Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

La Moda Italiana: Naslednice modnih imperija

La Moda Italiana: Naslednice modnih imperija

Donatella Versace

Donatela Versaće (Donatella Versace) je jedna od najkritikovanijih ličnosti iz sveta mode. Zameraju joj prečeste posete plastičnom hirurgu, previše blanša, suviše provokativnu garderobu koja nije primerena njenim godinama. Ono što ne mogu da joj zamere je vođenje modne kuće Versace. Donatela je najmlađa sestra tragično preminulog Đanija (Gianni Versace) i bila je njegova muza, inspiracija i desna ruka. Ona je bila ta koja se družila sa poznatim ličnostima i približavala im Đanijeve kreacije, ona ga je nagovarala da angažuje poznate modele, pomagala je na setu reklamnih kampanja. Posle bratovljevog ubistva 1997. godine preuzima kontrolu nad kompanijom.

donatella La Moda Italiana: Naslednice modnih imperija

“Đani je sve stvorio. Ja sam došla kasnije i pomogla mu.”

Frida Giannini

Kad je Tom Ford (Tom Ford) napustio Gucci 2004. godine, modni svet je očekivao propast ove kuće. Na odgovornim pozicijama ostali su Džon Rej (John Ray), Alesandra Fakineti (Alessandra Facchinetti) i Frida Đanini (Frida Giannini). Na kraju je ostala samo Frida, a svet je mislio da je Gucci gotov. Frida im je dokazala suprotno. Do 2005. godine, bila je zadužena samo za aksesoare, a proslavila je Flora linija koja je odisala optimizmom i svežinom. Brend nikako nije propao, naprotiv, jači je nego ikad. Kritičari su posustali. “Frida je redefinisala seksepil”, rekli su.

frida La Moda Italiana: Naslednice modnih imperija

“Radila sam puno, spavala malo, a sada ćemo da vidimo.”

Carolina Castiglioni

Karolinina (Carolina Castiglioni) priča je drugačija. Ona je ćerka Konsuelo Kastiljoni (Consuelo Castiglioni), žene iza brenda Marni. Rad u porodičnom biznisu je počela u delu prodaje, a danas je direktorka online odeljenja brenda, vodi blog “Waffling” na sajtu Marni.com, zadužena je za specijalne projekte i saradnju sa mladim umetnicima. Ujedno je i najbolji glasnogovornik brenda. Budući da je odrasla u svetu mode, stil je nešto sa čim se srela vrlo rano. Karolinin modni senzibilitet je veoma blizak radu njene majke, te nosi upravo Marni kreacije, u kojima je često fotografisana. Karolina je još mlada, ima trideset godina, njeno vreme tek dolazi. Ko zna šta će značajno uraditi za ovaj brend!

carolina La Moda Italiana: Naslednice modnih imperija

“Ako postoji ideja koja je dobra i može da se realizuje, treba što pre da se realizuje.“


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice