Svaka nova sezona sa sobom nam donosi nove makeup trendove, ali svi znamo da je letnja sezona ključna! U toku leta smo najopuštenije, uživamo u sebi, putujemo, češće izlazimo sa prijateljicama, blistamo i koristimo golden hour za savršene Instagram fotografije. Jednostavno, u letnjim mesecima živimo aktivan život, a gde ima dešavanja – ima i savršenih makeup lookova. Upravo zato, odlučili smo da što pre istražimo ovogodišnje makeup trendove, isprobamo ih i – naravno – predstavimo vama!

Za početak, pozabavili smo se prednostima i manama letnjih vrućina, koje neminovno utiču na to kakav ćemo look odabrati. Iako nam koža okupana zracima sunca savršeno izgleda na fotografijama, jasno je da nam njihova toplota baš i neće prijati – jer ne želimo da nam se šminka topi i izgleda cakey. Upravo zato, ovog leta biramo šminku koja je lagana i prozračne teksture, ali koja nam istovremeno može obezbediti besprekoran ten i blistavost kože.

IMG 1518 scaled Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!
Armani Beauty Nada Jokanovic Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!

Proizvode koji ispunjavaju sve naše uslove (a svi znamo koliko smo mi devojke ipak zahtevne kada su makeup i skin care proizvodi u pitanju) pronašli smo u Armani beauty LUMINOUS SILK liniji, a u nastavku ne samo da vam otkrivamo njihove prednosti – već vam predstavljamo i dva savršena, dnevna summer makeup looka koja smo uz pomoć njih kreirali! Okej, priznajemo, mi smo bili modeli, a za kreiranje lookova bila je zaslužna Marijana Gluić, Face designer brenda Armani Beauty, koju smo zamolili da nam otkrije tips & tricks za postizanje prirodne blistavosti. Predstavljamo vam tutorijale za “no makeup” makeup look i glass skin with red lips lookove – a na vama je samo da ih rekreirate i uživate u svojoj lepoti i letnjim aktivnostima!

“No makeup” makeup look

Za sve one koji vole prirodni izgled i nisu fanovi šminke koja se preterano ističe, “no makeup” makeup look je pravi izbor. Upravo takav look je za našu account menadžerku Maju kreirala Marijana, a sada ćemo vam predstaviti kako ga možete kreirati korak po korak.

Korak 1: Ten

Prvenstveno, lice treba pripremiti za šminkanje prajmerom, a naš predlog je Armani Luminous Silk Hydrating prajmer – koji uz to što zaključava vlagu, licu daje i savršenu svežinu i blistavost. Nakon prajmera prelazimo na Armani Luminous Fluid Sheer no.2 tečni puder, koji će zagladiti vaš ten, a pritom ostati neprimetan na koži. Ten nije gotov dok na lice nežnim kružnim pokretima četkicom ne dodamo Armani Luminous Silk korektor, a zatim i Armani Luminous Silk Glow Fusion kompaktni puder– koji će savršeno matirati i setovati čitav look.

Armani ten Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!
Armani eye Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!

Korak 2: Obrve i eye makeup

Dobro je poznato da obrve licu daju definiciju, i zato bi trebalo da posvetimo pažnju suptilnom naglašavanju njihovog prirodnog oblika. To činimo uz pomoć Armani Eye & Brow Maestro no.6 Copal vodootpornog proizvoda, koji se četkicom može naneti na obrve, ali i oči, a možete ga koristiti i za konturisanje. Zatim, menjamo četkicu i isti proizvod nanosimo i u vidu senke na gornje i donje kapke, kako bismo kreirali natural smokey eye look – kome ćemo final touch dati uz pomoć dugotrajne Armani Eye Tint tečne senke za oči. Naravno, eye look nije kompletiran bez maskare, a Marijana uvek bira Armani Eyes To Kill Classico maskaru, koja će na pravi način istaći vaš pogled.

