Kako nam se bliži novo godišnje doba, tako se javlja i želja za promenom. Nikada nije bilo bolje vreme da promenite svoj izgled. Zato vam predstavljamo letnje frizure koje odgovaraju svakom tipu kose i koje će biti veoma popularne predstojeće sezone. Letnje frizure će vašoj kosi dati prirodan volumen i dodatne slojeve. Bilo da se kupate na plaži, izležavate pored bazena ili precrtavate destinacije sa vaše liste želja, zašto ne biste imali frizuru koja je u trendu?

 „C“ cut

„C“ cut je skraćenica za curved cut frizuru i spada u napopularnije letnje frizure. Cilj je da kosa ima više volumena i da izgleda punije, te je naglasak na slojevima koji uokviruju lice. Međutim, ovo nisu tradicionalni slojevi, već su zakrivljeni oko lica i pokrivaju bradu. U osnovi, ovde se radi o modernijoj i uravnoteženijoj verziji takozvane „Rachel frizure“. Ono što najviše volimo kod ovakve frizure je što kosi daje punoću i što je jednostavna za stilizovanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Butterfly cut

Butterfly cut je u trendu još od početka 2023. godine, ali spada i u popularne letnje frizure. Krase ga puni i obimni slojevi koji se odlično uklapaju sa zavesa šiškama. Da biste napravili ovu frizuru, od frizera tražite butterfly slojeve na celoj kosi, ali i na šiškama koje idu sa strane do brade. Što se tiče stilizovanja, fenirajte kosu okruglom četkom. Za još više volumena, dodajte malo spreja za teksturu i razbarušite pramenove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Bixie cut

Kad se kombinuju bob i pixie cut dobija se bixie frizura. Njihov miks karakteriše superkratka frizura sa pixie sjajem. Primetićete da kosa izgleda kao da ima mnogo više teksture, što čini bixie cut manje slojevitim od tradicionalne pixie frizure. Osim toga, kosa će biti duža kad se gleda s leđa i sa strane. Takođe, tu je i mixie koja je mešavina mullet i pixie frizure. Ako imate kovrdžavu kosu, ovaj stil će poboljšati teksturu vaše kose i dodati joj slojeve.

Box bob

Činjenica je da su bob frizure tu da ostanu, bar još neko vreme. Glavni cilj box boba je lažna punoća koju daje, pa je zato kosa tako tupo ošišana. Ova frizura stvara iluziju da kosa izgleda punije iz svakog ugla, bez obzira koliko je tanka. Osim toga, kosa je podšišana tačno na liniji vilice, što pomaže da se istakne struktura kostiju. Ako to nisu bili dovoljni razlozi da zavolite ovu frizuru, znajte da se lako stilizuje. Razlog tome je zato što izgleda veoma šik kad je raščupana. Za najbolje rezultate, uvijte nekoliko pramenova, prođite prstima kroz njih i učvrstite frizuru lakom za kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nina nesbitt (@ninanesbitt)

Pročitajte i: Biti brineta je IN – smeđe nijanse zbog kojih će vaša kosa dobiti novi sjaj

Čupavi lob

Zamislite sledeći scenario: upravo ste proveli dan pored bazena. Vaša koža je još uvek topla dok skačete pod tuš kako biste isprali losion za sunčanje sa tela i so sa kose. Dok se sušite, dodajete malo pene za povećanje volumena i lagano osušite pramenove. Rezultat je obimna, oštra frizura pod nazivom čupavi lob. Frizura koja se mora imati je preplavila Holivud i možemo je primetiti kog glumica kao što su Jenna Ortega i January Jones. Da bi ova frizura bila potpuna, uparite je sa oštrim zavesa-šiškama.

Tupi bob

Tupi bob je mnogo oštriji i kraći od box boba. Iako postoji oduvek, ova letnja frizura bi čak mogla da pozadi ima malo više slojeva sa naglaskom na duže vlasi koje uokviruju lice. Pored toga, ovaj stil će posebno biti tražen zbog svoje lakoće stilizovanja. Mnogi stilisti na TikToku predviđaju da će se kosa dodatno šišati u bočnim delovima koji se sjajno uklapaju u tupi bob.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by | creative (@destinigwyn)

Unutrašnji slojevi

Ovog leta apsolutno neće nedostajati slojeva, zahvaljujući unutrašnjim slojevima. Ova specifična vrsta šišanja razlikuje se od tradicionalnih jer se slojevi postavljaju unutar kose, kako ime kaže. U suštini, unutrašnji slojevi pomažu da se stvori još veća punoća kose. Ova vrsta šišanja je odlična za sve koji žele više volumena, bez obzira da li imaju kovrdžavu ili ravnu kosu.

Pročitajte još i: Festivalska frizura – zabavni primeri koji vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu

Naslovna fotografija: instagram.com/lucyhale

Marija Gavrilović

Comments