Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), britanska modna dizajnerka, jednom prilikom je izjavila: “Ne verujem u Boga, ali kada vidim Leticiju, u iskušenju sam da se predomislim”. Verujemo da bi se mnogi složili, jer Leticija Kasta (Laetitia Marie Laure Casta) – supermodel i glumica – nesumnjivo jeste očaravajuća francuska lepotica.

11 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

Jedna od najpoželjnijih žena današnjice prema sajtu AskMen

Kasta je srednje dete oca Dominika (Dominique Casta) i majke Lin (Line Blin). Rođena je 11. maja 1978. godine u gradu Pont Odemer u Normandiji. Veći deo detinjstva provela je sa ocem na Korzici. Kao mala, bila je nestašnog duha, volela je da odlazi u prirodu, leži na travi, satima maštajući i sanjareći o svemu i svačemu. Nije bila veliki ljubitelj škole i učenja, a jedini predmet sa kojeg gotovo nikada nije izostajala bio je likovno, jer je bila smrtno zaljubljena u nastavnika. Verovali ili ne, u osnovnoj školi se nije sviđala dečacima jer je važila za muškaraču, zbog čega je gubila samopouzdanje. Međutim, sve se promenilo kada je napunila petnaest godina.

21 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

Ime Leticija na latinskom jeziku znači radost

Možda vam je muka od poznatih ličnosti i onog: “Jednog dana neko me je slučajno primetio i tako je sve počelo”. Bilo kako bilo, ova dama nije izuzetak. Leta 1993. godine, bila je sa porodicom na plaži Korzike, kada ju je primetio fotograf pariske modne agencije “Medison”. Prišao je i zamolio roditelje da je dovedu u Pariz na kasting. Iako je u njima proradio crv sumnje i oklevanja, pristali su da je odvedu na prvo profesionalno fotografisanje. Na kastingu ju je primetio Pol Marsijano (Paul Marciano), osnivač i art direktor modne kuće Guess. Većina modnih kritičara nije odobravala to što talentovana tinejdžerka u to vreme ima samo 169 cm, jer je to ispod manekenskih kriterijuma. Ipak, njeno prelepo lice je osvojilo Marsijana. Pružio joj je priliku jer je u njoj prepoznao veliki potencijal. Ubrzo je postala zaštitno lice njegove modne linije. To je svakako bila prekretnica u njenom životu i krupan korak u svet mode!

31 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

Prodorne plave oči i zavodljive pune usne su njen zaštitni znak

Samo tri godine kasnije postala je istaknuti model kuće Victoria’s Secret. Ubrzo potom, postala je jedan od pet Viktorijinih anđela pored Tajre Benks (Tyra Banks), Hajdi Klum (Heidi Klum), Karen Molder (Karen Mulder) i Stefani Sejmur (Stephanie Seymour). Kao Anđeo, krasila je brojne naslovnice modnih kataloga ovog brenda. Kasta je 1997. godine potpisala ugovor na tri godine sa kompanijom Sport’s Illustrated, te se slikala na prelepim plažama – od Kenije do Devičanskih ostrva. Naredne godine je postala ambasadorka kozmetičke kuće L’oreal Paris čije je vodeće lice i dan danas i koju predstavlja na Kanskom festivalu svake godine. Osim toga, bila je zaštitno lice za Dior i Chanel. Tokom 1999. godine, stala je pred objektiv čuvenog Herba Ritsa i fotografisala se za kalendar Pireli (Calendario Pirelli). Iste godine Leticija Kasta je snimila prvi film, jedan od najskupljih u istoriji francuske kinematografije “Asteriks i Obeliks: protiv Cezara”, gde je pokazala glumačko umeće uz slavnog Žerara Depardjea (Gérard Depardieu). Klapa je pala, a filmska zvezda je rođena! Oduševljeni njenim uspehom, Francuzi su joj 2000. godine dodelili titulu “Marijane” koja predstavlja simbol Francuske republike i oličenje slobode francuskog naroda. Lik Leticije Kaste ukrašavao je značajne zgrade u Parizu, kao i kovani novac. Pre nje, ovu titulu su nosile Bridžit Bardo (Brigitte Bardot) i Katrin Denev (Catherine Deneuve).

41 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

Jednom rečju – savršena!

Leticija Kasta je poznata i po seksi spotu za pesmu “Baby did a bad, bad thing” Krisa Ajzaka (Chris Isaak) koji su snimili tokom 1999. godine. Njen glumački talenat ne jenjava, te je prošle godine snimila spot za Rijaninu (Rihanna) pesmu “Te amo” u kojem uspeva da zavede Rijanu. Da joj snimanje vrućih scena dobro stoji, potvrđuje i činjenica da je ove godine snimila provokativnu reklamu za L’oreal sa Dženifer Lopez (Jennifer Lopez). Ova glumica izuzetne harizme je 2008. godine osvojila nagradu “Zlatni labud” za ulogu Katrin u filmu “Born in 68”. Prošle godine, nominovana je za Cezarovu nagradu za najbolju žensku ulogu u biografskom filmu Bridžit Bardo “Gainsbourg: A heroic life”.

5 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

Verovali ili ne, ova zanosna lepotica ima braon pojas u džudou.

Leticija Kasta, muza velikih fotografa i kreatora, tokom karijere je krasila više od sto naslovnih strana brojnih svetskih magazina poput “Vogue”-a, “Elle”-a, “Vanity Fair”-a i “Cosmopolitan”-a, a časopis “Time” je Leticiju svojevremeno proglasio jednom od deset najuticajnijih osoba. Osim toga, fotografisala se naga za naslovnicu magazina Rolling Stones. Predstavlja izvor inspiracije za velike svetske kreatore, pa je tako pre tri godine postala predstavnik novog parfema Ralfa Lorena (Ralph Lauren) Notorious, a fotografisala se i za reklamnu kampanju brenda Louis Vitton. Danas, Kasta je zaštitno lice Roberto Cavalli. Ova lepotica nije samo glumica i manekenka, već podržava i mnoge humanitarne akcije. Naime, angažovana je u Action Innocence France –organizaciji koja se bori protiv pedofilije na Internetu.
6 Laetitia Casta: Zanosna, šarmantna i zavodljiva

U slobodno vreme obožava da igra, ide u bioskop, piše i slika

Uspeh, novac i slavu nikada nije stavila ispred porodice koja joj je najvažnija. Kasta ima troje dece, desetogodišnju Satin (Sahteene) sa bivšim partnerom Stefanom Sednauijem (Stéphane Sednaoui), kao i dvoje dece sa sadašnjim verenikom Stefanom Akorsijem (Stefano Accorsi) – petogodišnjeg sina Orlanda i dvogodišnju Atinu.

Zahvaljujući spoju francuskih i italijanskih gena, tridesettrogodišnja Leticija osvojila je modni svet. Ko je ne bi voleo?


Marina Luković je diplomirana novinarka koja za sebe kaže da je jedno bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Mini Maus, svoje prijatelje i smeh do suza. Veliki je optimista a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je Carpe Diem, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments