Da li ste i vi tip osobe koja obožava džempere, kapute i šalove? Ukoliko ste ljubitelj “slojevitog” stila oblačenja, a klasična letnja garderoba vam izaziva nelagodu, na pravom ste mestu.

Letnji stilovi oblačenja su neretko romantizovani i predstavljeni kao ideal u holivudskim filmovima i modnim časopisima, ali koliko često se ovo poklapa sa stvarnim životom, a koliko često je to samo lepa slika koju vidimo na Instagramu?

Naelektrisana frizura, naočare koje padaju sa nosa zbog znojenja prouzrokovanog paklenim temperaturama u paketu sa SPF kremom i nepostojeća mogućnost eksperimentisanja i igranja sa brojnim slojevima odeće koje nam pružaju ostala godišnja doba uglavnom su realistična slika leta. Pronaći odeću u kojoj ćete moći da se kreativno izrazite, ali i istovremeno dišete i uz to izbegnete ponavljajuće stereotipne letnje kombinacije, može biti pravi izazov.

Iako deluje izazovno igrati se modnim komadima kada je temperatura vrela kao danas, postoje brojne opcije za lagane materijale i osvežavajuće boje koje će vam omogućiti da izgledate šik i udobno tokom letnje sezone. Ne morate se odreći svog autentičnog stila samo zato što je leto – uz prave aksesoare i savete, možete stvoriti izvanredne letnje autfite koji će vas oduševiti.

Ako se ponekad osećate poput taoca šortseva kombinovanih sa “tank top” majicama i tražite kreativnu alternativu, pogledajte našu listu kombinacija za osobe koje mrze letnju garderobu.

Lepršave pantalone i opuštena košulja

Ko se još ne oslanja na široke pantalone da bi se izborio sa vrućinom tokom leta? Možete ih upariti sa podjednako lepršavim, oversized košuljama na kopčanje koje se neće lepiti za vašu kožu i omogućiće vam da otvorite ili zatvorite dugmiće u zavisnosti od toga koliko je napolju vruće. Ključ ove kombinacije je u tome da zadržite boje što neutralnijim kako biste mogli da ih upotpunite različitim modnim detaljima. Ako dodate pleteni šešir i ravne sandale, imate kombinaciju za doručak. Uključite potpetice i elegantnu torbu i spremni ste za večeru ili piće na krovu.

Oversized košulja i šorts

Tokom leta, nema goreg osećaja od nošenja odeće koja se lepi za telo, zbog čega je oversized košulja u kombinaciji sa lepršavim šortsem uvek dobra ideja. Korset ili “crop top” odozgo, zavisno od temperature – i potpetice da biste dodali malo dramatičnosti u prilično jednostavnu kombinaciju.

Džemper preko ramena

Jedan od najboljih načina da dodate teksturu i slojeve letnjoj garderobi je jednostavno vezivanje džempera oko ramena. I ne, ne mislimo na grub zimski džemper; već na laganu majicu sa prugama ili pleteni kardigan koji će zaštititi vašu kožu od sunca, a neće je spaliti. Iako je ovaj trik stilizovanja star, nedavno su ga ponovo popularizovale “it” devojke poput Kendal Jenner.

Odeća monohromatskih motiva

Lepršav gornji deo i prilagođeni šorts mogu biti vaša dobitna kombinacija za vruće vreme. Možete se igrati modelima koji imaju pruge, kako bi izgled bio zanimljiviji i manje dosadan. Monohromatsko odelo neutralnih boja takođe će biti lakše stilizovati uz širok spektar modnih dodataka i aksesoara (ukoliko vam se to dopada).

Haljina – košulja

Od letnjih koncerata i festivala do modnih pisti, haljine-košulje su jedan od najsvestranijih komada za vruće vreme. One su najbolje prazno platno za dodatke, lako se kombinuju sa bilo čim – od najobičnijeg para patika do cipela sa šljokicama, a na jednostavan način ćete doći do naizgled kompleksne modne kombinacije. U protekle dve letnje sezone, mogli ste primetiti “A-list” glumice i modele kako kombinuju haljinu-košulju uz sve, od kožnog steznika do platformi od rafije i korseta.

Naslovna fotografija: pinterest.com/quadrofeminino

Milica Nešić

Comments