Saznajte ljubavni horoskop za maj 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

U prvoj nedelji maja osećate se dobro i odnosi su stabilni, a zatim postaje komplikovano. Venera u Raku donosi plamen strasti koji se razbuktao u prethodnom periodu, ali pred vama su ograničenja sa kojima vam je teško da se nosite. Vašoj vezi je potrebno smirenje i stabilnost i vaš čuveni aktivizam neće biti konstruktivan, upozoravaju zvezde. Umesto da forsirate stvari, predlažete, inicirate, gurate i vučete, zaustavite se i pustite partnera da pojedine stvari isprocesuira, da prepozna svoje potrebe i želje i da se ponaša u skladu sa njima. Biće vam zahvalan, ako malo popustite stisak. 

Ako ste sami, možete se osećati motivisano i inspirisano da tražite pravu ljubav, ali planetarni raspored vas dovodi u situacije da pravite ustupke. Možda ćete ipak pristati na prijateljstvo s povlasticama, a ako ne pristanete, ne dozvolite razočaranju i ogorčenosti da vas preplave. Držite se svojih standarda, imate pravo na „ceo paket“ – a ako to znači sve ili ništa, onda je ništa, dok ne pronađete sve. Ipak, ako zaključite da je to sve suviše za vas i napravite kompromise koje niste želeli, nemojte se ljutiti na sebe, već uzmite najbolje iz onog što se nudi. 

Bik 

Sa Venerom u Raku, stvari dobro izgledaju za vas, a sa retrogradnim Merkurom, nežnost se vraća u vaš ljubavni život. U partnerskim odnosima, odgovara vam rutina, udobnost i poverenje – to je atmosfera u kojoj možete da se osećate bezbedno i da se bavite ličnim razvojem, kao i zajedničkim planovima za budućnost. Vi ste stena na koju se partner oslanja i ako vam to ponekad smeta, sada će vam sasvim odgovarati. Kraj meseca donosi turbulencije, a na vama je odgovornost da ostanete stabilni i poštedite partnerova osećanja. 

Ako ste sami, u drugoj polovini meseca se mogu pojaviti prilike za upoznavanje i avanturu. Takođe, zvezde bi mogle da vam postave na put neke bivše (ne jednog!), sa kojima niste ni razvili, ni razjasnili odnose. Zaostala osećanja traže zatvaranje, osim ako ne prepoznate uslove za novu postavku odnosa. Šta god se dešavalo, neće biti drame, zbog čega ćete u nekim momentima biti veoma zahvalni. Na kraju meseca se morate pomiriti sa onim što jeste, kao i sa onim što nije – realnosti i objektivnost rade za vas! 

Blizanci 

Vaše ljubavne veze ispunjavaju vaša očekivanja – u prvoj polovni meseca vi imate inicijativu i donosite odluke, ali atmosfera se nakon toga menja. Možete izgubiti sav entuzijazam, naročito ako ste poverovali da su se stvari najzad sredile – što znači da se odvijaju onako kako vi želite. Ako hoćete da izbegnete neprijatnosti, nemojte stvari shvatati suviše ozbiljno, pronađite svoj šarm ispod slojeva natuštenosti i malodušnosti, napravite neki romantični gest – večera uz sveće, mali poklon i komplimenti, lako će naći put do partnerovog srca, a vi ćete biti zadovoljni sobom. 

Ako ste sami, biće vam teško da ostanete raspoloženi i puni nade u ljubavnu sreću i ispunjenost. Iako imate sve resurse da ostanete pozitivni, to nekako nije dovoljno – možete se osećati distancirano, bez želje da se družite, a kada prihvatite pozive, možete se ponašati hladno i bez volje da se povežete. Upravo u tom pasivnom i nedostupnom raspoloženju možete privući nečiju pažnju. To može biti neko ko je usamljen kao i vi, ili ko vas „čita“ bolje nego ostali, što vas može zaintrigirati. Procenite svoju poziciju i budite jasni sa svojim namerama i očekivanjima – ako ne želite da ulazite u odnos, nemojte se igrati sa tuđim osećanjima. 

Rak 

Stvari se kreću na bolje za Rakove, a ulazak Venere u vaš znak ubrzava stvari. Jupiter u Biku pokreće pozitivne promene i donosi klimu poverenja i razumevanja u kojoj se možete raskraviti, van svojih očekivanja, naročito ako ste na početku veze u koju ste ušli sa rezervom i distancom. Nove veze dobijaju smisao, a stare oživljavaju – efekat Merkura obnavlja zavete – setićete se zašto volite svog partnera, zbog čega vam je potreban i zašto ste bolji sa njim, nego bez njega. U drugoj polovini meseca možete izneti svoje zahteve i želje, partner će biti voljan da vam izađe u susret! 

Ako ste sami, sve zbog čega ste očajavali i iz drame u dramu počeli da verujete da ne postoji i nije moguće, otvoriće vam se sa novom perspektivom. Zvezde u prijateljskim znacima otvaraju put za nekoga ko bi mogao da vas iznenadi, razneži i osvoji svojom ljubaznošću i dostupnošću. Sve što vi treba da uradite, jeste da poverujete u čuda, odnosno u to da zaslužujete da se ona dese baš vama. 

Lav

Posle prve nedelje maja, u vašim odnosima počinje da treperi plamen strasti i Mars u vašem znaku nagoni vas da preuzmete inicijativu. Zvezde vas upozoravaju da ostante objektivni – nerealna očekivanja bi mogla da vam se obiju o glavu, osim ako ne promenite taktiku. Dakle, ako želite pozitivan preokret u partnerskom odnosu, uradite nešto drugačije od onog što ste do sada radili, ili kako ste do sada rešavali krize. Vi ste romantični i pompezni, ali partneru je možda i do sada bilo neugodno zbog toga, jer nije bilo dovoljno istinito. Uradite nešto stvarno – ispunite partneru neku konkretnu želju ili potrebu, bez ikakvih dramatičnih efekata. 

Sami Lavovi se mogu osećati zaista potpuno sami i odsečeni. Možete se uplašiti, ako do sada niste iskusili tako snažno osećanje usamljenosti, ali zvezde vam savetuju da se ne prepuštate očajanju. To je samo period, koji služi da vas malo smekša i otvori – na kraju meseca možete upoznati nekog kome ćete pokazati svoje iskreno razumevanje i saosećanje, što vas može uvesti u bliskiji odnos. Neka se stvari odvijaju svojim tempom! 

Devica

Atmosfera je u partnerskim odnosima pomalo teška – planetarni uticaji donose strogost i kritičnost, a u novom odnosu se mogu pojaviti neki „slepi uglovi“ čije rasvetljavanje može doneti razočaranje. Ukoliko ste u dugoj vezi, možete se suočiti sa potištenošću i povlačenjem partnera, kome će trebati više posvećivanja i razumevanja. Mali napor je dovoljan da utešite partnera i olakšate mu prolazak kroz ličnu krizu, a on će vam biti zahvalan i uzvratiće vam toplinom i privrženošću. 

Ako ste sami, Saturnov uticaj vam donosi krutost i pesimističnost – skloni ste da na svoje opcije gledate sumnjičavo i kritički, a ako to niste činili do sada, možete biti bolno razočarani ljudima koji vas okružuju i u tom svetlu sagledavati i preispitivati svoja prošla iskustva. Polovinom meseca planete donose zaokret i možete upoznati nekoga ko će uticati na vas i omogućiti vam da osetite radost i optimizam. 

Comments