Letnji trendovi u dizajnu enterijera u 2023. godini su neophodni kako bi svaki dom izgledao sveže, ali i elegantno. Sada je pravo vreme da se bacite na posao i odredite koji će materijali i teksture dominirati u vašim privatnim prostorijama, a mi smo izdvojili one koji će se najviše istaći ovog leta.

Printovi

Printovi su odličan način da dodate interesantne detalje i boju u svoj dom. Letnji trendovi za dizajn enterijera u 2023. godini sadrže različite printove, smelije i raznovrsnije nego ikad pre. Sada je trenutak da zablistate ukoliko ste ljubitelj maksimalističkog stila.

Cveće

Letnji trendovi u dizajnu enterijera u 2023. godini obuhvataju i cvetne printove. Cveće će biti u jarkim, živim bojama kako bi se unela toplina u enterijer, ali i u dvorište.

Geometrijski oblici

Očekujte da vidite širok spektar geometrijskih printova u pastelnim nijansama, kao i u svetlim, živim bojama.

Animal print

Animal printovi su bezvremenski trend. I ove sezone se očekuje širok spektar animal print nameštaja i dodataka, od tigrastog i leopard printa do zebra i žirafa printa.

Boje

Boje na zidovima, nameštaju, rasveti i aksesoarima su in, te se nemojte plašiti da u dom unesete stvari u svojim omiljenim bojama. Najvažnije je da sve izgleda prirodno i da je izdrađeno od prirodnih materijala.

Pročitajte i: 5 najčešćih grešaka u uređenju doma i kako da ih izbegnete

Zemljani tonovi

Zemljani tonovi kao što su braon, bež, terakota i zelena koja podseća na mahovinu – uneće atmosferu šume u vaš intimni prostor. Ove boje sjajno izgledaju na zidovima, nameštaju i dekorativnim predmetima, a mogu se kombinovati i sa drugim neutralnim bojama, kao što su bela i siva, kako bi se stvorio sofisticiraniji dojam.

Pastelne nijanse

Pastelne nijanse poput svetloroze, bebi-plave, meke žute i mint-zelene su dobre opcije za leto 2023. Ukoliko želite da osvežite svoj dom nežnim nijansama, pasteli bi trebalo da budu vaš izbor.

Nijanse plave

Nijanse plave su još jedan trend za sezonu leto 2023. Boje kao što su tamnoplava, neboplava i tirkizna su odlične opcije za unošenje svežine i mira u vaš enterijer.

Teksture i materijali

Istraživanje tekstura i materijala tokom nove sezone je jedna od najlepših aktivnosti. Letnji trendovi u dizajnu enterijera za 2023. godinu, što se tiče materijala i tekstura, obuhvataju sledeće:

Prirodne tkanine

Prirodne tkanine kao što su lan i pamuk biće u trendu u leto 2023. godine. Ove tkanine su lagane i prozračne, što ih čini savršenim za toplije mesece.

Ratan i bambus

Nameštaj i pribor od ratana i bambusa ćemo viđati svuda. Ovi materijali su lagani i izdržljivi i zato se savršeno uklapaju uz baštenski nameštaj.

Prirodni materijali

Pored prirodnih tkanina i materijala od ratana i bambusa, očekujte da ćete videti širok spektar materijala kao što su kamen, drvo i keramika. Mermer je, na primer, idealan za dodavanje svežine i prozračnosti.

Baštenski nameštaj

Sa toplijim vremenom, prirodno je da ljudi provode više vremena na otvorenom. Stoga letnji trendovi u dizajnu enterijera u 2023. godini obuhvataju i baštenski nameštaj.

Stolice i sofe

Sofe na otvorenom su savršene za stvaranje udobne i prijatne atmosfere, bilo da se radi o bašti, balkonu ili terasi. Sofe sa metalnim ili drvenim okvirima i mekanim jastucima su odlične opcije za kreiranje modernog i elegantnog izgleda. Takođe raste i potražnja za foteljama. Ovi komadi nameštaja su idealni za stvaranje životnog i opuštajućeg prostora u vašem dvorištu jer će ceo ansambl izgledati prirodnije i komfornije.

Stolovi

Bilo da se radi o trpezarijskim, bočnim ili okruglim stolovima, ovi komadi su savršeni za stvaranje trpezarijskog prostora na otvorenom. Stolovi od drveta ili kamena, sa metalnim i drvenim bazama su odlične opcije za stvaranje sofisticiranijeg i modernijeg izgleda.

Ležaljke i suncobrani

Ležaljke su savršena opcija za opuštanje, čitanje ili sunčanje sa prijateljima i porodicom. Duge su i uske sa komfornim naslonom koji se može podesiti pod različitim uglovima za maksimalnu udobnost. Suncobran ne samo da pruža zaštitu od sunca, već dodaje i eleganciju vašem spoljašnjem dekoru. Takođe, možete dodati i aksesoare poput rasvete ili grejača ukoliko večeri postanu hladnije.

Pročitajte još i: Coastal luxe dizajn – unesite atmosferu plaže u svoj dom

Naslovna fotografija: pinterest.com/etsy

Marija Gavrilović

Comments