lrp logo 1 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav teN

1 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Borba sa upornim aknama, mitiserima i flekama može biti frustrirajuća. Posebno ako ste isprobali razne kozmetičke tretmane, maske i masaže, ali niste uspeli da se rešite nesavršenosti i nepravilnosti. A šta ako vam kažemo da znamo savršenu negu za čišćenje kože koja će garantovano doneti dobre rezultate u vidu besprekornog tena?

Mnogi problematičnu kožu, sklonu nepravilnostima, vezuju za tinejdžersko doba i period kada hormoni luduju. No, problemi sa aknama, mitiserima i flekama mogu nastati ili ostati i kasnije – i tada nisu ništa manji problem, već upravo suprotno: izazivaju veće iritacije nego u periodu rane mladosti. 

Akne, mitiseri i fleke: 3 znaka problematične teksture kože

Akne su jedan od najraširenijih problema kože, koji pogađa 80 odsto tinejdžera i 40 odsto odraslih* širom sveta. Uglavnom se pojavljuju na licu, a nastaju kada se pore zapuše masnoćom, prljavštinom i odumrlim ćelijama. Ukoliko se upala proširi na dublje slojeve kože, može doći do pojave mitisera – sićušnih crnih tački koje najčešće zauzimaju površinu nosa i brade.

U nekim situacijama, čak i ako uspete da se izborite sa jednim problemom, kao što su akne, postoji mogućnost da se kao posledica jave fleke na licu. Ove nesavršenosti nastaju kada upaljena koža, kao odgovor na bakterije ili oštećenje, proizvodi više melanina. Upravo prekomerno stvaranje melanina dovodi do post-inflamatorne hiperpigmentacije, odnosno nastanka tamnih fleka na mestu gde je prethodno bila bubuljica.

Udruženi zajedno, akne, mitiseri i fleke, koži daju neujednačenu teksturu i vidljive nepravilnosti, koje ne predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem, ali mogu da poljuljaju samopouzdanje i utiču na mentalno zdravlje.

Ukoliko ste probali sve, od vođenja dnevnika hrane do beauty tretmana i domaćih maski za lice i sličnih metoda – i niste postigli željene rezultate, vreme je da se okrenete La Roche-Posay brendu sa preporukom dermatologa širom sveta. 

Za savršenu negu kože koristite kremu La Roche-Posay Effaclar Duo+M, u kombinaciji sa gelom za čišćenje lica La Roche-Posay Effaclar Purifying Gel Cleanser, jer su ova dva proizvoda specijalno osmišljena i formulisana za borbu protiv nesavršenosti: eliminišu bubuljice i mitisere, sprečavaju pojavu fleka, a ujedno i hidriraju kožu.

7 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten
ezgif.com animated gif maker 1 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Effaclar Duo+M: Eliminiše nepravilnosti kože već nakon 8 sati

Svi dobro znamo za La Roche-Posay Effaclar Duo+ kremu koja je stekla kultni status kao efikasno rešenje u borbi protiv nepravilnosti kože. Ipak, njenu slavu će izgleda nadmašiti nova, unapređena formula Effaclar Duo+M, koja je pre nekoliko meseci predstavljena kao pojačanje cele linije.

Effaclar Duo+M krema je formulisana s namerom da pruži brzu i efikasnu negu problematične kože sa vidljivim rezultatima već nakon 8 sati**. Nova formula je bazirana na novom aktivnom sastojku Phylobioma i omogućava ciljani i efikasan pristup u borbi protiv nesavršenosti, smanjujući nepravilnosti i nastale tragove. 

ezgif.com animated gif maker 1 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Dokazana efikasnost protiv nepravilnosti:

66% manje mitisera***
44% manje nepravilnosti***
45% manje fleka****

Ključni sastojci su pažljivo kombinovani kako bi zajedničkim snagama pružili što efikasnije rezultate: niacinamid ublažava tragove nepravilnosti, procerad TM se bori protiv fleka na koži, a Aquae Posae Filiformis, prebiotik izdvojen iz jedinstvene La Roche-Posay termalne izvorske vode, pomaže uspostavljanje ravnoteže mikrobioma kože.

