Muzika sa španskog govornog područja je nešto posebno. Danas, naravno, preovladava reggaeton koji možemo da čujemo gde god da izađemo. Kao neko ko obožava ovaj tip muzike – tome se zaista radujem. Uvek je lep osećaj kada se nađete negde u gradu i krene jedna od vaših omiljenih pesama. A kada slušate reggaeton – svaka pesma je vaša omiljena. Prosto je nemoguće da ne đuskate!

Međutim, muzika sa španskog govornog područja je mnogo više od reggaetona. Naravno, latino artisti koji kreiraju ovu vrstu muzike kreiraju i pop muziku, koja je zaista kvalitetna, zbog čega smo izdvojili artiste koji se nalaze na našoj plejlisti!

Pročitajte i ovo: Sjajni latino izvođači koje smo otkrili u 2021. godini

Paula Arenas

Paula Arenas je umetnica iz Kolombije i svoju karijeru je otpočela pre 10 godina, kada je objavila svoju prvu ploču. Naravno, u Kolumbiji je jedna od trenutno najpoznatijih scenskih pop izvođača. Takođe je bila nominovana i za Latin Grammy u kategoriji Best New Artist kada je njen prvi album doživeo svetlost dana. Poslednji album, Mis Amores, jedan je od najslušanijih albuma na prostoru Latinske Amerike. Poslušajte i uverite se da zaista zaslužuje sve pohvale.

Lucas Piraino

Na listi na kojoj se nalaze latino artisti koje volimo se nalazi i Lucas Piriano. On je bio jedan od učesnika The Voice Chile emisije, nakon koje je doživeo veliku slavu. Izvesno vreme je bio odsutan sa scene, ali se ove godine vratio na sam vrh plejlista nakon što je objavio singl Cinco Minutos. Kad god objavi novu muziku pubika je iznova oduševljena njegovim specifičnim glasom i stilom muzike.

Zoe Gotusso

Nakon što je objavila svoj prvi album Mi primer día triste, Zoe Gotusso je osvojila Argentinu. Pored nominacija u kategoriji Best New Artist na dodeli Latin Grammy, ovaj album je postao i internacionalno poznat. Iako prostor Latinske Amerike nije podložan za indie pop muziku, jer izvođači uglavnom nailaze na fanove koji nisu nešto posebno oduševljeni, njen album je sjajno prošao!

Marco Mares

Marco Mares je jedan od onih artista koji vole da stvari uzmu u svoje ruke. Nakon što je sam snimio i producirao svoj album, napravio je jedan od onih Arctic Monkeys koraka (sećate se, Monkeys su svoj prvi album šerovali na My Spaceu) i podelio svoju muziku sa svetom. Album je prilično dobro prošao, nećemo pričati o brojevima, ali ćemo pričati o tome da je Marco Mares bio pozvan da peva na dodeli Latin Grammy nagrada – što je velika čast.

The Marías

Zamislite kada bi se Selena Quintanilla udružila sa muzičkim projektom Tame Impala – dobili biste The Marías indie pop projekat iz Portorika. Pored sjajnih artista koji nam dolaze iz ove zemlje – skrećemo vam pažnju na njih. Psihodelični rok koji prate ženski vokali i španski jezik – prosto neodoljivo.

Noah Pino Palo

Pošto smo već uvukli Tame Impalu u celu ovu priču, moramo da vam predstavimo još jedan muzički projekat koji se zove Noah Pino Palo. Ne toliko zbog toga što njihov zvuk podseća na Impalu, već zato što su sa njima nastupali na Tacate Pal Norte muzičkom festivalu. U pitanju je novooformljeni meksički bend koji svira sjajnu rok muziku.

Guitarricadelfuente

Kad smo rekli latino artisti, mislili smo na sve izvođače sa španskog govornog područja. Sa ove liste ne možemo da izostavimo gospodina koji stvara pod imenom Guitarricadelfuente. U pitanju je muzičar iz Valensije čija gitara, čini se, zaista dolazi iz vatre. Poslušajte njegov poslednji singl, a ako vam se dopadne – onda se uputite na neku od striming platformi gde ćete odslušati čitav album.

Pročitajte i ovo: Ovo su najpopularniji albumi koji su objavljeni i oni koje tek iščekujemo u 2022. godini!

Naslovna fotografija: instagram.com/guitarricadelafuente

Milica Antić

Comments