Ispis SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

Sve mi smo više od slike koju društvo ima o nama, a ovo su autentične priče koje to potvrđuju

U okviru projekta “She is more, so much more”, nastalog u saradnji sa brendom L’Oréal Paris i modnim konceptom NINAMILÁN studio, pozvali smo žene da se prijave i sa nama podele svoje priče o susretanju sa predrasudama. U nastavku vam predstavljamo pet snažnih žena, čije su nas autentične životne priče i borba protiv stavljanja u kalup inspirisale da i same živimo svoju istinu – a nadamo se da će inspirisati i vas.

Zato vas pozivamo da i vi sa nama podelite svoje iskustvo putem Instagram Post ili Instagram Story objave i tagujete Instagram profil @wannabemagazine, uz hashtag #SheIsSoMuchMore, a 20 najzanimljivijih priča nagradićemo L’Oreal Paris poklon-paketima.

wnb SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama
loreal SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama
ninamilan SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

SHE IS MORE, SO MUCH MORE: Ovo je priča Sandre Sremčević

Sandra Sremčević je predsednica ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda i tu je da razbije sve one predrasude sa kojima se susreću žene u sportu, a naročito fudbalu – koji se često smatra “muškim sportom”. O tome zašto je fudbal fudbal i nema potrebe da ga delimo na muški i ženski, koliko često devojke koje žele da se bave fudbalom odustanu jer im nedostaje podrška porodice, zašto žene u sportu imaju manje prilike da se profesionalno ostvare i izgrade uspešnu sportsku karijeru, saznaćete u intervjuu sa Sandrom – za koju je fudbal čista ljubav.

Play Video
Mask Group 370 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

„Fudbal se, ne znam zbog čega, deli na ženski i muški – a fudbal je fudbal. Ista su pravila i mogu da ga igraju i žena i muškarac podjednako dobro. “

SANDRA SREMČEVIĆ

SHE IS MORE, SO MUCH MORE: Ovo je priča Jelene Šebez Inić

Upoznajte Jelenu Šebez Inić, aktivistkinju i mamu dva dečaka, od kojih je jedan autističan. Jelena je vrata svog doma otvorila svetu kada je pre oko dve godine kreirala Instagram profil pod nazivom @dnevnikjedneautisticnemame – na kojem svakodnevno govori o životu sa autizmom. Kroz njenu autentičnu priču saznaćete sa kojim se predrasudama susreću majke dece sa autizmom, šta kao pojedinci i društvo možemo učiniti da bi deci sa autizmom i njihovim porodicama olakšali život i na koji način ona sve izazove uspeva da pobedi uz osmeh, razgovor, ljubav i podršku.

Play Video
3 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

„Kada imate podršku porodice i razumevanje od strane rukovodećeg kadra – sve je moguće, pa čak i kada ste mama deteta sa invaliditetom.

JELENA ŠEBEZ INIĆ

SHE IS MORE, SO MUCH MORE: Ovo je priča Dušice Đinović

Dušica Đinović je diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije, koja nam je otkrila sa kojim se to predrasudama susreću devojke i žene u oblasti nauke. Dušica se već više od deset godina bavi naučno-istraživačkim radom u oblasti hrane, a od nje smo saznali na koji način konzervativna razmišljanja i patrijarhalni principi utiču na žene u nauci, zašto je procenat žena koje učestvuju u naučno-istraživačkom radu znatno manji od procenta suprotnog pola, kao i zašto nakon uspešno završenih studija žene bivaju manje nagrađivane za svoj rad i dobijaju manje dobrih poslovnih prilika od svojih muških kolega.

Play Video
2 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

„Društvo očekuje različite stvari od žene i od muškarca. Od žena se traži da budu lojalne, iako možda mogu posao da obavljaju bolje od muškarca.

DUŠICA ĐINOVIĆ

SHE IS MORE, SO MUCH MORE: Ovo je priča Mije Kostov

Mia Kostov je modna dizajnerka, dizajnerka enterijera i vlasnica Open Concept Storea – a sa nama je podelila sa kojim se to predrasudama susreću devojke i žene u dizajnerskoj i modnoj industriji. Kroz Mijinu priču saznaćete kako izgleda biti mlada preduzetnica, koliko često se smatra da žena ne može voditi uspešan posao bez muškarca iza sebe, kao i zašto je karijerni put u određenim oblastima daleko naklonjeniji muškarcima nego ženama, bez obzira na njihovu stručnost.

Play Video
4 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

„Ko ne može da shvati moje ciljeve i načela ni ne mora da radi sa mnom, jer se mi tu ne podudaramo.

MIA KOSTOV

SHE IS MORE, SO MUCH MORE: Ovo je priča Ivane Kandić

Ivana Kandić bavi se menadžmentom i majka je dvoje dece, a sa nama je podelila predrasude sa kojima se često susretala usled toga što posvećuje pažnju svom fizičkom izgledu. Zbog same činjenice da je svakodnevno sređena, isfenirana i našminkana, Ivana je dobijala komentare da ne izgleda kao “udata žena”. Takođe, iz istih razloga susrela se sa predrasudama da je loša majka – koja vreme koje bi mogla posvetiti deci, posvećuje sebi. Kroz Ivaninu priču saznaćete sa kojim se komentarima, osudama i predrasudama susreću žene od najranijih dana, zašto im je teško da odgovore na nepristojne komentare, kao i kako svojim primerom možemo uticati na budućnost žena oko nas.

Play Video
Mask Group 388 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

„Svojim primerom šaljemo poruku ne samo muškarcima, već svojoj deci, drugim ženama i okolini u potpunosti.

IVANA KANDIĆ

Mask Group 377 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

SHE IS MORE, SO MUCH MORE

Mask Group 377 SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama

Sa sveprisutnim osećajem da se konstantno borimo da iskažemo svoju istinu u okruženju koje nas sputava i primorava da živimo u tuđim očima, očekivanjima i osudama – odlučile smo da glasno stavimo do znanja da smo mnogo više od onoga kakvim nas društvo percipira.

Zato smo, kao najčitaniji lifestyle web magazin u Srbiji koji su osnovale upravo dve žene, u saradnji sa brendom L’Oréal Paris i modnim konceptom NINAMILÁN studio, kreirali jedinstveni projekat pod nazivom „She is more, so much more“ – koji se kroz serijal od 6 epizoda podkasta raspoređenih u tri tematske celine, fokusira na naša iskustva sa predrasudama, zasnovanim na činjenici da smo ženskog pola.

loreal SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama