U prvoj epizodi L’Oreal Master Classa, razgovarali smo sa dr Jasminom Lalošević, vlasnicom ordinacije za regenerativnu medicinu i centra Aestheticmed Lalošević, koja se više od 20 godina bavi anti-aging medicinom i u svojoj praksi svakodnevno primenjuje najnovije metode koje dovode do podmlađivanja kože.

Dr Jasmina Lalošević nam govori o hidrataciji kože, koracima koje bi trebalo preduzeti kako bismo odložili starenje kože, kao i o adekvatnoj nezi.

Starenje je fiziološki proces koji ne možemo da zaustavimo, ali možemo da ga usporimo. Starimo iz različitih razloga, a na to utiču genetika, način života i izazovi spoljne okoline kojima smo izloženi.

Šta je to što možemo da učinimo za svoju kožu da bismo je održali mladolikom?

Kada govorimo o podmlađivanju moramo da znamo da starimo iznutra, a znaci starenja se vide spolja, na našoj koži i uzmemo u obzir dva segmenta. Prvi segment je da vodimo računa o hidrataciji i o unosu dovoljne količine tečnosti u organizam, jer je jedan od znakova starenja dehidriranost kože koja će usloviti pojavu bora. Drugi segment, koji je takođe veoma bitan je nega kože. Sa starenjem opada i tonus kože, a lice gubi volumen. Zahvaljujući savremenim tehnologijama danas možemo, upotrebom adekvatnih krema, da stimulišemo da naše ćelije što duže budu aktivne isto kao što možemo putem injektibilnih metoda da ubrizgavanjem, takođe, stimulišemo kožu na obnavljanje.

LOREAL 22 web LOreal Paris Master Class: Saveti dr Jasmine Lalošević za negu kože

Koje su to supstance koje danas u kozmetici smatramo prioritetnim kada je u pitanju hidratacija kože?

Hijaluronska kiselina je veoma bitan sastojak, zbog velike moći vezivanja vode. Naš organizam već sadrži i proizvodi hijaluronsku kiselinu, ali se procenat ove materije sa godinama smanjuje što dovodi do suvoće kože i nastanka bora, te je veoma bitno da koži obezbeđujemo dodatni izvor hijalurona.

Još jedan bitan sastojak je i aloe vera, koja može intenzivno da hidrira kožu, ali je sa druge strane dobar hipoalergen. Pored efekta hidratacije, aloa sadrži dosta vitamina i minerala i ima umirujuće dejstvo.

L’Oreal Paris Hydra Genius je proizvod koji sadrži delotvornu kombinaciju vode aloe vere i hijaluronske kiseline i predstavlja spoj lagane i hidratantne formule koja obezbeđuje i do 72 sata hidratacije, osvežava kožu i podstiče blistavost.

Ovaj fluid dolazi u 3 različite varijante, prilagođene različitim tipovima kože. Postoje fluid za normalnu ka kombinovanoj koži (koji je gelaste teksture), za normalnu ka suvoj koži (koji je kremaste teksture) i za suvu ka osetljivoj koži (koji je tečne teksture).

Untitled 1 e1607090562193 LOreal Paris Master Class: Saveti dr Jasmine Lalošević za negu kože

Veoma je bitno naneti adekvatnu količinu količinu proizvoda, koja zavisi od teksture proizvoda i tipa kože. Idealna količina, kada je u pitanju Hydra Genius fluid, podrazumeva jedno do dve pumpice proizvoda.

L’Oreal Hydra Genius fluid nanosimo direktno na čistu kožu lica, laganim pokretima, tapkanjem, kako bi koža bolje i brže apsorbovala proizvod.

I za kraj vam donosimo jedan mali trik – fluid možete pre nanošenja ostaviti 5 minuta u frižideru, a zatim tako rashlađen proizvod možete naneti na lice poput maske, pred spavanje. Crvenilo i iziritiranost na koži će nestati i koža će biti sveža i hidrirana!

Produkcija: WANNABE MEDIA

Comments