Saznajte ljubavni horoskop za april 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan 

Retrogradni Merkur se zaverio da vam pomeri mozak – nećete znati „da l’ ste došli il’ ste pošli“ sve do 25. aprila, pa ćete generalno biti zbunjeni na svim frontovima. Ako vam se neko sviđa, nećete moći da procenite da li je interesovanje obostrano, ako nekome pokušavate da objasnite da uopšte niste zainteresovani (ili da jeste), sva je prilika da vas neće dobro (ili ozbiljno) shvatiti. Kako da se orijentišete? Slušajte svoj osećaj i intuiciju – ako vam neko deluje sumnjivo, verovatno jeste. Ako neko deluje suviše dobro da bi bilo istinito – verovatno i nije istinito. 

Sa pomračenjem Sunca u vašem znaku 8. aprila, osećaćete se kao zagonetka umotana u enigmu – ne samo da nećete razumeti druge, nego ni sami sebi nećete biti jasni. Zvezde savetuju da se primirite i ne donosite nikakve odluke, dok ne shvatite kako se osećate i šta želite. Ako vas partner nervira, ili zbog nečeg sumnjate u njega, pokušajte da ostanete na distanci, kako se ne biste uplitali u sukobe i svađe koje ne donose nikakvo razjašnjenje. Pronađite utehu u druženju sa prijateljima i članovima porodice sa kojima se osećate prijatno. 

Bik 

Retrogradni Merkur utiče na vas donoseći vam uznemirujuće snove o bivšima i nostalgične misli o prošlosti – da li bi bilo drugačije, da ste vi bili drugačiji? Da ste malo više tražili, gurali, vukli ili imali malo više strpljenja? Znate da su ovakva razmišljanja nekonstruktivna, ali ne možete da iz izbacite iz glave. Sredinom aprila možete zapravo dosegnuti zatvaranje prošlosti, kroz neke susrete – možda sa nekim ko vas podseća na bivšeg, ili kroz razgovore o bivšem – i možete se osloboditi onoga što vas sputava da krenete dalje, ka vezi koju želite. 

U partnerskim odnosima ovog meseca možete doživeti prekretnicu u smislu dubljeg povezivanja i međusobnog otvaranja. Ako ste u poslednje vreme zanemarili partnera i niste imali vremena za zajedničke trenutke, sada ćete želeti da provodite tihe i romantične večeri zajedno, u dubokim razgovorima, doživljavajući duboku emocionalnu povezanost. To će vam prijati toliko da ćete se preporodtiti i bićete vrlo zadovoljni sobom, a vaša stabilnost, strpljenje i blagonaklonost odraziće se i na druge bitne veze u vašem životu – ispravnost u odnosima sa ljudima oko vas, sačuvaće vas od nesporazua i sukoba i zadobićete njihovo poverenje. 

Blizanci 

Vaš društveni život je u punom jeku sa suncem u Ovnu i vašim društvenim sektorom, sve do 19. aprila. Neće vam nedostajati romantičnih mogućnosti, kada Venera stupi na secu 3. aprila, a sa retrogradnim Merkurom vam jedino može biti teško da pratite sve kul ljude koje sretnete i upoznate. Bićete šarmantni i obaraćete s nogu, ali obuzeti očaravanjem, možete propustiti da razmenite kontakte sa nekim ko vam se sviđa. Ne zaboravite da saznate ime i prezime osobe koja vam se dopada, ili da primetite da li ona poznaje nekog koga vi znate, kako biste mogli da uspostavite kontakt, ako vas planetarni uticaiji previše zaslepe. 

U partnerskim odnosima stvari postaju ozbiljne (ako već nisu) i veza može napredovati na različite načine. Možete se dublje povezati sa partnerom kroz zajednički posao ili projekat, ili kroz slična interesovanja – možete oživeti intelektualnu vezu, koja vas je isprva spojila. Takođe, partner može izneti neke svoje želje i zapažanja i inspirisati vas da uvedete neke konstruktivne promene u svoje stavove i ponašanje – mala prilagođavanja mogu dati značajne rezultate, jer pokazuju partneru da vam je stalo, na način koji on najbolje razume. Jedno drugom ste u centru pažnje, voljni ste da slušate, primećujete i uvažavate međusobne potrebe i želje, što vam može doneti mir i zadovoljstvo, koje do sada niste imali prilike da iskusite u odnosima.  

