Saznajte ljubavni horoskop za januar 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Tokom januara ćete pretežno biti zainteresovani za svoju karijeru, ali i društveni život vam je prioritet. Možda osećate da nemate dovoljno vremena da se posvetite ozbiljnoj vezi i za sada ste zadovoljni, jer vam život ispunjavaju brojna interesovanja i aktivnosti. Mogu vas zainteresovati osobe koje upoznajete kroz svoju profesiju, a koje imaju moć i status, ali te osobe su zauzete. Krajem meseca će vas više privlačiti neobavezne, platonske i prijateljske veze – svakako ćete upoznati neke nove ljude koje ćete želeti da imate i nadalje u svom životu. 

U partnerskim odnosima možete proći kroz period kada sve shvatate veoma ozbiljno i razmišljate kako da učvrstite to što ste do sada izgradili zajedno. Podizanje veze na viši nivo može značiti sklapanje braka, ili ozvaničavanje veze na neki drugi način. Ako ste već ozvaničeni, ili vas ne brine potvrđivanje posvećenosti, možete uvideti da je vaša veza evoluirala i da ste oboje izrasli iz dosadašnjeg modela i da želite nešto da promenite. Istražite zajedno nove modele odnosa – tražite način da nastavite da se razvijate. Nerealna očekivanja mogu dovesti do razočaranja i slobodne i zauzete Ovnove. 

Bik 

Merkur vlada vašim petim poljem ljubavi od 1. januara i nastavlja ka vašem osmom polju intimnosti, donoseći malo više jasnoće o nekim aspektima vašeg ljubavnog života. Možete jasnije sagledati kakav vam je partner potreban i kako želite da se osećate pored njega, što može rezultirati interesovanjem za pripadnike drugih kultura i rasa, ili vam se može dopasti neko ko izgleda egzotično, ili se bavi nečim neuobičajenim. Možete osećati zadovoljstvo zbog svoje slobode i potrebu da raširite krila i date zamah svim svojim talentima, sposobnostima i interesovanjima, dok istovremeno čeznete da imate nekog ko će vas podržavati, sa kim ćete deliti uzbuđenje i radost uspeha i ko će vas tešiti kad ste umorni i tužni. Shvatićete da se ove potrebe međusobno ne isključuju i da ne morate da birate između svojih poslovnih ambicija i želja svog srca. 

Ukoliko ste u vezi, polovinom januara, kada Mars započne tranzit kroz vaše 7. polje partnerstva, a zatim mu se pridruži i Merkur 13. januara, možete proširiti perspektivu i početi da posmatrate svoje odnose na nov način. Venera ulazi u fokus 23. januara, podstičući vas da istražite nove horizonte i pokušate da se oslobodite nekih sputavajućih uverenja koja vas sprečavaju da imate ispunjenu i zadovoljavajuću vezu. Oslobađanje na duboko ličnom nivou može transformisati vaše odnose i doneti mnogo materijala za obradu i bolje međusobno razumevanje i prilagođavanje. Možete otkriti da neke stvari koje ste smatrali važnim, vama nisu toliko bitne i da su vam važnije neke druge, koje ste do sada zapostavljali. Iskoristite povoljne tranzite u svom znaku, kako biste izašli iz kolotečine, uzburkali strasti i istražili nove izazove zajedno sa partnerom. 

Blizanci 

Ako tražite romansu, januar je veoma obećavajući – povoljan uticaj Merkura (vašeg vladara) odvija se u semoj kući partnerstva, u kojoj Venera boravi do 23. januara, da bi se zatim preselila u osmo polje, kroz koje od 4. januara prolazi Mars. Sve u svemu, vruće vreme za Blizance! Želje i strasti mogu biti snažnije nego inače i mogu vas savladati na način koji niste očekivali. Astrolozi tumače ove aspekte kao mogućnost da se zaljubite u osobu koja vam je prijatelj, ili u nekoga koga ste upoznali na mreži. Upoznavanje nove osobe može delovati kao ostvarenje romantičnih snova o savršenom prvom sastanku sa osobom koja vas očarava na sve načine. Nema smisla boriti se protiv osećanja, čak i ako ne vode u smislenu vezu kakvoj se nadate – iskustva koja steknete, vredeće čak i ako vas čeka razočaranje na kraju. 

Ako ste već uključeni u romantičnu vezu, planetarni tranziti podržavaju osnaživanje veze, produbljivanje bliskosti i rast ka svre kompleksnijoj i intimnijoj povezanosti, koja intenzivira vaša osećanja. U novijim vezama, zaljubljenost se može povući i napraviti mesta pravoj ljubavi, koja opstaje u realnosti svakodnevice, a u dugim vezama se jedno drugom možete otvoriti na najranjiviji način. Poslednja nedelja januara je dobro vreme za vođenje dubokih razgovora o osetljivim i bolnim temama koje se tiču vašeg partnerstva i omogućavaju vam da razmotrite planove za zajedničku budućnost. Možda ćete nečega morati da se odreknete, ali i partner je spreman da se žrtvuje, tako da ćete uspeti da postignete kompromise, kako biste učvrstili svoju vezu. 

