Vodič kroz negu
netolerantne kože
sklone alergijama

Svako od nas voli kada se dobro oseća u svojoj koži. Tada smo sebi najlepši, a naš unutrašnji osećaj lepote vidi se i spolja. Ipak, za sve nas sa veoma osetljivom kožom koja je sklona alergijama – ovo nije nimalo lak zadatak. Svakodnevna borba sa suvom kožom, osećajem zatezanja, crvenilom, neprijatnostima i peckanjem, ostavlja kako fizičkog tako i psihičkog traga i utiče na naše svakodnevno raspoloženje i samopouzdanje.

Svi oni koji se bore sa osetljivom kožom svesni su toga koliko je svakodnevna i redovna nega krucijalna i zaista neophodna za prijatan osećaj bez zatezanja i iritacija, a velika prednost adekvatne nege je i to što ona može sprečiti buduća pogoršanja celokupnog stanja naše kože.

Ukoliko se po prvi put susrećete sa simptomima netolerantne kože sklone alergijama, ili pak još uvek niste pronašli svoju odgovarajuću negu – u nastavku teksta pročitajte naš vodič za negu kože koja je sklona alergijama, koji će vam pomoći na vašem putu ka negovanoj i zdravijoj koži.

40 žena sa osetljivom kožom testiralo je La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serum i La Roche-Posay Toleriane Dermallergo kremu – evo njihovih utisaka!

Kako da prepoznate da li je vaša koža osetljiva?

Osetljivu kožu nije lako prepoznati i dijagnostikovati, usled toga što je često definisana ne samo spoljašnjim simptomima, već i unutrašnjim osećajem. Osetljiva koža može biti veoma uznemirujuća, jer ponekad čini da se osećamo neprijatno i anksiozno – i često, kada nas zateže, pecka ili svrbi, poželimo da „iskočimo iz sopstvene kože“. Iz perspektive dermatologa, osetljvu kožu mogu odlikovati blago crvenilo ili suvoća, ali njen izgled suštinski nije mnogo različit od izgleda regularne, normalne kože. Razlog za osetljivost kože zapravo leži u narušenoj barijernoj funkciji kože i hiperosetljivim nervnim završecima, a ovu vrstu kože odlikuje neuravnotežen mikrobiom – odnosno populacija bakterija koje žive na površini naše kože. Narušena barijera ne mora biti vidljiva, ali koži se mora pružiti adekvatna nega kako bi ona bila zdrava.

Ukoliko osećate bilo kakav tip vidljive ili nevidljive neprijatnosti – trebalo bi da posetite dermatologa. On će vašu kožu prepoznati kao osetljivu na osnovu eliminacije, tako što će dijagnostikovati da li je ona sklona ekcemima ili psorijazi, na osnovu simptoma koje navedete. Takođe, osetljivu kožu je moguće testirati nanošenjem rastvora veoma razblažene kiseline i proučavanjem simptoma koje je ona izazvala, ili nije izazvala. Nakon dobijene dijagnoze, vreme je za redovnu i svakodnevnu negu – a u nastavku otkrijte kako bi ona trebalo da izgleda.

Kako izgleda svakodnevna rutina nege osetljive kože?

Verovali ili ne, čak svaka druga osoba se susreće sa simptomima osetljive kože, a svaka treća osoba ima alergiju. Pre svega, kada govorimo o njenoj nezi, trebalo bi da imamo na umu da osetljiva koža nije tip kože, odnosno, da osetljivost može pogoditi svaki tip kože, od suve, preko normalne, mešovite, pa sve do masne. Takođe, osetljiva koža ne mora imati vidljive znake kožne bolesti, kao što su psorijaza ili ekcem. Osetljiva koža može reagovati na spoljašnje promene, ali i one unutrašnje i zato je važno da svoju kožu negujete spolja – ali i svoje mentalno stanje i zdravlje iznutra.

Osetljivu kožu bi trebalo redovno hidrirati hidratantnim kremama, namenjenim vašem tipu kože. Hidratantne kreme za osetljivu kožu ne bi trebalo da sadrže mirise, boje, lanolin i alkohol – a poželjno je da sadrže umirujuće sastojke i sastojke koji će uravnotežiti mikrobiom vaše kože i ojačati njegovu barijeru.

