Seks možda više nije tabu tema, ali seksualno zdravlje svakako jeste. Nema baš neke logike – očigledno je okej da pričamo o tome šta radimo, ali je sramota pričati o posledicama. Potpuno se isto dešava sa mentalnim zdravljem. Iako je ta tema često u fokusu u javnom i šoubiznis svetu, na našem mikroplanu, u našim malim privatnim borbama i razgovorima, mentalno zdravlje je i dalje nešto o čemu se ćuti ili šapuće.

Još kada su napustili kraljevsku porodicu i preselili se u Los Anđeles, princ Harry i njegova supruga, Meghan Markle, najavili su da će se snimati seriju – i dok ih je javnost osuđivala kako su i očekivali da će komercijalizovati svoj odlazak, oni su okrenuli drugi obraz i pripremali nešto sasvim drugačije, a to je dokumentarna serija koja se bavi mentalnim zdravljem.

Posle njihovog intervjua koji se emitovao u martu ove godine, Princ Harry i jedna od najpoznatijih voditeljki na svetu, Oprah Winfrey, zajedno su se potpisali kao producenti dokumentarne serije “The Me You Can’t See” čiji trejler je ugledao svetlost dana ove nedelje. On je najavio premijeru serije na Apple + platformi 21. maja.

Emisija će nas voditi kroz životni put nekoliko pojedinaca koji identifikuju, bore se i traže pomoć u vezi sa svojim mentalnim zdravljem. Među tim pojedincima se upravo nalaze i neke od najpoznatijih svetskih ličnosti iza čijih osmeha se kriju tragovi bitki koje su vodili daleko od očiju javnosti.

Jedna od njih, čiji lik možemo da vidimo na trejleru, upravo je pevačica Lady Gaga koja je i ranije otvoreno pričala o svojoj borbi za mentalno zdravlje, kao i postraumatskom stresu koji je nastao nakon seksualnog napada koji je doživela u mladosti.

Comments