Louis Vuitton revija u Šangaju, pod nazivom Voyager, okupila je svetske zvezde, poput Cate Blanchett. U pitanju je pre-fall kolekcija luksuzne modne kuće, čiji je kreativni direktor Nicolas Ghesquière.

Revija je održana u pećinskom betonskom prostranstvu Long muzeja, koji je dizajnirao Atelje Deshaus, u umetničkoj četvrti Vest Bund na obali reke. Revija je predstavila komade napravljene u saradnji sa pekinškom umetnicom Sun Yitian, koja stvara fotografije naduvanih plastičnih životinja, uključujući pačiće, mačke i zečeve. Printovi njenih radova krasili su uvodne autfite revije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

U danima koji su prethodili reviji, njeni radovi su postavljeni širom Šangaja, najinternacionalnijeg grada u Kini, projektovane su na spoljašnjost tržnih centara i oslikane na zidovima u modernim šoping i životnim četvrtima.

U srcu Ghesquièrove kolekcije leži spoj njegovog prepoznatljivog stila sa novom kreativnošću koja je neobična i radosna. Od sportskih cvetnih silueta do nostalgičnih komada koji aludiraju na njegove kultne prošle kolekcije, svaki autfit odiše osećajem sigurnosti, usred promenjivog modnog pejzaža. Primetno je da Ghesquièrovo istraživanje suknji, u kombinaciji sa njegovim majstorstvom u dizajnu pantalona, što ističe njegovu svestranost i spremnost da se razvija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Finale kolekcije, koje su predstavile obimne haljine sa mehurićima, pokazuje sposobnost kreatora da uravnoteži dramu sa elegancijom.

Za Louis Vuitton, najveći luksuzni brend u LVMH konglomeratu, Kina nastavlja da predstavlja jedno od najvažnijih svetskih luksuznih tržišta, čak i uz usporavanje privrede i kupovne moći potrošača. LVMH je u utorak saopštio da je prodaja na godišnjem nivou za kvartal koji se završava u martu porasla za 3% na organskoj osnovi, ali su kupovine kineskih kupaca na globalnom nivou porasle za 10%.

Prošle godine, muška linija Louis Vuitton, koju je dizajnirao Pharell Williams, priredila je veliku reviju u Hong Kongu.

Na ovoj reviji, glavna zvezda bila je Cate Blanchett, koja je nosila crno-beli autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saskia Lawaks (@saskialawaks)

Paul Bettany i Jennifer Connelly su pozirali zajedno u elegantnim Louis Vuitton autfitima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @starent818

Chloë Grace Moretz je odabrala bordo kožne pantalone i kratku metalik jaknu.

Pročitajte i ovo: Dior revija u Njujorku kao omaž Marlene Dietrich

Naslovna fotografija: instagram.com/louisvuitton

Comments