La Roche Posay

Ultimativni letnji
skin care vodič: Ovo je sve što treba da
znaš o nezi i zaštiti kože
na suncu

Leti često tražimo vodiče. Za najlepše plaže, restorane sa najukusnijom hranom, za uske ulice koje prolaze kroz stare zidine morskih gradova. Međutim, zaboravljamo najbitniji vodič - onaj koji će nas odvesti do potpuno zaštićene i negovane kože.

U želji da što pre dođemo do preplanule kože, izlažemo se suncu vrlo nepažljivo i naivno. Kada “izgorimo” uz kiseli osmeh prokomentarišemo da je i pocrvenela koža boja i da će u jednom trenutku preći u taman ten. Čak ni posle toliko godina, mi ne shvatamo da je to rizik - jer može preći u preplanulu boju, a može “preći” i u alergiju na sunce, starenje kože ili čak u melanom, rak kože. Čini nam se da je to ipak prevelika kocka, i da pre nego što naša koža bude preplanula, ona mora da bude zaštićena. Zato nam je bitno da nađemo kremu koja u svom sastavu ima SPF - faktor zaštite od sunčevih zraka. Što je on veći, to je zaštita od UVA i UVB zraka snažnija, a oni su upravo ti koji mogu da nanesu ozbiljnu štetu zdravlju naše kože. U nastavku teksta pročitajte koje su to kreme koje će najbolje zaštiti vaše telo i lice ne samo od štetnih zraka već i od prvih znakova starenja.

Anti-age zaštita od sunca za kožu lica

Naše lice je izuzetno osetljivo, iz mnogo razloga. U svakom periodu života na njemu se odvijaju neki procesi. Nekada su to bubuljice, nekada akne, nekada se ono bori sa hiperpigmentacijom, nekada je koža masnija, a nekada suvlja - mnogo nekada, ali samo je jedno uvek. UVA i UVB zraci nam predstavljaju opasnost tokom cele godine, a ne samo tokom leta. Čak i kada se ne vide, oni su prisutni, tako da je veoma važno da SPF zaštitu koristimo tokom cele godine. Budući da krema sa faktorom treba uvek da bude sastavni deo našeg nesesera, treba nam neka koja će moći da “multitaskuje”. Štetni zraci stvaraju vidljiva i nevidljiva oštećenja, poput tamnih fleka, bora i gubitka elastičnosti, zato bi krema koja nas štiti od njih trebalo da ima anti-age dejstvo. Rešenje se nalazi u kremi koja u svom sastavu ima hijaluronsku kiselinu, niacinamid i feniletil rezorcinol koji uklanjaju znakove starenja, ali i tehnologiju koja pruža zaštitu od širokog spektra UVA i UVB zračenja, odbija čestice zagađenja i njihovo vezivanje za kožu i štiti od oksidativnog stresa uzrokovanog zagađenjem - a njega možemo naći u Anthelios liniji brenda La Roche-Posay. Krema Age - Correct SPF 50 pruža nam kako dnevnu UV zaštitu tako i anti-ageing korekciju. Budući da tokom vrelih letnjih dana izbegavamo da nanosimo tešku šminku poput pudera, u liniji Anthelios takođe možemo da pronađemo obojenu kremu (CC) koja je lagana i pruža 24-časovnu hidrataciju. Tinted Age - Correct SPF 50 ne sadrži ulja i pruža baršunasti osećaj na koži. Pored visokog zaštitnog faktora savršena je za promene pigmentacije kože lica, jer njeni sastojci smanjuju nepravilnosti poput hiperpigmentacije na koži.

KAKO NANOSIMO KREMU ZA TELO SA SPF FAKTOROM:

Losion za zaštitu od sunca nanosi se neposredno pre izlaganja suncu. Da biste uvek bili zaštićeni, potrebno je da ga nanosite često i obilno, posebno nakon znojenja ili brisanja peškirom.

Zaštita za telo koja je otporna na vodu

Koliko puta vam se na moru desilo da se (vrlo odgovorno) namažete kremom koja ima SPF faktor, i odmah uletite u vodu? Pa onda morate da je mažete ponovo i tako sve u krug. Ovaj krug možda nije začaran, ali je beskrajno dosadan. Potrebna nam je krema koja nam neće “spasti” u vodi, koja je otporna na znoj, ali i na pesak. UVA i UVB zraci su još opasniji kada se nalazimo u vodi jer njihova refleksija pojačava njihov intenzitet, tako da nam je neophodan Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+. On ima visok nivo zaštite širokog spektra - osim što štiti kožu od UVA i UVB zraka, on i preventivno deluje na oštećenja koja mogu nastati od infracrvenog-A zračenja i zagađenja. Njegova formula formira jaku mrežu zaštite pružajući homogenu, nemasnu i otpornu zaštitu, a da pritom ne ostavlja bele tragove.

Proizvodi iz linije Anthelios brenda La Roche-Posay u sebi sadrže formulu koja ne šteti morskom ekosistemu, a među njima su i hidratantni losion visoke zaštite SPF50+ i hidratantni losion visoke zaštite SPF 30. Njihovi sastojci su prihvatljiva za životnu sredinu, a sa novim pakovanjem smanjena je upotreba nereciklirane plastike za 45% tako što je u proizvodnju uveden karton.

KAKO NANOSIMO KREMU ZA TELO SA SPF FAKTOROM:

Losion za zaštitu od sunca nanosi se neposredno pre izlaganja suncu. Da biste uvek bili zaštićeni, potrebno je da ga nanosite često i obilno, posebno nakon znojenja ili brisanja peškirom.

Nevidljiva zaštita za naše najmlađe

Za nevidljive UVA i UVB zrake potrebna nam je i nevidljiva zaštita. Osetljiva dečja koža mora da se zaštiti od sunca sa najboljim mogućom zaštitom, kako se ne bi razvila alergija na sunce, opekotine ili čak i melanom u kasnijim godinama. To ne znači samo da nam je zaštita potrebna kada se deca nalaze direktno na suncu. UVA zraci prolaze kroz prozore i oblake i mogu da oštete čak i DNK. Zbog potrebe da se često nanosi, našoj deci i njihovoj osetljivoj koži potreban je proizvod koji je testiran pod dermatološkom i pedijatrijskom kontrolom, koji nema miris, a u isto vreme je otporan na vodu, pesak i znoj, tako da deca mogu bezbedno da se brčkaju u vodi. Sve to možemo naći u Anthelios liniji koja sadrži i proizvode za zaštitu od sunca za decu, a među njima i Dermo-pedriatics nevidiljivi sprej SPF50+ koji pruža visoku zaštitu širokog spektra (UVA, UVB) i štiti naše mališane od oštećenja izazvanih infracrvenim zračenjem i zagađenjem.