Netflixova serija “Emily in Paris” brzinom svetlosti je osvojila publiku širom sveta, a svaki detalj iz ovog simpatičnog ostvarenja intrigira mnogobrojnu publiku. Iako je Emily glavna junakinja, postoji neko ko je ipak zasenio, a to je Pariz. Ukoliko u budućnosti planirate da posetite grad ljubavi, ovo su omiljena mesta glavne junakinje koja morate posetiti ako vas život ikada odvede u ovaj grad.

Jardin du Luxembourg

Ovaj park pun različitih fontana, bašti i paviljona prostire se na čak 25 hektara i nalazi se u blizini trga L’Estrapade u petom arondismanu, a Emily je gotovo svakog jutra išla da džogira upijajući njegove prirodne lepote. Ovo je i jedna od omiljenih lokacija za piknik svih Parižana.

Palais Garnier

Jedna od najupečatljivijih lokacija u celoj seriji jeste operska sala Palais Garnier u koju Emily dolazi obučena u stilu Audrey Hepburn odlučna da privoli klijenta iz modne industrije da sarađuje sa njom, a odlazi zaljubljena u balet i muzičku umetnost.

Atelier des Lumières

Emily i njeno društvo posetili su digitalnu izložbu o Van Goghu u jedinstvenom umetničkom centru Atelier des Lumières. Njegov ceo život i umetnički opus predstavljeni su u video formatu i uključuju preko 2000 različitih fotografija propraćenih adekvatnom muzikom i svetlosnim efektima.

Jardin du Palais Royal

Njena kancelarija smeštena je kod trga de Valois koji se nalazi u blizini veličanstvenog Jardin du Palais Royal, u kojem ubrzo upoznaje i svoju novu najbolju drugaricu, Mindy. Ovo je jedno od najpopularnijih mesta za šetnju u gradu, a svakog popodneva možete videti porodice sa razdraganom decom.

Comments