Rak 

Tranzit Marsa se odvija kroz vaše 7. polje 4. januara, a 13. se pridružuje Merkur i 23. Venera, intenzivirajući vaš ljubavni život. Ako ste slobodni, ovaj astrološki kontekst stvara prilike da upoznate nekog privlačnog sa kim možete izgraditi ozbiljnu vezu, sa velikim izgledima na istrajnost i duge staze. Možete konačno shvatiti šta osećate prema nekome, preuzeti inicijativu i odlučiti da se izjasnite. To je ogromna promena za vas, jer ste skloni da radite „iza kulisa“, krećete se postrance, šaljete signale i beskrajno čekate da neko napravi prvi korak, ali biće vam potpuno jasno da nema smisla izvoditi takve manevre i izbegavati suočavanje. 

U partnerskim odnosima planetarni tranziti vas podstiču da razjasnite neke aspekte svoje veze, da shvatite šta je ono što želite da promenite i da donesete nadahnute odluke o načinima da produbite svoj odnos. 20. januara Pluton se vraća u vaše 8. polje i daje vam želju da imate intenzivnu, strastvenu, duboku i transformišuću vezu, podstičući vas da počnete da ulažete u izgradnju odnosa više nego što ste to činili do sada. Dok se vaša osećanja intenziviraju budite na oprezu – ne dozvolite da ljubomora i posesivnost preuzmu i zavladaju. Vaši strahovi i povrede iz prošlosti mogli bi da vas spreče da konsolidujete vezu koja može biti isceljujuća. 

Lav

Tokom januara polje ljubavi i kreativnosti je dobro aspektovano – planetarni uticaji vas podstiču da otvoreno izražavate svoja osećanja. Možete najzad shvatiti da li sa nekim želite prijateljstvo ili romantičnu vezu i biće neophodno da razgovarate o tome sa osobom koja je u pitanju. Ona neće automatski pristati na bilo koji vaš predlog, pa je potrebno da zajedno utvrdite da li i na koji način možete nastaviti da se družite. Obrasci ponašanja iz prošlosti mogu izaći na videlo i sada je vreme da ih razmotrite, shvatite i otpustite, kakve god odluke iz toga usledile. 

U partnerskim odnosima različitim Lavovima dešavaju se različite stvari – neki razmišljaju o budućnosti veze u kojoj se nalaze, neki shvataju da nema budućnosti, a neki aktivno učestvuju u oživljavanju i transformaciji odnosa. Lavovi koji idu na duge staze svakako nešto treba da promene u svojim vezama – možda svoje ideje i shvatanja o vezi, ili neko svoje tipično ponašanje, koje im je i do sada stvarlo probleme. U poslednjoj nedelji januara pod uticajem Plutona možete se povezati sa sobom na dubljem nivou i steći uvide koji će vam pomoći da obnovite i transformišete svoju vezu. 

Devica 

Pod planetarnim uticajima koji preovlađuju u januaru (Merkur u 4. polju, a od 13. januara ponovo u 5. polju ljubavi, Venera od 23. januara i tranzit Marsa kroz kuću ljubavi), mnoge Device tek sada počinju da razjašnjavaju neke događaje iz bivše veze, ili počinju da shvataju svoja osećanja prema nekome ko je bio (ili je još uvek) deo njihovog života. 

Ovaj astrološki kontekst podstiče singl Device da izađu iz krugova u kojima se obično kreću, da se uključe u društvene krugove koji se preklapaju sa dosadašnjim, ili da steknu nova poznanstva i uključe se u druženja sa ljudima potpuno različite kulture i vrednosti od dosadašnjih prijatelja. Mogu vas privući osobe iz dalekih zemalja, ili ljudi sa veoma različitim verovanjima o životu, duhovnosti, ljubavi – koja šire vaše horizonte, ili se poklapaju sa vašim nesvakidašnjim uverenjima. 

U partnerskim odnosima, Device mogu biti u iskušenju u kome se retko kada nalaze – Marsov tranzit utiče na jačanje senzualnosti i stvara predispoziciju da se upustite u strastvenu avanturu bez razmišljanja. Astrološki savet je isti onaj koji bi vaša razumna strana dala vašoj impulsivnoj (koja ne dolazi često do izražaja) – kontrolišite se! Držite se svoje racionalnosti, jer strast vas može uplesti u situaciju koja vam može pokvariti ne samo vezu, nego i život koji gradite. 

Comments