9 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Effaclar Duo+M: Unapređena formula za negu lica dece i tinejdžera

Iako se akne najčešće vezuju za period adolescencije, primećeno je da one kod dece počinju da se pojavljuju sve ranije, a često su praćene proširenim porama, mitiserima i flekama. Upravo zbog toga čuvena Effaclar Duo+M krema dolazi sa unapređenom, posebno osmišljenom formulom koja je dovoljna nežna i za uzrast od 10 godina. 

La Roche-Posay, brend sa preporukom dermatologa širom sveta, razvio je Effaclar Duo+M na osnovu znanja o mikrobiomu kože i formulisao tako da ga mogu koristiti i deca koja su na ulasku u pubertet, kao i tinejdžeri. To je izuzetno značajno s obzirom na to da su istraživanja pokazala da akne pogađaju 80 odsto tinejdžera širom sveta, a da je starosna granica mladih koji se suočavaju sa nesavršenostima na koži sve niža. 

Devojka 4 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Testirali smo Effaclar Duo+M kremu, a ovo su rezultati

La Roche-Posay i WANNABE MAGAZINE su se udružili i sproveli jedno zanimljivo istraživanje. Putem sajta i društvenih mreža, pozvali smo naše drage čitateljke da se prijave i testiraju Effaclar Duo+M kremu. Uslovi konkursa su bili jednostavni: dame sa problematičnom kožom lica, u vidu akni, mitisera i fleka su dobile proizvode i koristile je svakog dana, kako bismo saznali kako ova krema sa unapređenom formulom deluje. 

Nakon dve nedelje, ispitanice su podelile svoje prve rezultate, koji su otkrili da je La Roche-Posay razvio zaista delotvorno sredstvo protiv svih vrsta nepravilnosti. Čak 92,6% ispitanika bilo je zadovoljno osećajem nakon upotrebe ovog proizvoda!

Ono što nas je posebno zanimalo je kako Effaclar Duo+M krema deluje na teksturu kože, a rezultati su pokazali da je čak 95,1% ispitanika zadovoljno nakon korišćenja ove kreme!

Devojka 4 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Za maksimalne rezultate koristite Effaclar Purifying Gel Cleanser

Ako želite da postignete maksimalne rezultate i svom licu pružite blistav ten, najbolje bi bilo da svoju rutinu nege započnete čišćenjem kože. Gel za umivanje La Roche-Posay Effaclar Purifying Gel Cleanser, takođe dolazi u novoj, poboljšanoj verziji, a pruža fenomenalne rezultate: vidno umanjuje nepravilnosti i uklanja sebum, uz očuvanje mikrobioma i zaštitne funkcije kože. Formula koja čisti i pročišćava kožu je hipoalergena, nekomedogena i bez mirisa.

Effaclar je inače linija broj 1 u Evropi za negu masne i aknama sklone kože, sa dokazanom efikasnošću kod više od 26.000 ispitanika. Na osnovu rezultata više od 70 naučnih studija, predstavlja kompletnu liniju proizvoda koji otklanjaju nepravilnosti tako što deluju u svim fazama njihovog formiranja sa visokom efikasnošću, dok su istovremeno dovoljno blagi da ih dobro podnosi i osetljiva koža.

ezgif.com animated gif maker Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

*Karciauskiene J, Valiukeviciene S, Gollnick H, Stang A. Prevalencija i faktori rizika od adolescentnih akni među školskom decom u Litvaniji: studija preseka. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2014;28(6):733–740, Collier CN, Harper JC, Cafardi JA, Cantrell WC, Wang W, Foster KW, Elewski BE. Prevalencija akni kod odraslih osoba starosti od 20 godina naviše. J Am Acad Dermatol. 2008;58(1):56–59

**Samoprocena, 45 ispitanika, nakon 1 aplikacije

***Kliničke studije na 45 ispitanika, primena jedanput dnevno ujutru tokom četiri nedelje.

****Kliničke studije na 42 ispitanika, primena

lrp logo 1 Efikasna nega problematične kože dece i odraslih: Za samo 8 sati uklanja vidljive nesavršenosti i daje blistav ten

Više informacija o Effaclar Duo+M kremi i Effaclar Purifying Gel Cleanseru kao i celokupnoj Effaclar liniji potražite na zvaničnoj stranici brenda, kao i na Instagram i Facebook profilima.

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X