U svetskim medijima je odjeknula vest da će Leonardo DiCaprio igrati u filmu Paula Thomasa Andersona! U novom ostvarenju proslavljenog režisera, autora vanvremenskog There Will Be Blood, igraće i Sean Penn i Regina Hall.

Leonardo DiCaprio u filmu Andersona – šta znamo?

Film će snimiti za studio Warner Bros., čiji su šefovi radili sa Andersonom na njegovom poslednjem filmu, Licorice Pizza. Anderson je napisao scenario i trebalo bi da producira film, a o radnji i naslovu se još uvek ne zna mnogo.

Brojne informacije o filmu se čuvaju u tajnosti, ali bi uskoro trebalo da počne snimanje u Kaliforniji. Ostvarenje Licorice Pizza je bilo nominovano za tri Oskara, među kojima su nominacije za scenario i režiju za Andersona, dok je film zaradio 33 miliona dolara na bioskopskim blagajnama. Anderson sada ima ukupno 11 nominacija za Oskara u svojoj karijeri.

DiCaprio je poslednji put igrao u filmu Killers of the Flower Moon Martina Skorsesea, u ulozi za koju se očekuje da će mu doneti još jednu nominaciju za Oskara.

Regina Hall, koja je bila jedna od voditeljki prošlogodišnje ceremonije dodele Oskara, poznata je po komičnim filmovima kao što su Scary Movie i Girls Trip. Njene nedavne uloge uključuju Hulu seriju Nine Perfect Strangers i hit sa festivala Sundance, komediju Honk for Jesus, Save Your Soul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regina Hall (@morereginahall)


Anderson je odvažni režiser koji uživa u bavljenju velikim temama – ljubavlju, nadom, porodicom i iskupljenjem, koje su čestona biblijski način kombinovane u njegovim filmovima. Iako njegov prvi dugometražni film, Hard Eight (1997), nije uspeo da se poveže sa publikom i kritičarima, Anderson se probio sa filmom Boogie Nights (1997) o porno industriji, koja je predstavljena kroz pogled željne i ambiciozne zvezde u usponu.

Ovaj veliki uspeh pratio je dramom Magnolia (1999), kao i romantičnom dramom Punch Drunk Love (2002). Ali sa svojim epom There Will Be Blood (2007), nominovanim za Oskara, Anderson je napravio ogroman iskorak koji ga je uvrstio u društvo najelitnijih holivudskih stvaralaca. Usledili su filmovi koji su to potvrdili: The Master (2012), osvarenje o sajentologiji, kao i Inheret Vice (2014), adaptacija romana Thomasa Pynchona.

Pročitajte i ovo: Znamo datum premijere nove sezone True Detective – i jedva čekamo da gledamo Jodie Foster

Naslovna fotografija: instagram.com/leonardodicapriofanclubldc

Božica Luković

Comments