Saznajte ljubavni horoskop za maj 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Sa svojim vladarom Marsom koji će biti u vašem znaku tokom celog meseca, sledićete bezuslovno želje svog srca. Sa idejom da ništa nećete ni dobiti, ako ne tražite i ne posegnete za onim što želite, odlučno ćete krenuti u potragu. To je dobra motivacija za vas, koja vas međutim, može doneti tešku lekciju skromnosti i prihvatanja. Možete izazvati nečiju pažnju, ali nikoga ne možete nagovoriti da vas voli, da vam uzvrati osećanja ili da bude veran, ma koliko dobre razloge za to imali. Drugim rečima, možete shvatiti da ponekad ne možete imati ono što želite, ma koliko se „podesili“ energetski, mentalno i praktično, da to dobijete. Gde nastaje kratak spoj? Možda vaše želje nisu u skladu sa vašim potrebama, a ono što vam je potrebno (lekcija, na primer) vam se uopšte ne sviđa. 

U partnerskim odnosima se možete suočiti sa istom vrstom lekcije, koja može biti još bolnija i intenzivnija. Možete otkriti da ste samo mislili da imate vezu vrednu ulaganja i punu dubokih osećanja i da ste, zapravo, sami u tome. Partner možda nije iskren prema vama, a to može krenuti u dva pravca – razotkrivanje će srušiti barijeru među vama (koje niste ni bili svesni), što vas može vratiti na početak i možete izgraditi vezu na stabilnijim osnovama, ili se možete rastati. U oba slučaja, učite lekciju razumevanja i prihvatanja. 

Bik 

Mlad Mesec u znaku Bika 8. maja, podstiče vas da prevaziđete zastarele načine druženja i zabavljanja. A raditi stvari na drugačiji način može biti zanimljivo i doneti dobre rezultate. Možda vas neko privlači i niste sigurni kako da mu se približite, ali ako ste ranije davali sve od sebe da smislite načine da se nekome dopadnete, sada treba da postupite drugačije. Praktično, to znači da se manje ulažete i da postavite čvrste granice oko svog samopoštovanja. Ako neko ne primećuje koliko ste sjajni, ne vredi da se trudite oko njega. Čuvanje svojih granica (i svog srca) može krajem meseca rezultirati nezaboravnim romantičnim susretom – sa nekim drugim. 

U partnerskim odnosima se može javiti ljubomora, dok je Venera u Biku u kvadratu sa Plutonom, početkom meseca. Ne dozvolite da vas to preplavi – ako stvari ne idu kako treba, za to postoji razlog. Napravite korak unazad i posmatrajte šta se dešava. Suzdržite se od kopanja po prošlosti voljene osobe, jer otrkivanje stvari na koje nije ponosna i kojih se stidi neće doneti ništa dobro vašoj vezi. Bavite se preispitivanjem svojih uverenja o ljubavi i partnerstvu (umesto da ispitujete partnera, ponašajte se korektno i budite taktični i strpljivi. Vibracije se menjaju sredinom meseca i imaćete priliku da se ponovo zbližite i produbite odnos do kraja maja. 

Blizanci 

Kvadrat Venere i Plutona na početku meseca, može dovesti do preokreta u neuzvraćenoj ljubavi ili komplikovanom odnosu. Opsednutost time će vas samo izludeti – ako ne možete učiniti ništa razumno da preokrenete stvari u svoju korist, pustite to. Uverićete se da imate mnogo toga da ponudite dok se Venera spaja sa Jupiterom 23. maja, a zatim ulazi u vaš znak. Usudite se da verujete da će sve biti dobro za vas i da ćete naći ljubav – možda ne na način koji zamišljate. Ostanite pozitivni i verujte procesu, krajem meseca možete dobiti potvrde koje će vas osnažiti i uliti vam nadu i samopouzdanje. 

U partnerskim odnosima značajan razvoj u vezi može biti podstaknut u poslednjoj nedelji maja. Držite otvorene linije komunikacije u prvom planu, jer ćete morati da razgovarate o važnim pitanjima u vašoj vezi. Možda su na redu planovi za budućnost i prekretnica u vašem odnosu, za koju oboje treba da se pripremite i mentalno i emocionalno i praktično. Ako važne odluke još nisu donete, bolje je da ne žurite. Vaša emotivnost i impulsivnost mogu ubrzati proces, ali mogu i preplašiti partnera – najbolje je da oboje usporite, dok se ne nađete na istom mestu, sami sa sobom i jedno sa drugim. 


