Hot topics

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

Oni kažu leto – mi mislimo more. Obožavamo ovo godišnje doba i još u prethodnom se radujemo odlasku na letovanje i uživanju u nekoliko odabranih dana. Svako od nas ima različite kriterijume kada je reč o odabiru idealne letnje destinacije, ali bez obzira da li ste od onih što na plažu stižu u podne i letovanje vezuju za noć i koktele ili ste od onih spomeniko-manijaka koji ne podnose pomisao da mogu da propuste neki znameniti objekat, složićete se – more je svakom ponaosob najvažnija stavka kada je reč o letnjem odmoru.

Za ljubitelje morskih aktivnosti i vodene rekreacije, pripremili smo nekoliko sportskih aktivnosti u vodi, pa u zavisnosti gde se uputite i kolike su vam ambicije, okušajte se u nekim od ovih predloga, a mi vam garantujemo stopostotnu zabavu i nezaboravno iskustvo.

Parasailing

Blaža verzija padobranstva koja će vam pružiti neverovatan osećaj. I dok je za vas pričvršćena ogromna, specijalno dizajnirana kupola nalik padobranu, sa druge strane vas vuče manji brod, gliser ili čamac. Ako je mašina dovoljno snažna, istovremeno može da pokreće i do tri osobe. Oni koji su ga probali, jednoglasno konstatuju da je reč o uzbudljivom i bezbednom ekstremnom sportu.

Parasejling iznad plavog mora Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Prava stvar za ljubitelje visine i vode

Kitesurfing

Poslednjih godina izuzetno popularna vodena aktivnost i u našem regionu. Zahvaljujući jačini vetra, osoba na dasci, poznatijoj kao kajtbord, jedri površinom vode. Funkcioniše poput avionskog krila, stvarajući pogon koji ga vuče u visinu, a zmaj za koji je zakačen kajtsurfer seče vazduh i tako stvara sopstveno strujanje kroz vetar koje je često jače od prirodnog. Mnogi ga smatraju jednim od najopasnijih vodenih sportova, jer sve zavisi od vetra i prirode.

Momak na dasci održava ravnotežu uz pomoć zmaja Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Poslednjih godina zaštitna oprema je mnogo kvalitetnija, pa je i ovaj sport manje opasan

Windsurfing

Reč je o mešavini dva sporta: jedrenje i surfovanje. Jedrenje na dasci funkcioniše uz pomoć daske koja je najčešće dugačka između dva i pet metara, a koju pokreće silina vetra koja gura jedro. Kažu da je ovo sjajan način da napunite baterije pozitivnom energijom, a istovremeno prava adrenalinska doza za neustrašive avanturiste.

Devojka na dasci za jedrenje Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Kažu da istovremno relaksira i duh i telo

Watersking

Skijanje na vodi je među prvim vodenim sportovima koji su se našli na ovim prostorima. Pojedinac je pričvršćen za motorni čamac, a snaga motora tera telo da se ispravi i održi na skijama. Mnogima se čini veoma jednostavnim, ali je zapravo potrebna dobra tehnika i snaga da bi se uspelo u održavanju na površini vode.

Skijaš na vodi snimljen sa broda koji ga vuče Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Skijaši moraju biti u dobroj formi kako bi izdržali težinu vuče

Scuba diving

Ronjenje je najlepše u egzotičnim predelima, poput Crvenog mora, jer bogatstvo podvodene flore i faune utiče da se ova aktivnost pretvori u bajkoliku pustolovinu. Uz pomoć boce sa vazduhom ronilac može da ostane dugo pod vodom, a oprema poput ronilačkog odela, maske i peraja utiče da se ronilac prilagodi vodenom okruženju.

Ronilac i podvodni svet Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Fantazija u stvarnom svetu

Big game fishing

Za ljubitelje ribolova, ovo je zaista jedna “velika igra”. Reč je o pohodu na velike ribe kao što je tuna. Da biste se upustili u ovakvu avanturu, potreban je opremljen i moćan brod. Ribolovci su često smešteni u specijalne stolice koje im omogućavaju veću stabilnost, ali i u tom slučaju neophodne su snaga i izdržljivost, jer ove gigantske ribe umeju dobro da umore svoje protivnike.

Pecanje sa broda Letnje igre i morska avantura: Vodeni sportovi

Nekada je lakše upecati, nego izvući ribu


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

 

Editors choice