Ukoliko se brijete, osetljivu kožu bi trebalo da pre brijanja navlažite vodom, a zatim da nežno umasirate ulje. Pena za brijanje ne bi trebalo da sadrži alkohol, a nakon završetka ključno je naneti odgovarajuću negujuću kremu na kožu.

40 žena sa osetljivom kožom testiralo je La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serum i La Roche-Posay Toleriane Dermallergo kremu – evo njihovih utisaka!

Šta bi trebalo da sadrže proizvodi za negu osetljive kože?

Proizvodi za negu osetljive kože kreirani su sa dva cilja. Prvi je da trenutno umire kožu i simptome neprijatnosti, a drugi da spreče njihovu ponovnu pojavu. Zato bi svaki od njih trebalo da bude hipoalergen, da u sebi sadrži 0% alkohola i 0% mirisa, kao i formulaciju namenjenu obnovi barijere kože i uravnoteženju mikrobioma.

Ova formulacija se može bazirati na kombinaciji ekstrakta bakterije Sphinogobioma – koja je zaslužna za osnaženje funkcija mikrobioma i Neurosensina, snažnog umirujućeg sredstva koje deluje na znakove nadraženosti osetljive kože. Takođe, organski proizvodi ne moraju nužno biti dobar izbor za osetljivu kožu, jer prirodni sastojci mogu izazvati alergijske reakcije na osetljivoj koži. Zato je važno, još jednom ponavljamo, da proizvodi za negu osetljive kože budu hipoalergeni, ali i dermatološki i oftamološki testirani.

0% ALKOHOLA
MIRISA

Ova formulacija se može bazirati na kombinaciji ekstrakta bakterije Sphinogobioma – koja je zaslužna za osnaženje funkcija mikrobioma i Neurosensina snažnog umirujućeg sredstva koje deluje na znakove nadraženosti osetljive kože.

Upoznat sa problemima koji su karakteristični za osetljivu kožu, dermokozmetički brend La Roche-Posay, kreirao je jedinstvenu liniju proizvoda namenjenu svim tipovima osetljive kože, pod nazivom

La Roche-Posay Toleriane

PORUČI ODMAH

Zašto je toliko važno da su proizvodi hipoalergeni, dermatološki i oftamološki testirani?

Osetljivu kožu odlikuje narušena barijera, što samim tim znači da ona intenzivnije i lakše reaguje i na najblaži tip potencijalnog alergena. Osetljivu kožu mogu imati odrasli, a neretko je imaju i deca, čija koža raste i razvija se zajedno sa njima. Takođe, posebno osetljiv predeo i kod dece i kod odraslih je predeo tanke kože oko očiju. Zato bi svaki proizvod koji dođe u dodir sa osetljivom kožom trebalo da bude dermatološki i oftamološki testiran, kao i hipoalergen, kako bi se sprečilo njeno dalje neželjeno nadraživaje. Testirani proizvodi u nama izazivaju osećaj bezbrižnosti i sigurnosti, i oni su jedini koji nam mogu garantovati pozitivne rezultate.

U okviru ove linije možemo naći proizvode sa formulacijama namenjenim svakodnevnoj nezi svih tipova ultraosetljive kože i kože u području oko očiju – a u pitanju su:

40 žena sa osetljivom kožom testiralo je La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serum i La Roche-Posay Toleriane Dermallergo kremu – evo njihovih utisaka!

Toleriane Dermallergo Creme

Prva hidrantna krema za svakodnevnu upotrebu u ponudi brenda La Roche-Posay, za suvu do veoma suvu kožu sklonu alergijama. Ova hidratantna krema je zasnovana na nauci o mikrobiomu, hipoalergena je, alergološki testirana i dermatološki i oftamološki ispitana. Sadrži 0% alkohola i 0% mirisa, a trenutno deluje protiv simptoma osetljive kože. Ona trenutno hidrira kožu, umiruje nadraženost, efikasna je protiv crvenila i neželjenog pogoršanja stanja kože – a hidratacija koju pruža može trajati čak 48 č*. Još jedna prednost Toleriane Dermallergo Creme hidratantne kreme je i ta što kombinuje inovaciju Sphinogobioma – odnosno ekstrakt bakterije koji osnažuje funkcije mikrobioma sa Neurosensinom - snažnim umirujućim sredstvom koje deluje na znakove nadraženosti kože. Uz Sphinogobiom i Neurosensin, sadrži i poznatu La Roche-Posay termalnu vodu koja prirodno umiruje kožu.

