Budimo realni, ko ne voli 2 u 1 proizvod? Kada je u pitanju novi TikTok lip bloss trend, tačnije hibrid labela (ili balzama) i sjaja za usne (lip glos + balm = lip bloss), ova kombinacija je postala pravi hit. Među najpopularnijim proizvodima 2022. godine bile su upravo varijacije u ovoj kategoriji, a očigledno je i zašto su postali trendy. To je pravi best of both worlds momenat, jer zaista dobijate najbolje od oba sveta – prirodnu boju na usnama sa suptilnim sjajem koji vam ističe usne!

Još jedna dobra stvar je što ih je veoma lako naneti, što znači da vam ne treba posebna šminkerska ekspertiza kako biste dobili željeni efekat! Čak vam nije potrebno ni ogledalo. Doslovno bilo ko može da nosi ovu kombinaciju, i da pritom izgleda dobro, bilo da se opredelite za no makeup izgled, ili full glam momenat.

U nastavku izdvajamo sve što treba da znate o lip bloss trendu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAWLESS (@lawless)

Lip bloss trend

Ako vas već nismo “kupili” razlozima zbog kojih bi trebalo da probate lip bloss trend, postoji ih još mnogo. Jedan od benefita ovog dua je što će vam u velikoj meri uštedeti vreme prilikom spremanja. Čak i kada napuštate kuću bez ičega na licu, možete naneti malo sjaja i balzama na usne za prirodan, ali “bolji od prirodnog” izgled. Na ovaj način dobijate na vremenu, jer ne morate da izdvojite vreme biranja proizvoda i pažljivog nanošenja, a dobijate i na samopouzdanju, jer će vam usne biti hidrirane i imati zdrav izgled tokom čitavog dana.

Takođe, lip bloss trend se slobodno može nazvati i najuniverzalnijom kombinacijom koju možete imati u svom neseseru ili torbici, jer ga možete poneti svuda sa sobom. I sami znate – želite jednostavne, efikasne proizvode koji će vam pružiti podršku u svakoj situaciji. Setite se perioda kad su se godinama nosili ultramat tečni karmini, dok ljudi u današnje vreme sve više posežu za hidrirajućim formulama koje izgledaju podjednako dobro, a pritom poseduju određeni benefit. Lip bloss kombinacija je veoma lagana na usnama, a daje savršenu količinu boje, i pritom je svako može naneti – koje god da je doba dana.

Pročitajte i ovo: Mikrohajlajting – trik koji će vam dati nebeski sjaj na licu!

Kako naneti lip bloss?

Kako pigmenti nisu toliko intenzivni, za razliku od klasičnih karmina, lip bloss je mnogo fleksibilniji što se tiče nanošenja. Ukoliko kupujete baš proizvod koji je 2 u 1, a ne nanosite dva različita sloja sami, onda ćete videti da su uglavnom dizajnirani kako bi bili univerzalni i na svima izgledali dobro.

Međutim, i dalje je dobro da pronađete nijansu koja najviše odgovara vašem tenu. Šminkeri generalno preporučuju da se držite nijansi koje su kao podton vaše kože. Na primer, ako imate žuti ili maslinasti podton, odaberite proizvode toplijih nijansi. Ukoliko imate roze podtonove, birajte hladnije tonove.

@musthavesxt

Cherry coke jello lips.. Lana would be proud <3 Hourglass phantom glossy balm lure #glossybalm #cherrylips #lipstick #hourglassbalm

♬ original sound – Tanem – Tanem

 

Kad smo već kod nanošenja 2 u 1 proizvoda, videćete da je veoma lako naneti tzv. lip bloss. Sve što treba da uradite je da ga nanesete direktno na čista, suva usta. Ne morate previše da razmišljate o tome da li ćete biti obazrivi prilikom nanošenja, a takođe ga možete naneti preko svog omiljenog karmina, ukoliko želite dodatnu hidrataciju sa upečatljivijem izgledom usana.

Kako biste bili sigurni da vaš proizvod traje što više, predlažemo da, pre svega, nanesete olovku za usne, kako biste mu osigurali bazu za koju može da se “zalepi”. To će zadržati proizvod u linijama vaših usana, tako da ne morate da brinete da li će se razmazati. Kada je u pitanju nošenje, ovde je zaista vredno osloniti se na kvalitet, tako da koristite proizvode koji su na biljnoj bazi, jer sadrže veliki broj hidrirajućih sastojaka koji će definitivno napraviti razliku!

Predlažemo vam da što pre oprobate lip bloss trend, jer smo sigurni da će vaše usne uživati, i da će vam biti zahvalne na hidrataciji koju ste joj pružili. Kao što smo već pomenuli, ova kombinacija je idealna ukoliko nemate mnogo vremena da se našminkate, ili prosto ne volite da nosite mnogo šminke, a da ipak nešto stavite na lice pre izlaska iz kuće. Prema tome, oprobajte, i podelite svoje iskustvo online – nikad ne znate, uvek može nekome da pomogne!

Pročitajte i ovo: Kako da trajno zategnete kapke u samo nekoliko koraka

Naslovna fotografija: instagram.com/walker_ash

Nenad Grubanoski

Comments