Da je London Fashion Week napravio korak dalje od svoje introvertnosti pored ostalih naznaka, jasno u to ime govori činjenica da je po prvi put za neke revije pušten set karata dostupan u slobodnoj prodaji, a sve u cilju premošćavanja jaza između stilista i obične publike.

Izveštaj sa Londonske nedelje mode definitivno započinjemo od naše posh lady Viktorije Bekam, koja je ovog puta, još jednom demonstrirala dominaciju u svetu mode. Ona je nakon deset godina prisustva na modnoj sceni odlučila da svoj potpis stavi i na beauty kolekciju. Naime, princip jednostavnosti iz sveta mode prenela je u beauty sferu na način koji pre svega slavi prirodan izgled podesan naročito ženama u pokretu. Sve to je prezentovano i široj javnosti na društvenim mrežama uz hash tagove #NotPerfect i #CleanBeauty. Ipak, jedno je sigurno, i pored njenog izlaska na novo tržište i podrške čitave porodice u vidu prisustva na reviji, njena nova modna kolekcija nije ostala neprimećena. Šta više, ona je u tom smislu LFW-u još jednom dala stožer oko koga su se zavrtele kolekcije ostalih učesnika ove prestižne nedelje mode. Ona je inspirisana ležernošću, jednostavnošću i slobodom donela jedan sređen i sofisticiran look, ostavljajući, pritom, blag ukus modnih tendencija 90-ih godina u ustima. Miksujući dnk svog brenda sa novim tendencijama i inspiracijama, donela je svojim poklonicima trendove ženskih odela, prenaglašenih rukava i karnera, ali i trikotaže u zemljanim i kremastim nijansama, ali i tzv. block colours varijantama sa distinkcijom ljubičaste i bordo. Kompletan look modela je upotpunjen nude makeup-om i svedenim frizurama u formi niske punđe i wet look hair style-a.

Osveženje LFW-u je svakako doneo Erdem brend, koji je inspirisan likom Tine Madotti predstavio kolekciju obogaćenu elementima meksičkog folklora u ruhu nešto svedenijih formi od onih izvornih, ali uz to, ne zaobilazeći trend prenaglašenih rukava, zatim  karnera i kompleta, ovog puta sa primesama ličnog pečata u vidu prenaglašenih mašni, rukavica, sopstvene verzije meksičkog sombrera i živopisnog kolorita.

Comments