Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Ako dakle stavimo po strani lepe trenutke sa prijateljima, prve poljupce, izlazak sa aerodroma u novu avanturu i slično, koji su to momenti kada ti stvarno zastane dah? Iskreno, meni je to nekako uvek u vezi sa umetnošću. Predstave, filmovi, knjige umeju da me “oduvaju” na duže i ostave zaleđenu sa neverovatno moćnim emocijama za koje nisam ni znala da postoje. Bilo je filmova posle kojih dobrih pola sata nisam znala gde idem, odakle sam došla, od čega želim da pobegnem ali od nečeg moram i tome slično, i knjiga koje su me ispunjavale neopisivom nostalgijom za nečim što se nikad neće desiti. Međutim, kada je vizuelna umetnost u pitanju stvar je sasvim drugačija. Da, ima stvari koje treba da se slegnu, i onih koje razumeš tek dosta kasnije, ali često je jedina ljubav na prvi pogled upravo ovde moguća.

Dobar rad koji vidiš i prosto zastaneš, sve zastane. Takvi trenuci su prilično česti i kada je modna fotografija u pitanju. Koliko možemo da se razočaramo toliko se i dešava da listaš i listaš editorijal i ne možeš da se zasitiš lepote i svega čime zrači. Najuspešniji fotografi modne industrije imaju talenat da uhvate duh vremena kulture u kojoj se živi, vibrantnu savremenost i svedeoče promenama u svakodnevici. Od Helumta Newtona do Annie Leibovitz ovo su najistaknutija imena modne fotografije, čiji unikatan stil ne može niko da zameni.

Irving Penn (1917 – 2009)

Jedna od najuticajnijih modnih fotografa, koji je pored toga što je fotografisao portrete i modne editorijale, poznat i po fotografisanju modernističkog načina života što podrazumeva mrtve prirode, fotografije hrane, metala, kostiju, malih predmeta. Zapravo, te fotografije su bile toliko popularne da je 1943. uradio prvu mrtvu prirodu za naslovnicu Vougea. Sve što je ikada radio jasno je oslikavalo njegovo bogato umetničko obrazovanje koje je transformisao u fotografiju. Sa akcentom na formu i oblik, i potenciranjem jednostavnosti, čistoće i kompozicije, njegova karijera je aktivno trajala gotovo sedam decenija tokom kojih je sarađivao sa podugačkom listom klijenata.

Editors choice