Promena godišnjih doba je odličan razlog da promenite i neke detalje u svom domu. Naravno, to ne moraju biti samo detalji, već i velike promene u vidu letnjeg raspremanja, krečenja i renoviranja. Generalno je leto period kada menjamo stvari u enterijeru, pa zašto onda ne biste vaše prostorije uredili tako da imaju letnji vajb?

U narednim redovima vam otkrivamo koji su to letnji trendovi koji vam mogu dati inspiraciju kako da obogatite i ukrasite prostor.

Obogatite sobe biljkama

Ništa toliko ne govori da je leto kao zelenilo i cveće. Pa ako želite summer vibe u vašem stanu kupite biljke, raznobojne saksije i istražite kako da ih održavate. Enterijer prepun zelenila ima smirujući efekat i ulepšava svaku prostoriju, tako da biljke u stanu nikada nisu greška što se tiče stila.

Još jedna vrlina biljaka u sobi jeste da će vam uvek biti pred očima, za razliku od onih na terasi, te nećete zaboraviti da ih zalivate i imaćete priliku da ih posmatrate kako rastu. Biljke se obično stavljaju u dnevnu sobu, ali su odličan detalj i u kupatilu i kuhinji.

Plava kao ultimativna boja leta

Plavi detalji i ne samo detalji nego čitava plava tema u vašoj sobi daje letnju atmosferu, tačnije atmosferu mora. Ako planirate da krečite, okrečite pojedine zidove u plavu boju, ukombinujte plavu sa belim detaljima. Neka čitav prostor u potpunosti bude mornarski plavo-beo.

Plavu možete ukombinovati i sa kontrastnim bojama, kao što je narandžasta, tada ćete dobiti efekat kao što je na fotografiji ispod.

Boho šik

Ni jedna spavaća soba nije toliko opuštajuća, kao ona koja je uređena u boho stilu. Prosto ćete samo hteti da zadremate, relaksirate i ne razmišljate ni o čemu. Boho stil nikada nije promašaj po pitanju uređenja doma. Teško je pogrešiti baš zato što kombinujete neutralne boje, prirodne šablone i materijale.

Za rezultat dobijate umetnički, boemski stil koji govori o vama kao osobi. A svi znamo, to kako izgleda naš enterijer mnogo toga govori o nama.

Ukrasite dom motivima sa mora

Vaš enterijer će odisati letom ako ima detalje koji se vezuju za more, to su ukrasne školjke, ukrasi a motivima riba, motive mediterana. Napravite takvu atmosferu da kada ste u stanu imate utisak da će vas kada otvorite prozor zateći more, miris bora i drvo maslina.

Možete okačiti ove šarene tanjire koji su specifični za mediteranske zemlje, tapiserije, hvatače snova… Sve će vam to pomoći da postignete onakav vajb kakav želite.

Što više drvenih detalja

Drvo daje toplinu domu i sa nim ne možete pogrešiti jer se savršeno uklapa uz toliko različitih stilova. Nameštaj od drveta, kao i drveni detalji odličan su izbor i za zimu i za leto, sve samo zavisi od toga kako se to drvo koristi.

Na TikToku možete videti pregršt videa gde obožavatelji DIY kupuju star drveni nameštaj i u potpunosti ga obnavljaju, dajući starom nameštaju nov život. Evo kako to može da izgleda:

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments