Patike, patike, patike… Da postoji neko takmičenje u najdrastičnijoj promeni mindseta u odnosu na neki komad odeće ili obuće to bi svakako bile patike koje su godinama, moramo to svi priznati potpuno nepravedno zanemarivane i bile rezervisane isključivo za sportske sale, šetnje, teretane, i teško da ih je iko mogao zamisliti u nekim urbanijim fashion varijantama, a kamoli svečanim, ili (apsolutni šok) na crvenom tepihu! Ipak, vremena se menjaju, srećom, i patike su postale definitivni must have za sve ljubitelje mode, i realno je da se dosta kombinacija bez njih ne može zamisliti. Nakon prvih opreznih koraka koje su napravile u visoku modu, brzo su postale IT komad podjednako i za urednike magazina kao i za modno osvešćene tinejdžere. Odatle, njihov uspon se samo nastavio i spajajući casual i cool, maksimalno se izbledela granica između high i low mode, da da Vetements za sve ste krivi, Balenciaga takođe, a patike postale nosioci modnog glasa nove generacije.

Upravo zato kada god dođe leto i povede se polemika oko nosivosti patika leti, kao nezgodno je, kao zatvoreno, kao ipak sandale, možemo samo da kažemo: šta? Da ne bi sve ostalo na našem šoku, predstavljamo vam i dokazane trendove iz svetskih modnih prestonica. Patike se i te kako nose svuda, i to baš ove i ovako, za svaku street style damu ponešto.

Chic

Uf, Parižanke, i generalno Francuskinje ne bi bile ono što jesu i ne bi se kotirale taaako visoko na modnoj lestvici da uvek nemaju nekog keca u rukavu i nešto što niko nema. Ove devojke jednostavno znaju kako da budu svoje, i tako je i kada su i patike u pitanju, i sva je prilika da su Francuskinjama ovog leta omiljeni modeli lokalni pariski brendovi, koji prvenstveno insistiraju na jednostavnosti i klasičnosti modela. Marie Laure i Jeanne Damas su sjajne predstavnice ležernog sportskog i super chic stila.

Comments