The Holiday je nesumnjivo jedan od onih filmova koje smo gledali više puta nego što možemo da izbrojimo. Ima šarmantnu glumačku postavu i čarobne, a ipak realistične situacije koje samo filmovi Nancy Meyers mogu postići. Isto se može reći i za njena druga ostvarenja, uključujući The Parent Trap i Father of the Bride, Something’s Gotta Give, It’s Complicated i The Intern.

Ova scenaristkinja i rediteljka je sila u industriji zabave, donoseći tople priče koje nas gotovo uvek nasmeju i rasplaču. Njeni likovi su i relatable i posebni, raspetljavajući svoje mane i vrline pred našim očima. Često smo se pitali kako bi bilo da budemo u njihovoj koži, kao i o horoskopskom znaku svakog junaka. Ako ste se i vi isto pitali, zavirite u naše istraživanje. 

Evo koji ste lik iz filmova Nancy Meyers, na osnovu svog horoskopskog znaka

Ovan – Amanda iz The Holiday

Na početku filma The Holiday, vidimo Amandu kako vodi uspešan posao praveći trejlere za holivudske filmove. Ona je najbolja u svom poslu. Kao Ovan, ona je hrabra, ambiciozna i vredno radi. Međutim, kao što film pokazuje, čak i vatrenim Ovnovima ponekad treba vreme da se odmore i preispitaju svoj život, što Amanda i radi. Njen glavni konflikt nastaje kad pokušava da se suoči sa emocijama koje je godinama ignorisala, što je pravo putovanje za hrabrog Ovna.

Bik – Annie Banks iz Father of the Bride

Praktična i pouzdana, Annie Banks održava staložen mir tokom radnje filma Father of the Bride, čak i kad njena porodica i organizator venčanja neprestano donose dramu. Baš kao Bik, ona je realistična i zna kako da se poveže sa voljenima. Takođe zna kako da uživa u venčanju u svetu Nancy Meyers, što je svakako odlika Bika. Njeno venčanje je raskošno, zahvaljujući Franku, ali nema problema ni da obuje patike i zaigra košarku sa svojim tatom. Ona je savršen primer dve strane Bika.

Blizanci – Jane Adler iz It’s Complicated

Jane Adler, koju glumi neponovljiva Meryl Streep, vlasnica je pekare koja poseduje talenat za pravljenje jedinstvenih pita i peciva. Baš kao svaki Blizanac, ima vibrantnu i složenu ličnost, vođena svojom duhovitošću i sposobnošću da bude spontana u bilo kojoj situaciji. Rastrzana je između dva veoma različita muškarca, što će Blizanci sigurno razumeti. Kao Jane, iako ih mnoge sposobnosti i strasti mogu odvesti na različite puteve, Blizanci se ne boje da probaju nešto novo.

Rak – Chessy iz The Parent Trap

Chessy drži sve junake filma na okupu, stalno brinući o svima, baš kao što bi to uradio svaki Rak. Ona želi najbolje za bliznakinje Hallie i Annie, i kada sazna za njihovu zamenu, odmah je empatična i emocionalno investirana u njihovo dobro. Kao znak Raka, Chessy je izuzetno intuitivna i često poznaje ljude u svom životu bolje nego što oni poznaju sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by // (@theshelflife_alexandra)

Lav – Miles iz The Holiday

Miles je muzičar koji komponuje muziku za filmove i, iako ponekad voli dramu, takođe je izuzetno ljubazan i lojalan. To su apsolutno osobine znaka Lava, koji uživa u pažnji, ali je često i lider koji zna kako da motivišu okolinu. Na primer, Miles se ne boji da glasno peva u video prodavnici, čak i ako svi počnu da gledaju. Kao Lav, više je fokusiran na to da nasmeje svoje prijatelje nego što brine o tome šta drugi misle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie (@favouritefilms)

Devica – George Banks iz Father of the Bride

Device su organizovane i logične, pa ima smisla što George Banksa začuđen preokretom koji venčanje njegove ćerke vodi prema ekstravagantnosti. Naravno, mi kao publika znamo da je raskošno venčanje ili toplina doma skoro obavezno u filmovima Nancy Meyers, ali George želi da stvari budu praktične i stabilne, što Device odlično održavaju. Međutim, kao i Devica, njegova stabilna i marljiva priroda su razlozi zašto je na kraju postaje otac koji voli i podržava svoju ćerku.

Vaga – Hallie i Annie iz The Parent Trap

Dobro, znamo iz filma da su Hallie i Annie rođene 11. oktobra, što su otkrile kad su se upoznale na kampu. Jedanaesti oktobar pada u znak Vage, i to na toliko načina odražava njih dve. Kao dve strane novčića, blizanci često mogu imati veoma različite, ali povezane ličnosti. Iako su odrasle na različitim mestima, Hallie i Annie zadržavaju ključne osobine Vage: žele da uspostave ravnotežu u svojoj porodici, ali takođe donose brzoplete sudove da bi to postigle (kao što je zamena njihovih života). Vage su često predstavljene vagama, i Annie i Hallie definitivno jedna drugu balansiraju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✰ (@theparentrap1998)

Škorpija – Julian Mercer iz Something’s Gotta Give

Julian Mercer je doktor i obožavalac pozorišta i dramske spisateljice Erice Barry. Kao Škorpija, Julian je tih i rezervisan, ali izuzetno pažljiv i osetljiv. Ne boji se da izađe iz zone komfora i donosi odluke kako u poslu, tako i u životu samo na osnovu svojih instinkata. Osobine Škorpije, intuitivnost i izražajnost, čine ga pravim supportive partnerom, i nije na odmet što ga glumi Keanu Reeves.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beth Quinio (@macgyver871)

Strelac – Ben iz The Intern

Kao svaki Strelac, Ben je otvoren za isprobavanje novih stvari. Stalno uči i raste, bez obzira na godine. Kad postane pripravnik u 70. godini, umesto da se opire iskustvu kao što bi drugi mogli, skuplja svoju snagu Strelca i odlučuje da krene na emocionalno i intelektualno putovanje, sve dok ne prenese mudrost i iskustvo mlađim kolegama od kojih i sam uči.

Jarac – Erica Barry iz Something’s Gotta Give

Uspešna dramska spisateljica Erica Barry živi u jednom od najupečatljivijih domova iz filmova Nancy Meyers. Ona je samouverena, fokusirana i posvećena radu, po čemu se Jarčevi ističu. Kao Jarac, Erica nema problema da bude kritična prema različitim situacijama i ljudima oko sebe. Jednom kad donese procenu, nema problema da juri svoje ciljeve i postigne ih.

Vodolija – Jules iz The Intern

Jules stalno pronalazi nove ideje da održi uspeh svoje kompanije, baš kao što bi to uradila svaka Vodolija. Ona se ne boji da ide protiv ustaljenih pravila i standarda da bi bila najbolja. Kao prirodni vođa, Vodolija se povezuje sa svojim timom, kao i sa svojim 70-godišnjim stažistom, jasno komunicirajući i ohrabrujući sve da isprobaju nove ideje i preuzmu izazovne projekte.

Ribe – Iris iz The Holiday

Koliba u kojoj Iris živi u The Holiday je praktično san svake Ribe. Udobna i šarmantna kakva jeste, Iris je potreban beg od stvarnosti, koji se često manifestovao kao fantazija o kolegi za kojeg se tek verila. Ovaj unutrašnji sukob je ključna osobina Riba, koje mogu istovremeno da žive u snovima i stvarnosti, sa dubokom maštom i osetljivošću. Kao prava Riba, Iris se oslanja na ljubaznost i empatiju ne samo da poboljša svoj život, već i život novog starijeg komšije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BRWC (@brwc)

Pročitajte i ovo: Ovo je 7 trenutno najuzbudljivijih trilera na Netflixu

Naslovna fotografija: instagram.com/whowhatwear.uk

Nikola Gudelj

Comments