Nije tajna da dizajneri i velike modne kuće uvek žele da izazovu šok efekat kod publike i svojih vernih fanova. Iz godine u godinu, kako se dešavaju nedelje mode, oni se trude da zauzmu prvo mesto u okviru modnih pisti i preusmere sve poglede na svoje kolekcije. Međutim, kada su velike modne kuće u pitanju, postavlja se pitanje koliko je pažnje njima zapravo potrebno? Ipak, nikada ne uspeju da nas iznevere svojim nesvakidašnjim idejama i intrigantnim komadima odeće, obuće i aksesoarima, pa je upravo to bio i slučaj sa najnovijom Loewe revijom.

U slučaju da niste znali, Loewe je jedan od najvećih luksuznih brendova na svetu, a osnovan je davne 1846. godine. Poznato je i da brend ima dugu istoriju sa snabdevanjem i odevanjem Kraljevske kuće Španije. Danas je njen kreativni direktor Jonathan Anderson, kome je pozicija dodeljena još 2013. godine. Luksuz kojim odiše brend Loewe je veoma dobro poznat svim ljubiteljima mode, a poseban akcenat se stavlja na njihovu obuću, torbe i sitne modne detalje.

Salonke ili nešto više? Jonathan Anderson nikad ne izneveri!

Ova kolekcija može se smatrati kao kontrasnim partnerom revije koju je JW Anderson organizovao u Londonu, gde nas je dizajner terao na preispitivanje “izveštačenog” života koji živimo iza ekrana pametnih telefona, dok je ovde krenuo da istražuje izveštačenost u prirodi. Ipak, komadi koji su nama najviše zapali za oko bile su krajnje neobično rešene cipele.

Koliko god da nas je dizajn iznenadio… pomalo nam se i dopao? Znak pitanja je tu kao izraz nesigurnosti, ali mislimo da su nam se dopale. Morate priznati da nešto ovako niste očekivali, jer ko još, tek tako, odlučuje da stavi balon na štikle? JW Anderson, očigledno. Mada, ako smo od njega nešto naučili, to je onda da će nas uvek iznenaditi, pogotovo posle onih “žumance štikli” (da, dobro ste pročitali).

Pročitajte i ovo: Balenciaga Lay’s chips torba – da li je moda zaista otišla predaleko?

Cipele sa balonima su predstavljene u najrazličitijim oblicima, tako da ima za svakoga po nešto, ako ste baš mislili da ove sezone kupujete cipele sa balonima. Par cipela koji je na društvenim mrežama najviše popularan su salonke sa ispumpanim balonom između kaiševa, koji deluje kao da će pući svakog trenutka, i kao da mu treba pomoć da se izbavi iz zamke.

Ako vam to nije bilo dovoljno, ne brinite se, imamo još toga da vam pokažemo. Drugi model, krajnje interesantan, sačinjen je od hrpe izduvanih balona, koji malo liči i na otkačene kućne papuče, ako ćemo biti iskreni… Nije nešto što bi moglo da se nosi svaki dan, a koliko god to čudno zvučalo, mislim da ove prethodne jesu komad koji bi mogao da se nosi tokom izlaska.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Preispitivanje “izveštačene” prirode

Glavni motiv čitave revije bio je anturijum – tropsko cveće koje na sebi nosi neverovatno pigmentovanu crvenu boju. Ona se na reviji pre svega našla kao centralni motiv piste, jer se na sredini nalazila predimenzionirana biljka iz čijeg podnožja su modeli izlazili, i oko koje su hodali. Pored toga, našla se i na odevnim komadima, kao što su cipele i topovi i haljine, na kojima njen cvet deluje toliko realistično, da odaje utisak kao da ste ga upravo ubrali i natakli na svoju odeću ili obuću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Tako, baloni nisu bili jedini motiv na novoj Loewe reviji. Već smo pomenuli da se Anderson poigravao sa veštačkom slikom prirode, prema tome, drugi komadi su odražavali baš to. Najbolji primer toga su bele “anturijum haljine”, koje čak i ne izgledaju toliko loše, iako možda neće biti svačiji prvi izbor prilikom biranja autfita za neki događaj ili izlazak. Moda je tu da kako bi se sa njom eksperimentisalo, pa zašto ne bismo eksperimentisali u vidu neobičnih “prirodnih” komada? Morate priznati da povezivanje sa prirodom nikad nije bilo lakše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Pročitajte i ovo: X-ray moda: Skelet haljine

Naslovna fotografija: instagram.com/pollyhey

Nenad Grubanoski

Comments