PORUČI ODMAH

*klinički ispitano na 24 žene bele rase, starosti između 18 i 65 godina

Kako da koristite Toleriane Dermallergo Creme hidratantnu kremu?

Tekstura ove kreme je bogata i glatka, zahvaljujući termalnoj vodi brenda La Roche-Posay. Nanesite je na očišćenu kožu lica, vrat i područje oko očiju u okviru svoje rutine nege, ujutru i uveče.

Toleriane Dermallergo Creme Legere

Prva hidratantna krema za kožu sklonu alergijama iz ponude brenda La Roche-Posay, a namenjena je normalnoj do mešovitoj osetljivoj koži. Zasnovana je na nauci o mikrobiomu, hipoalergena je, alergološki ispitana i sadrži 0% alkohola i 0% mirisa. Formulacija ove kreme sadrži La Roche-Posay termalnu vodu, bakterijski ekstrakt Sphinogobioma - inovaciju namenjenu osnaženju funkcije mikrobioma kao i Neurosensin, umirujuće sredstvo koje deluje na znakove nadraženosti kože. Ova hidratantna krema trenutno hidrira kožu, umanjuje nadraženost, sprečava crvenilo i pogoršanje stanja kože. Pruža efikasnu zaštitu protiv polena tokom 48 č i štiti barijeru kože već u prvom satu nakon nanošenja.*

PORUČI ODMAH

*klinički ispitano na 24 žene bele rase, starosti između 18 i 65 godina

Kako da koristite Toleriane Dermallergo Creme hidratantnu kremu?

Ovu kremu glatke teksture nanesite na očišćenu kožu lica, vrata i područja oko očiju prilikom praktikovanja svakodnevne jutarnje i večernje rutine nege.

Toleriane Dermallergo Fluide

Prvi hidratantni fluid za kožu sklonu alergijama u ponudi brenda La Roche-Posay, namenjen je izuzetno osetljivoj, mešovitoj do masnoj koži. Zasnovan je na nauci o mikrobiomu, hipoalergen je, dermatološki i oftamološki ispitan i sadrži 0% alkohola i 0% mirisa. U svojoj formulaciji sadrži La Roche-Posay termalnu vodu i kombinuje La Roche-Posay inovaciju Sphinogobioma, ektrakt bakterije koji osnažuje funkcije mikrobioma i Neurosensin, snažno umirujuće sredstvo koje deluje na znakove osetljivosti kože. Sadrži i termalnu vodu La Roche-Posay koja prirodno umiruje i deluje protiv nadraženosti. Trenutno deluje na simptome osetljive kože, hidrira je, umiruje nadraženost i crvenilo i sprečava njihovu ponovnu pojavu. Ovaj fluid obnavlja i štiti barijeru kože u samo jednom satu, a uz to pruža koži hidrataciju u periodu od čak 48 č.

PORUČI ODMAH

*klinički ispitano na 24 žene bele rase, starosti između 18 i 65 godina

Kako da koristite Toleriane Dermallergo Creme hidratantnu kremu?

Tekstura ove kreme je bogata i glatka, zahvaljujući termalnoj vodi brenda La Roche-Posay. Nanesite je na očišćenu kožu lica, vrat i područje oko očiju u okviru svoje rutine nege, ujutru i uveče.

Toleriane Dermallergo Yeux

Prva hidratantna regenerativna krema iz ponude brenda La Roche-Posay namenjena osetljivom području kože oko očiju i koži sklonoj ekcemima. Zasnovana je na nauci o mikrobiomu, hipoalergena je, dermatološki i oftamološki je ispitana i sadrži 0% alkohola i 0% mirisa. Njenu formulaciju odlikuje kombinacija Sphingobiuma, pomenutog bakterijskog ekstrakta koji osnažuje funkcije mikrobioma i patentiranog kompleksa Neurosensin + Niacinamidea, umirujućeg sredstva koje deluje na znakove nadraženosti kože. Uz njih, sadrži i La Roche-Posay termalnu vodu koja prirodno umiruje kožu. Ova krema ima moć da trenutno hidrira, umiri nadraženu kožu i deluje protiv svraba i crvenila – a pružena hidratacija traje do 48 č, dok je barijera kože obnovljena za samo sat vremena*.

PORUČI ODMAH

*klinički ispitano na 24 žene bele rase, starosti između 18 i 65 godina

Kako da koristite Toleriane Dermallergo Yeux hidrantnu regenerativnu kremu?

Tekstura ove hidratantne kreme je ultralagana i sveža, što olakšava njeno nanošenje. Nežno je nanesite na osetljivo područje oko očiju tokom svake jutarnje i večernje rutine nege. Manju količinu proizvoda istisnite na vrh prsta, a zatim je nežno utapkajte na područje oko očiju i na kapke. Kožu pritiskajte laganim kružnim pokretima u smeru od unutrašnje strane oka ka spoljašnjoj. Završite postupak laganim “pritiskanjem” čitavog oka.

Značajno je dodati i da je Toleriane Dermallergo Yeux hidrantna regenerativna krema namenjena je i onima koji nose sočiva – što je čini praktičnom i prijemčivom velikom broju ljudi.

Značaj pakovanja proizvoda za osetljivu kožu

Svi proizvodi iz La Roche-Posay Toleriane Dermallergo linije proizvoda karakteristični su po svom ultrahermetičkom pakovanju, koje ih štiti od kontaminacije, oksidacije i sasušenih ostataka. Ovaj tip pakovanja sprečava stvaranje otpada, a omogućava optimalan nadzor proizvoda i očuvanje njihove minimalističke formulacije. Zahvaljujući ovom tipu pakovanja, proizvod ostaje nekomedogen – što znači da neće izazvati upalu pora, koja može uzrokovati bubuljice, mitisere ili akne.

40 žena sa osetljivom kožom testiralo je La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serum i La Roche-Posay Toleriane Dermallergo kremu – evo njihovih utisaka!

Sa simptomima osetljive kože susreće se, verovali ili ne, čak svaka druga osoba, dok svaka treća ima neki tip alergije. Kako možemo uticati na rešenje ovog rastućeg problema?

Osetljivu kožu trebalo bi redovno hidrirati hidratantnim kremama, koje su namenjene specifičnim tipovima kože, jer se sa osetljivošću mogu susresti osobe i sa suvom i sa normalnom kožom. Kreme namenjene osetljivoj koži ne bi trebalo da sadrže mirise, alkohol, lanolin, i boje – a poželjno je da sadrže umirujuće sastojke koji će ojačati kožnu barijeru, poput eskstrakta bakterije sphingobium i umirujućeg sredstva neurosensina. Takođe, od izuzetne je važnosti da hidratantne kreme za negu osetljive kože budu hipoalergene, dermatološki i oftamološki testirane.

Proizvode za negu koji ispunjavaju sve pomenute uslove kreirao je brend La Roche-Posay, u okviru svoje Toleriane Dermallergo linije namenjene potrebama osetljive kože, a mi smo odabrali 40 žena da testiraju La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serum i La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantnu kremu. U nastavku sa vama delimo neke od njihovih utisaka, kao i statistike testiranja!

Procenat ispitanih žena koje su prethodno upoznate sa brendom La Roche-Posay

Faktori koji su uticali na odluku ispitanih žena da isprobaju La Roche-Posay Toleriane Dermallergo proizvode

Primećeni efekti nakon prvog nanošenja La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantne kreme i seruma

Primećeni efekti nakon 4-5 dana redovnog korišćenja La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantne kreme i seruma

O La Roche-Posay Toleriane Dermallergo serumu:

„Nakon nanošenja seruma, koža je umirenija, crvenilo sa određenih delova lica (posebno sa brade) je gotovo nestalo, nema osećaja zatezanja, a alergije kojima sam sklona su nestale. Napominjem da mi je koža lica do sada bila posebno reaktivna nakon celodnevnog nošenja maske na poslu i pojavljuje mi se alergija, a sada posle pet dana alergija ne postoji kada dođem kući i skinem masku.“

Stepen zadovoljstva primećenih promena nakon pet dana korišćenja La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantne kreme i seruma

Procenat ispitanih žena koje bi preporučile La Roche-PosayToleriane Dermallergo hidratantnu kremu i serum bliskoj osobi

Procenat ispitanih žena koje će nastaviti sa korišćenjem La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantne kreme i seruma

O La Roche-Posay Toleriane Dermallergo hidratantnoj kremi:

“Moja dijagnoza je rosacea i jako masna koža sa aknama i mitiserima. Nakon korišćenja uzorka, koža ujutru nije masna. Lice mi prvi put izgleda onako kako sam oduvek želela - ne sijam!”