Verujemo da su mnogi od vas čekali ponovni povratak Emily Cooper u hit seriji “Emily in Paris”, i njenih avantura u Parizu! Nakon kraja druge sezone koje nas je sve naterao da sedimo na ivici stolice, marketing stručnjak i novopečena influenserka iz Čikaga – Emily Cooper – ponovo nas je uvukla u svoju perspektivu Pariza kroz ružičaste naočare, u trećoj sezoni, koja je premijerno izbačena 21. decembra na Netflixu.

Ovaj globalni fenomen je u ovom trenutku postao broj 1 na top trendingu Netfliksa, a kao i prethodne dve, i u trećoj sezoni ove hit serije nema manjka ekstravagantnih modnih kombinacija, komplikovanih ljubavnih veza i lokacija iz snova, koje su postale glavna tema razgovora kod fanova i kritičara.

Lokacije snimanja Emily in Paris – 3. sezone

U pravo vreme za prazničnu sezonu, evo nekih od najslikovitijih lokacija koje treba posetiti u Parizu (i Provansi) prema našoj omiljenoj marketinškoj devojci, Emily. Upozorenje: Predstoje mali spojleri!

Ajfelov toranj

Naravno, ne možemo da govorimo u Emily in Paris, a ni o samom Parizu, a da ne pomenemo čuveni Ajfelov toranj. Ova svetski poznata znamenitost je verovatno već na vašoj listi mesta koje morate posetiti, bez obzira da li ste je videli u ovoj seriji ili ne. Na kraju krajeva, treća sezona počinje tako što se Emily suočava sa Sylvie i Madeline na vrhu Ajfelovog tornja. Naravno, to je možda bio samo san, ali svi znamo kako se stvari završavaju na kraju prve epizode. Prema tome, “Gvozdena dama” je pravi simbol pariske kulture, ekonomije i industrijske snage- što je čini zavidnom lokacijom za posetioce koji se nadaju da će uživati u veličanstvenoj lepoti i istoriji grada.

Musée des Arts Décoratifs (Muzej dekorativnih umetnosti)

Ko može zaboraviti scenu u kojoj Sylvie i Sylvie imaju epski obračun u drugoj epizodi na modnoj retrospektivi Pierrea Cadaulta? Kreator serije, Darren Star, rekao je da je slična stvarna izložba Diora u Muzeju dekorativnih umetnosti bila ono što je inspirisalo scenu. Zauzimajući severozapadno krilo Luvra, savremeni muzej baštini preko 500.000 dekorativnih umetničkih dela, koja datiraju od srednjeg veka do danas.

Pročitaje i ovo: Evo zašto je Sylvie najbolji lik u seriji “Emily in Paris”

Hôtel Molitor u Parizu

Sećate se scene u kojoj se Emily i Mindy izležavaju pored bazena i uzimaju besplatne uzorke Soleil de Paris u petoj epizodi? U pitanju je upravo Hôtel Molitor u Parizu. Ovaj neverovatni hotel projektovao je arhitekta Lucien Pollethe, koji se prvenstveno otvorio kao parisko kupatilo pod imenom Piscine Molitor 1929. Veoma brzo, mesto je pretvoreno u popularno žarište nalik klubovima na plaži gde su Parižani dolazili da plivaju i da se druže. Međutim, kratko pretvaranje u klizalište je dovelo do njegovog zatvaranja 1989. godine. Nakon restauracije koja se desila 2014, istorijska zgrada je ponovo otvorena kao hotel sa minimalističkim enterijerima koji odaju počast nasleđu zgrade u stilu Ar dekoa – zahvaljujući arhitektonskom dizajneru Jean-Phillipeu Nuelu.

Provansa

Baš kao što nas je druga sezona Emily in Paris odvela u Sen Trope, najnoviji nastavak nas vodi u Provansu, i to tokom sezone lavande u regionu. Ove smo bili iznenađeni otkrivanjem podjednako zadivljujućim ljubičastim automobilom McLaren Artura. To se obično dešava tokom letnjih meseci od sredine juna do sredine avgusta, a jul je savršeno vreme ako želite da vidite vrhunac cvetanja.

Musée d’Orsay (Muzej Orse)

U devetoj epizodi, Gabriel i Camille planiraju dejt u čuvenom Musée d’Orsay, kako bi rekreirali momenat kada su prvi put izašli zajedno. Izgrađen između 1898. i 1900. godine, nacionalni muzej lepih i primenjenih umetnosti čuva uglavnom francusku umetnost koja datira od 1848. do 1914. godine, uključujući slike, skulpture, nameštaj i fotografije. Neka od najcenjenijih umetničkih dela na svetu krase njegove sale, uključujući Van Gogovu Zvezdanu noć, Renoarov Bal Moulin Galette i Moneovu Nymphéas Bleus.

Le Mur des Je T’aime (Zid ljubavi)

Ovo poznato mesto, čije se ime prevodi i kao “Zid ljubavi”, ili još bukvalnije “Volim te zid” je lokacija koju obavezno morate posetiti ako ste sa voljenom osobom u Parizu. Nije ni čudo zašto je Emily ovo mesto predstavila kao jednu od tri romantične lokacije kao deo marketinške kampanje u devetoj epizodi. Poznati mural prikazuje više od 250 načina da se kaže “Volim te” na različitim jezicima sveta.

Pročitajte i ovo: Ovo je beauty rutina koje se pridržava Emily in Paris… pardon, glumica Lily Collins!

Château de Montpoupon (Zamak Montpupon)

Scena sa letećim balonom za kampanju „Love is in the Air“ snimljena je u Zamku Montpupon koji se nalazi u regionu u dolini Loare. Privatno, opremljeno imanje sadrži trpezariju, kraljevu odaju, kuhinju i druge jedinstvene sobe koje posetioci mogu da istraže kupovinom karata. Tu je i muzej koji se sastoji od 30 soba posvećenih lovačkom zanatu. Isto tako, možete istražiti čitav posed i uživati u prijatnoj šetnji kroz šumu.

Naslovna fotografija: instagram.com/emilyinparis

Nenad Grubanoski

Comments