Modna kuća Louis Vuitton je predstavila novu coffee table knjigu, A Perfume Atlas, koja nije samo za čitanje – već je i za mirisanje.

Najnoviji, ultraluksuzni poduhvat francuskog brenda je knjiga od 380 stranica koja istražuje sirovine, od indijskog ouda do italijanskog bergamota, koje inspirišu njihovu kolekciju mirisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

A Perfume Atlas je knjiga koja je nastala u saradnji sa Jacquesom Cavallierom Belletrudom, glavnim parfimerom modne kuće Louis Vuitton. Belletrud vodi čitaoce na putovanje oko sveta, naglašavajući daleke lokacije koje posećuje da bi pronašao sastojke za svoje mirisne kreacije.

Kroz fotografije i ilustracije, njegova putovanja obuhvataju čitav svet: posećuje Šri Lanku zbog cimeta, Obalu Slonovače zbog kakaa (ključna nota u Louis Vuitton parfemu Nouveau Monde), Tunis zbog nerolija (parfem Imagination) i Francusku – posebno Gras, svetsku prestonicu parfema — za ružu i jasmin (parfemi Rose des Vents i Apogee).

Knjiga se može kupiti na internetu za 160 dolara, ali postoji i Louis Vuitton ograničeni set kutija, koji uključuje ekstrakcije svih 45 katalogizovanih sastojaka. Svaka ekstrakcija je pažljivo flaširana, označena imenom i poreklom, i smeštena u kovčegu marke Louis Vuitton. Naravno, taj mirisni dodatak nije jeftin. Specijalni set kutija dostupan je na odabranim lokacijama Louis Vuitton radnji, za 5.000 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Još jedna značajna saradnja za Louis Vuitton se dogodila nedavno – u čast ekskluzivnog partnerstva između LVMH i Olimpijskih igara u Parizu, modna kuća je predstavila custom made kovčege za držanje dragocenih olimpijskih i paraolimpijskih medalja i baklji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Pročitajte i ovo: Barbie: The Word Tour – šta nas očekuje u modnoj knjizi decenije?

Naslovna fotografija: instagram.com/hypebeast

Božica Luković

Comments