Rak 

Vaš društveni život će biti u usponu nakon mladog Meseca u Biku, 8. maja – možete upoznati uticajne i zanimljive osobe, koje će vas očarati svojom energijom, ali budite oprezni. Neki veoma prijatni i privlačni ljudi mogu uživati u mentalnim i emocionalnim igrama i biti opsednuti kontrolom – prepoznajte i cenite one koji vas prihvataju onakvima kakvi ste i daju vam prostora da se izrazite i budete svoji. U poslednjoj nedelji maja, kada se Venera sinhronizuje sa Jupiterom i Neptunom, atmosfera može postati romantična i sastanci zbog kojih ste nervozni mogu biti vrlo prijatni i uzbudljivi. 

U partnerskim odnosima obratite pažnju na spoljašnje uticaje, koji mogu uneti razdor i nestabilnost. Držite se jedno drugog i verujte partneru – ne dozvolite da ljubomora i sumnja pokvare vaš odnos. A to se može desiti ako poverujete nečijim rečima i optužite partnera – činjenica da ste poverovali da vas on može povrediti na takav način, može bolno uticati na njega i dovesti do udaljavanja. Postavite čvrste granice oko svog odnosa sa prijateljima – neko dobronameran vam može preneti svoju zabrinutost, samo zato što je neko zlonamaran bio siguran da će on to uraditi. Ako vas sumnja ipak navede na nepromišljeno ponašanje, učinite sve što možete da se iskupite, da povratite sklad i sačuvate vezu. 

Lav

Privući ćete pažnju svih oko sebe, dok se Venera i Pluton „sudaraju“ na početku meseca, ali to može biti i negativna pažnja. Vodite računa o svojim rečima i ponašanju – neki nepromišljen potez ili oštra primedba mogu izgledati neprijatno i nekoga koga želite da privučete mogu navesti da dovede u pitanje vaš karakter i poželjnost. Sredinom meseca Dok se Venera i trezveni Saturn usklađuju nastupa bolji period za ljubavni život, a u poslednjoj nedelji maja se možete naći u situaciji da se pitate da li ste stvarno spremni za posvećenu vezu kakvu priželjkujete. Razmislite pošteno i objektivno – nemojte se igrati sa nečijim osećanjima, ako vam je samo do zabave, ili vam je dosadilo da budete sami. 

U partnerskim odnosima tokom maja možete ojačati svoju vezu. Imaćete puno prilika za romantiku i zabavu, i vaša veza može biti u usponu, na način koji volite, a to je da svima pokažete kako ste srećni i da ih uključite u svoje slavljeničko raspoloženje. Međutim, budite oprezni – iako su vaša osećanja iskrena i intenzivna, partner se može osećati kao trofej i simbol vašeg uspeha i trijumfa. Obuzdajte svoju lavovsku prirodu i nastojte da u jednakoj ispunite potrebe svog partnera za privatnošću, barem onoliko koliko ispunjavate svoju potrebu za javnošću. 

Devica 

Zatvaranje i privezivanje labavih krajeva prošlih odnosa tema je ovog meseca. Ne možete dalje, dok se ne oslobodite emocionalnog prtljaga iz bivših veza, a pružiće vam se više prilika da to učinite. Ne propuštajte ni jednu – prihvatite susrete i razgovore sa bivšima (koji se mogu odjednom pojaviti niotkuda) i suočite se sa svim osećanjima koja se pojave. A mogu se pojaviti sa snagom i intenzitetom koji će vas preplaviti i potpuno zaprepastiti. Bićete iskušani „na prepad“ i vaš razum, objektivnost i sposobnost donošenja najboljih odluka za sebe biće testirani. Zvezde navijaju za vas, da položite ovaj test. 

Na početku meseca kada Venera pravi kvadrat sa Plutonom, možete zauzeti stav „ili na moj način, ili nikako“, koji može zakomplikovati dugu vezu i potpuno uništiti vezu koja je tek na početku. Strasti bujaju, podstaknute Marsom u Ovnu u vašoj zoni intimnosti tokom celog meseca, što vas navodi da sledite svoje želje. Mnogi će ceniti vašu hrabrost i samopouzdanje, ali osetljivog partnera možete prosto pregaziti svojom snagom. A ako je u pitanju sukob dve snažne volje, niko se neće dobro provesti. Spustite loptu i napravite kompromise, ako želite da sačuvate odnos – u poslednjoj nedelji meseca ovaj stav može dovesti do pozitivnih preokreta. 

Comments