U svetu sporta i visoke mode, Olimpijske igre u Parizu 2024. donose uzbudljivu novinu. Medalje će biti dodeljene na ekskluzivnim Louis Vuitton podmetačima, na taj način spajajući vrhunska sportska dostignuća sa luksuznim francuskim brendom. Ovaj jedinstveni spoj tradicije i elegancije postavlja nove standarde u olimpijskom ceremonijalu, privlačeći pažnju sportista i ljubitelja mode širom sveta.

Kako su nastali Louis Vuitton podmetači za olimpijske medalje 

Louis Vuitton, sinonim za luksuz i francusku eleganciju, predstavio je posebne podmetače za dodelu olimpijskih medalja u Parizu 2024. Ovi ekskluzivni komadi ručno su izrađeni u radionici Beaulieu-sur-Layon u regionu Maine-et-Loire, demonstrirajući vrhunsko umeće i pažnju posvećenu detaljima.

Spoljašnjost podmetača krasi prepoznatljivi Damier šara, originalno kreiran 1888. godine, koji predstavlja ikonični dizajn kuće Louis Vuitton. Unutrašnjost je obložena mat crnom kožom, što je suptilna referenca na Louis Vuitton Torches and Medals kofere. Svaki podmetač može da primi od dve do šest medalja, koje je dizajnirao renomirani juvelir Chaumet.

Ova saradnja nije ograničena samo na podmetače. Louis Vuitton je kreirao i uniseks uniforme za nosioce medalja, koje uključuju polo majicu, široke pantalone i kapu. Ovaj izbor garderobe inspirisan je modnim trendovima sa Olimpijskih igara u Parizu 1924. godine, stvarajući most između prošlosti i sadašnjosti.

Odluka da se Louis Vuitton uključi u ovaj aspekt Olimpijskih igara predstavlja inovativan pristup spajanju sporta i mode. Ova saradnja ne samo da dodaje element luksuza ceremoniji dodele medalja, već i naglašava francusku kreativnost i umeće na globalnoj sceni. 

Louis Vuitton podmetači za olimpijske medalje na Igrama u Parizu 2024. predstavljaju više od običnog modnog dodatka. Oni su simbol spajanja vrhunskog sporta i luksuzne mode, odražavajući francuski šarm i eleganciju na globalnoj olimpijskoj sceni. Saradnja podiže nivo prezentacije medalja i stvara nezaboravan trenutak za sportiste i gledaoce širom sveta, postavljajući nove standarde u proslavi sportskih dostignuća.

Pročitajte i ovo: Donosimo priču iza Silmari nakita, inspirisanog jadranskom obalom i orhidejama

Naslovna fotografija: instagram.com/lifestyleasiahk

Nikola Gudelj

Comments