Korak 3: Usne i rumenilo

Razume se, look ne može biti finalan bez idealnog ruža – a naš predlog je Armani Beauty Lip Power Long Lasting Satin Lipstick no.502! Možete ga naneti na tri načina, u zavisnosti od toga kakav look želite da postignete. Prvi način je tapkanjem prstima, nakon čega će izgledati kao nežni balzam, drugi nanošenje četkicom za malo elegantniji look, a treći klasičan – za najprecizniji oblik usana. Finalni korak nakon nanošenja karmina je dodavanje Armani Fluid Sheer no.7 rumenila, koje je istovremeno i hajlajter – nakon kojeg će vaše lice izgledati jedro i blistavo. Et voilà, vaš look je gotov!

Armani lips Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!

Glass skin with red lips makeup look

Ukoliko volite makeup lookove sa nežnim, blistavim tenom i akcentom na usnama – ovo je savršen look za vas! Isprobala ga je suosnivačica našeg WANNABE Magazinea, Nađa Jokanović, a mi vam u nastavku otkrivamo kako da ga i sami rekreirate, korak po korak!

Korak 1: “Stakleni” ten

Osnova savršenog “staklenog” tena je adekvatan prajmer, a naša preporuka za kožu žena u tridesetim godinama je Armani UV Master prajmer sa SPF-om 40, koji možete naneti prstima. Nakon prajmera, na red dolazi Armani Luminous Silk no.5 tečni puder, koji se nanosi četkicom, beauty blenderom ili pak prstima, a zatim i Armani Luminous Silk korektor 5.25 koji je tu da dodatno koriguje vaš ten. Finalni korak za postizanje takozvanog prozirnog, blistavog “staklenog” tena je nanošenje pudera u kamenu, a Marijanin izbor je Armani Luminous Silk Glow Fusion Powder.

Armani Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!
IMG 8519 Edit scaled Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!

Korak 2: Obrve i eye makeup

Kada smo završili sa kreiranjem savršenog tena, vreme je da se posvetimo obrvama i očima. Ukoliko, kao i Nađa, imate crvenu kosu, ali ne i riđe obrve – pravi izbor za vas je Armani Eye & Brow Maestro no. 5 Auburn, proizvod namenjen kako obrvama, tako i šminkanju očiju. Kada smo popunili obrve, prelazimo na konturu kapaka istim proizvodom, kreirajući suptilan ton. Oči dalje ističemo Armani Eye Tint no. 24 tečnom senkom, nakon koje eye look podižemo na novi nivo uz pomoć Armani Eyes To Kill Stellar no. 2 senke u sivkasto-bež nijansi, odnosno takozvanoj “boji Milana”. Sledeći korak je nanošenje Armani Smooth Silk Eye Pencil no. 2 olovke, kojom ističemo oblik oka i kreiramo dnevni smokey eye, a zatim look finaliziramo Armani Eyes To Kill maskarom.

Korak 3: Rumenilo i perfect red lip

Svežinu lica postižemo nanošenjem proizvoda u hladnim rozikastim tonovima, a Marijanina preporuka za elegantni, svetliji ten je Armani Eye Tint – koji je ovog puta tu u službi rumenila. Uz pomoć ovog proizvoda dobićete prirodno rumeni look, koji će delovati kao da su vas dotakli zraci sunca. Look kompletiramo ružem, naravno, a naš predlog savršene crvene nijanse je Armani Lip Power Rouge, koji možete slobodno naneti bez prethodno stavljene olovke. Male nesavršenosti oko linije usana možete ukloniti uz pomoć korektora – i to je to, vaš look je gotov!

Armani red lipstick Isprobali smo ih i potvrđujemo: Ovo su savršeni letnji makeup lookovi!

Odaberite svoj look, zablistajte uz Armani beauty proizvode i uživajte u svojoj prirodno naglašenoj lepoti!

Svi pomenuti proizvodi dostupni su u Jasmin parfimeriji u Ulici Knez Mihailova 10 u Beogradu, TC Promenada u Novom Sadu, Sephora parfimerijama u TC Galerija, TC Ušće i TC Delta City u Beogradu, kao i na jasmin.rs.

Comments