Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Odahnuli ste, prošlo je vreme kratkih sukanja i kupaćih kostima, a i umorili ste se od pripreme za letnji period – nemojte se opustiti. Iako nastupa svežije vreme, kada možete odećom da pokrijete svoje nedostatke, ne zaboravite one momente kada želite da izgledate zavodljivo i seksi, a svakako ne zaboravite na svoje zdravlje. Povedite računa i pokušajte da promenite loše navike, koje će tokom hladnijeg doba godine pogoršati pojavu celulita.

Konzumiranje rafinisanih ugljenih hidrata

Rafinisane žitarice ne sadrže vitamine, proteine i minerale jer su njihovi najhranljiviji delovi (spoljašnji sloj i klice) uklonjeni. Ostatak se pretvara u jednostavne šećere i tako dospeva u krvotok. Ovi prosti šećeri izazivaju upalne procese, ali ne one koje primećujete po bolu i crvenilu, već u masnim ćelijama, koje počinju da se povećavaju i zadržavaju tečnost i toksine. Cirkulacija se pogoršava, toksini se gomilaju i uništavaju kolagen i elastin, koža se tanji i celulit postaje vidljiviji.

U rafinisane ugljene hidrate spadaju beli hleb, brašno i beli pirinač – tu se kriju prosti šećeri koje treba da izbegavate.

celulit 1 Loše navike koje pogoršavaju celulit   da li ih i ti imaš?

Natrijum (so)

Pored šećera, so isto tako doprinosi stvaranju celulita, odnosno, utiče na to da se više vidi. Konzumiranjem suviše slane hrane, unosite previše natrijuma u organizam, a višak natrijuma utiče na zadržavanje tečnosti u ćelijama i tkivu, stvarajući otečenost i čineći da “pomorandžina kora” deluje upadljivije i grublje.

Prerađevine

Sva hrana koja se nalazi u kesicama i kutijama, prerađena je, a paleta prerađevina koje treba da izbegavate je velika. Najgore su, naravno, grickalice, mesne prerađevine i svi slatkiši. Prerađevine takođe remete hormonsku ravnotežu, a smatra se da je celulit često posledica hormonskih promena. Jedan od hormona koji reguliše šećer je insulin, a konzumiranje prerađevina podiže nivo insulina, pri čemu se ćelije tkiva uvećavaju, zadržavajući tečnosti i toksine i gubeći elastin.

Da biste ovo izbegli, konzumirajte hranu bogatu antioksidantima i polifenolinima, a to su namirnice bogate vitaminom C, pre svega. Ovaj vitamin podstiče stvaranje kolagena, što zateže i učvršćuje kožu. Kolagen je protein, pa je važno i da unosite namirnice bogate proteinima, kao što su meso, jaja i riba.

Editors choice