Ako ste nekada raskinuli vezu, znate koliko ste se nakon toga promenili. Jednostavno, promenom okolnosti i navika, menjate se i vi, pa vam možda stvari koje ranije niste voleli sada prijaju (i obrnuto) i to je legitimna stvar. Zreliji ste i bogatiji za jedno ili više iskustava, a to dalje vodi ka priči o narednom odnosu u koji ćete stupiti. To znači da ćete se suočiti sa upoznavanjem, ne samo druge strane, već i nove sebe, a u tome i leži čar novog početka.

Kažu da oni, koji izađu iz veze, znaju šta u sledećoj sigurno ne žele i da apsolutno odbacuju svaku mogućnost da njihov naredni partner ima manire koji im ne prijaju. Ako ste imali tu sreću da pronađete nekog ko vam trenutno odgovara i neplanirano se dogodio seks, a vi niste bilo zadovoljni, hajde da vidimo šta to može da znači.

Ne donosite zaključke prerano

Okej, niste baš fascinirani, pa vam u glavi prolazi milion i jedna situacija. Pre svega, smirite se i ne donosite zaključke prerano. Uvek postoji šansa da ste i vi i on bili toliko uzbuđeni i zbunjeni da niste znali šta radite, zato postoji repriza i repriza reprize i sve tako dok se kockice ne poslože.

Imajte realna očekivanja

Uvek imajte realna očekivanja. Uzmite u obzir to koliko se poznajete i ne poredite ga sa bivšim partnerom koji je znao sve vaše fetiše. Prepustite se tom trenutku i uživajte maksimalno moguće, zar nije sjajno to što sada imate priliku da naučite nešto novo i predložite sve one stvari o kojima ste potajno maštali? Naravno, to se neće desiti prvog dana, ali već nakon izvesnog vremena ćete biti uhodani i ushitreni zbog svakog trenutka koji ćete provesti nasamo!

Pročitajte i ovo: #sextalk: Da li je seks u vodi zaista bezbedan?

Dajte sebi na vremenu

Dobro, ako vam se u glavi stalno vrti taj prvi put sa novim partnerom i niste sigurni ni u sebe ni u njega, dajte sebi na vremenu. Distancirajte se od loših misli i provodite vreme sa njim radeći druge, zanimljive stvari. Svaki početak je lep, ali i težak jer još uvek niste u potpunosti oslobođeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@paiinlesslove)

Suočite se sa osećanjima

Ne krivite ni sebe, ni njega, zato što vam prvi seks nije pošao za rukom. Razočarani ste i što pre prihvatite to osećanje, biće vam lakše, jer to je jedina emocija koja ne može da se obuzda tek tako. Bolje je da prihvatite da ste razočarani nego da krivite sebe ili njega za nešto što se dogodilo. Taj osećaj je samo trenutan i uskoro će vam biti smešno što ste ga sebi izazvali.

Komunicirajte

Komunikacija u odnosu se često odbacuje ili odlaže, tako jedna mala mrlja na zidu raste i iz dana u dan i postaje sve veća dok konačno ne postane rupa. Nemate dovoljno velike šake da biste tu ruku zakrpili, zato, probleme rešavajte dok su još samo male mrlje na zidu. Tako će vam biti lakše jer time odbacujete teret i rešavate probleme u hodu.

Prepustite se

Na samom kraju, šta je to najvažije na početku odnosa i prvih fizičkih kontakata? Odgovor je jednostavan i zato ne komplikujte i prepustite se jer i sami znate koliko želite tu osobu. Da je ne želite, sigurno ne biste trošili vreme na tumačenje svakog trenutka koji ste proveli zajedno. I da, upravo najvažnija stvar u svakom odnosu je – želja!

Pročitajte i ovo: #sextalk: Zašto je želja za seksom pojačana tokom ciklusa

Naslovna fotografija: instagram.com/my_lovely_fashion_corner

Dragana Stojanović

Comments