Tokom ove zime, donesite sveže, reske i egzotične ukuse Sicilije na vaš sto – i povedite prijatelje u zadivljujuću Italiju putem svih čula! Poslužite im Limoncè – neodoljivo ukusno piće napravljeno od najfinijih limuna. Mi vam donosimo lak recept za potpuno uživanje, ali i priču o savršenom ukusu limuna u boci!

Limonce Spritz Ambientata Neka vaša čula otputuju na jug Italije: Recepti za tri osvežavajuća Limoncè koktela za zimske dane

Iz Italije s ljubavlju

Više od 35 godina, najomiljeniji limončelo na svetu – Limoncè nastaje pažljivim odabirom najboljih sicilijanskih limuna. Limoncè oličava italijansku tradiciju i druželjubivost, sa visokokvalitetnom recepturom koja se ističe po visokoj koncentraciji limunovih kora, bez konzervansa, boja ili veštačkih aroma.

Čitava Sicilija, kao i jug Italije očaravajuća Amalfi obala, bajkoviti Kapri i sanjivi Sorento – ponose se citrusima koji u ovom predelu rastu u izobilju. Limončelo, tradicionalni italijanski liker, toliko je ukusno piće da svi tvrde da su njegovi tvorci! Postoje tri glavne verzije koje objašnjavaju poreklo ovog napitka.

Stanovnici Sorenta kažu da je piće nastalo u njihovom regionu davno i da su plemići upravo limončelo nudili svojim gostima. S druge strane, meštani Amalfija kažu da potiče iz antičkog doba i da su ga farmeri i ribari pili ujutru u borbi protiv hladnog vremena, još u periodu arapske invazije. 

Ipak, najverovatnija priča kaže da je limončelo početkom 20. veka stvorila Marija Antonija Faras, vlasnica malog hotela na Kapriju. Marija je imala baštu punu limuna i pomorandži koje je koristila da napravi limončelo kako bi ga ponudila svojim gostima. 

Šta god da je istina, zahvalni smo što danas možemo da uživamo u bogatom ukusu limuna koji donosi najprodavaniji limončelo u Italiji – Limoncè. Postoje brojni načini da ga pijete, a mi vam donosimo najbolje recepte za Limoncè koktele u kojima će uživati svi vaši gosti!

limonce bozicnivizual SM v1 Neka vaša čula otputuju na jug Italije: Recepti za tri osvežavajuća Limoncè koktela za zimske dane

Tri Limoncè koktela za citrusno zimsko osveženje

Za sve vaše zabave i posebne trenutke, transportujte goste u Italiju savršenim Limoncè koktelima. Uživaćete u komadićima limunove kore pomešanim sa šećerom i alkoholom, koji stvaraju aromatičnu tečnost, prijatno slatku sa intenzivnim ukusom limuna. 

Limoncè Spritz – recept

Potrebno vam je: 

  • 60ml Limoncè
  • 90ml Prosecco
  • 30ml mineralne vode

 

Priprema: Čašu do pola napunite ledom, dodajte Limoncè, Prosecco i mineralnu vodu, dobro promešajte i ukrasite po želji kriškama limuna ili listićima sveže mente.

Limoncè Tonic

Potrebno vam je:

  • 40 ml Limoncè 
  • tonik do vrha čaše
  • bosiljak

Priprema: Sastojke prema gore navedenom redosledu sipajte u visoku čašu, zatim napunite ledom i promešajte. Ukrasite listićima bosiljka.

Limoncè Soda

Potrebno vam je: 

  • 60 ml Limoncè 
  • mineralna voda do vrha čaše
  • listovi nane

Priprema: Sastojke prema gore navedenom redosledu sipajte u visoku čašu, zatim napunite ledom i polako mešajte. Ukrasite listovima sicilijanske nane.

Koji god recept da isprobate, čeka vas savršeno prirodno osveženje u bilo koje doba!

Limonce Spritz logo 1 Neka vaša čula otputuju na jug Italije: Recepti za tri osvežavajuća Limoncè koktela za zimske dane

Uvoznik i distributer za Srbiju: Ecomex d.o.o., Kumodraška 265a 11000 Beograd, www.ecomex.rs, 011/3980-654, 011/3980-656

Proizvođač: Stock Spirits Group, www.stockspirits.com

Comments