Rak 

Venera se spaja sa Neptunom 3. i 4. aprila, a vi se takođe možete spojiti sa nekim, ko vam može delovati kao ostvarenje vaših snova. Međutim, zvezde vas upozoravaju da nije sve tako sjajno kao što možda deluje na prvi (pa i na drugi) pogled. Uživajte u trenutku, ali nemojte se previše ulagati i ne razvijajte romantična očekivanja. Možda nećete biti u stanju da poslušate ovo upozorenje, čak ni ako je to ono što vam vaša intuicija šapuće, jer ćete biti zauzeti obožavaocima i beskrajno ćete uživati u tome. A kada se Venera i Pluton poravnaju 6. i 7. aprila, možete doživeti ludu hemiju sa nekim. Takođe, obratite pažnju na deo o ludoj zaljubljenosti, jer ona vas može okrenuti naglavce i izvrnuti naopako. Pokušajte da kontrolišete oštra osećanja koja vam mogu uništiti romansu pre nego što stvarno i počne (mislimo na ljubomoru i posesivnost, da). 

Razumevanje u partnerskom odnosu može biti problematično u ovom periodu, tako da ako imate na umu neku delikatnu temu o kojoj treba da razgovarate, a niste sigurni kako sa tim da istupite, može biti bolje da još malo sačekate. Velike su šanse da nećete dobro izložiti ono što vas muči, a još su veće šanse da će vas partner pogrešno shvatiti ili preterano reagovati. Fokusirajte se na druge stvari u svom životu, kao i na druge aspekte odnosa, uvedite malo više zajedničke zabave, izlazaka, druženja. Možete uživati u organizovanju porodičnog okupljanja ili u susretu sa dragim prijateljima – vaša toplina i gostoljubivost učiniće da susreti budu srdačni i topla, a razmena šaljiva i zabavna. 

Lav 

Planetarni uticaji koji su ovog meseca vrlo dinamični i snažni, mogu doneti romantiku i avaturu – možete upoznati nekog zanimljivog, ali nećete biti sigurni na čemu ste sa tom osobom. Da li je to samo prijatna distrakcija, ili nešto što se može razvijati i u šta vredi ulagati? Zvezde savetuju da se opustite i prepustite toku – neke stvari ne možete da kontrolišete i da njima upravljate, a ponekad jednostavno ne znate šta je najbolje za vas. Ne žurite i pustite da se veza postepeno razvija, bez posebnih zahteva i očekivanja. Možda izgubite interesovanje, a možda nastavite da se zbližavate, ne moežte znati unapred, ali vredi da prosto budete tu i sačekate da vidite šta se dešava. 

U prve tri nedelje aprila partnerski odnosi mogu doneti ispunjavajuće romantične i strastvene trenutke i povišen emocionalni intenzitet. Izlasci, izleti i razne avanture mogu vas okupirati i uneti puno uzbuđenja, ali možete se osećati preplavljeno i umoriti se od toga. Poslednja nedelja aprila, pod uticajem punog Meseca u Škorpiji može biti vrlo izazovna za posvećene veze. Komunikacija može biti napeta i nejasna i možete biti iznenađeni sopstvenim nabojem, za koji ne znate odakle dolazi. Ključno je da ostanete otvoreni za kompromis i da procenite kada treba da se povučete i napravite ustupke, a u čemu treba da stojite i čvrsto držite svoje granice. U suštini, u stanju ste da nametnete svoje zahteve, ali rizikujete da uništite dobru vezu, ako ne pokažete smirenost i staloženost. 

Devica 

Ovog meseca možete upoznati nekog posebnog, a to će za vas biti odlučujuće – romantična atmosfera preovlađuje u prvoj polovini meseca, ali osećanja mogu biti zapaljiva i može vam biti teško da upravljate njima. Vi ste mudri i staloženi, u stanju ste da se izmaknete i logično razmišljate u skoro svim situacijama, ali sada vaša razložnost i analitičnost mogu biti na ispitu. Da li su vaša osećanja samo zaluđenost ili prava stvar? Ne možete znati, ali ne možete ni da izmaknete njihovoj snazi, kad se osećate kao da je neko u vama zapalio požar. Ako sumnjate u svoju privlačnost, možete se naći u situaciji da tražite potvrdu svog seksepila, ali zvezde vam savetuju da svoje samopouzdanje zasnivate na svojim vrednostima i prednostima u koje ne sumnjate, kako biste sačuvali samopouzdanje. 

U partnerskim odnosima možete se naći u poziciji da se raspravljate i zastupate svoje gledište, a čak i ako su u pitanju teoretske i apstraktne stvari, one predstavljaju vaše vrednosti, ili ukazuju na slepe uglove koje treba da sagledate. Zvezde savetuju da usporite i pogledate stvari iz šire perspektive, iz koje možete obuhvatiti razlilčita gledišta, motive i značenja. Vrednujte ono što imate i zatim sa te pozicije procenite svoj odnos što objektivnije možete. Promene u ovom trenutku nisu u vašem najboljem interesu, a ako ste zabrinuti zbog budućnosti, učvrstite svoju poziciju u sadašnjosti – kada se uzemljite, moći ćete jasnije da razmišljate. 

Comments