klein farmerki našlo je i na odobravanje, ali i na negodovanje. Naime, kao slogan ove kampanje izdvoji se i “nothing comes between her and her Calvins” i to se može shvatiti na različite načine. Pa to može biti i razlog zašto ABCC i CBS odbili da emituju ovu reklamu. 

Najbitniji momenti iz bekstejdža – revija Isaaca Mizarahija 

Dokumentarac pod nazivom Unzipped se plaća, ali na Youtubeu možete videti neke ključne i zanimljive momente iz bekstejdža. Za ljubitelje mode i tih poslastica iza zavese biće i ovo dovoljno.

Kako izgleda kada se i modeli zabavljaju na pisti 

Vratimo se na momenat u 1990. godinu. Gianni Versace revija. A na njoj Lindsay, Chiristy, Naomi i Cindy koje lip sync-uju George Micheala. Neprocenjivo, a u sledećem videu se prisećamo kako je to izgledalo:

Donatella Versace i Ice Bucket Challenge 

Ovih momenata se svi sećamo. Poznate ličnosti su se polivale kofama sa ledom, kako bi ukazali na podlu bolest sa kojom se bore mnogi u svetu. Donatella je to izvela na sasvim originalan način.

Comments