Temperature rastu i samim tim raste i naše raspoloženje. To važi i za nokte, koji sada dolaze u veselim, živahnim i smelim bojama. Letnji manikir za 2023. godinu vam omogućava da uključite sve svoje omiljene boje u jedan dizajn.

Ovog leta više je više i ako sebe smatrate maksimalistom, radujte se. Na trendove, kao što su skittles i aura nokti, jednostavno morate da obratite pažnju. Jedan izuzetak koji ćete sigurno voleti je francuski mikro-dizajn koji izgleda zadivljujuće kad se radi u pastelnim bojama.

Letnji manikir 2023: 7 favorita koji su nas osvojili

Aura letnji manikir

Probajte da zamislite vizuelni prikaz svoje aure, na primer – poput šarenih oblika koji okružuju vašu siluetu. Baš to je bila inspiracija nail umetnika, Jina Soona Choija, koji je kreirao živopisni i apstraktni aura manikir za poslednju reviju Christophera Johna Rogersa. Choi je koristio sunđere za nokte koje je prethodno umočio u dve različite nijanse plave, narandžaste, žute i svetloplave kako bi stvorio difuzni efekat.

Kako biste rekreirali ovu boju, prvi sloj bi trebalo da bude veoma svetao, drugi sloj bi trebalo da bude malo tamniji i manji, a centralna tačka najtamnija. Težite ka ombre efektu jer ćete na taj način napraviti “auru”.

 

Skittle nokti

Zašto se zadovoljiti samo jednom bojom kad možete da ih probate sve? Za postizanje skittle manikira nanesite dva sloja laka u različitim nijansama, ali sličnim teksturama. Ako izaberete neonske boje, trebalo bi svi nokti da budu neonski kako biste napravili kohezivnu paletu. Možete im dati još više sjaja tako što ćete na kraju premazati sloj svetlucavog nadlaka.

Pročitajte i: Mermaid manikir – kanališite svoju unutrašnju sirenu izborom boje za nokte

Francuski mikro-manikir

Trendovi nalažu da će francuski mikro-manikir vladati u narednim mesecima. Umesto klasičnog belog vrha, igrajte se živopisnim neonskim i pastelnim bojama kako biste prizvali leto. Nanesite dva sloja neutralnog laka kao osnovnu boju. Kad se to osuši, obojite ivicu duž vrh noktiju malom tankom četkom. Crtajte linije sporo i polako kako bi nokat izgledao čisto. Ovaj manikir odgovara svim oblicima noktiju, ali je posebno akcentovan na kratkim kvadratnim noktima.

Talasasti francuski letnji manikir

U poređenju sa preciznom klasičnom verzijom, ovaj dizajn je prilično lak za napraviti. Pre nego što počnete da lakirate nokte, nemojte da koristite obične četkice. Ovo će vam pomoći da napravite tanke linije i sprečite mrlje od laka. Zatim, povucite liniju oko luka nokta i popunite ivicu tankim slojem boje. Ako želite da dodate malo glama, možete tanke linije nacrtati u metalik bojama.

Leptiri na noktima

Raširite krila ovog leta i probajte manikir inspirisan leptirima. Kako biste napravili šablon leptira, prvo nacrtajte krugove, a zatim obojite prostor između njih. Cilj je da svaki prst bude drugačiji, tako da ćete svaki put crtati drugačije krugove.

Tie-dye letnji manikir

Ništa više ne asocira na leto kao tie-dye. Predlažemo vam da otisnete print na noktima. Umesto da pokrijete ceo nokat, ostavite malo prostora. Ako želite da pojednostavite svoj manikir, pokušajte da zadržite tie-dye na jednom ili dva nokta. Bilo da odlučite da bojite sve nokte ili samo nekoliko, obavezno ih pripremite sa dva sloja belog laka jer ćete na taj način istaći ostale boje. Kada se baza osuši, nacrtajte debele linije u svakoj boji. Trik da dobijete zamućenu završnicu nalik na tie-dye je da, pre nego što se lak osuši, koristite tanku četkicu za nail art i da lagano povučete četkicu nagore, a zatim nadole.

Pročitajte još i: Čokoladni manikir nas je potpuno osvojio, od svetlih do tamnih nijansi

Naslovna fotografija: instagram.com/pop_polished

Marija Gavrilović

Comments