Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Da li je već došlo vreme za lubenicu? Recite nam da jeste, jer to ujedno znači da je i leto tu, da su tu opušteni dani, da je tu prelepi miris savršene lubenice i okupljanje za stolom kada se ona posluži. Ta sočna poslastica obožavana je godinama, čak mnogo više od drugog voća, ali ima tu onoga – što nam nije dostupno stalno, to želimo više. I lubenice i jagode brzo prođu, a onda žudimo za njima godinu dana.

Da li si znala da lubenice nisu popularne samo u ishrani? Koriste se i kao materijal za nameštaj, ali se koriste i u kozmetici. Ovog leta lubenica neće biti samo tvoja omiljena poslastica, već i omiljeni #skincare trend, koji ćeš obožavati! 

View this post on Instagram

Ostuni Italy 🇮🇹

A post shared by Luxury Travel And Hotels (@luxurytravelandhotels) on

Međutim, nije ništa novo i revolucionarno to što se lubenica koristi i u kozmetici. To smo znali. Međutim, sada se sve više potencira na njenim pozitivnim dejstvima. Dakle, lubenice sadrže vitamite A, C i E, a upravo ti vitamini su i potrebni koži. Azijska kultura već vekovima koristi lubenicu u ove svrhe. Lubenica se koristi kako bi smanjila crvenilo lica, kako bi ublažila upalne procese i uticala na izgled kože. Vitamini koje sadrži lubenica uz pomoć svojih antiokcidacijskih elemenata doprinose boljem izgledu kože i smanjuju stres. 

Ono što je zanimljivo jeste da možete skinuti crveni deo lubenice, iseći sve dok ne dođete do onog belog i onda namazati to na lice, a onda iseći kolutiće i staviti ih na oči. Osetićeš osveženje odmah nakon skidanja.

Kao što već i znamo lubenica ima čak 90% vode, što znači da je odlična za hidrataciju kože. Bukvalno svaki njen deo je dobar za ponešto. Pulpa, odnosno crveni deo je najbolji za hidrataciju, kora bostana je ideaalna za iritacije, a seme je obogaćeno masnim kiselinama što znači da i seme doprinosi održavanju hidratacije. 

View this post on Instagram

This September I went to the beach every day for a couple of hours and while there I was always on the water or walking or running or doing yoga (never in the shade) and though I really meant to buy or make my own body natural sunscreen I end up not doing any and I couldn´t help noticing I didn’t feel the need to use it at all! ⠀ I never got any sign of sunburn! (though every day I used a bit on my face and neck just in case… but I didn’t have enough to the body). ⠀ This made me think: it´s a fact that every day I have my daily dose of carrots, red bell peppers, tomatoes, etc, but probably my skin got stronger because of all the watermelon I ate, which was a LOT and this special fruit is so well known for its amazing skin properties. (I always eat the seeds as well, they´re tasty and beneficial for us. ) ⠀ I´m not encouraging anyone to not use sunscreen. We´re all different and we have to listen to our body. ⠀ I´m sharing this because I'm a strong believer on the healing power of natural foods and if I used to love watermelons before, after this summer I've became a HUGE FAN of them! ⠀ As I´m writing this, the gratitude feeling I had while eating my juicy watermelons is filling my heart again! ⠀ Wishing you a Happy Week full of Whole Foods, so you can always be your Best Version! ⠀ #Bestversionofyourself#Bestself#Wholefoods#watermelonforskin#livingfoods#Veganfood##plantbased#healingfoods#helathyfruitsforskin#glowingskin#foodsnicetan#watermelonseeds#watermelonskin#rawfood#foodwithprana#highvibrationalfood#watermelon#fruits#fruit#healthyfood#healthy#vegetables#foodie#breakfast#fresh#yummy#healthylifestyle#healthytribe#mindbodysoulfam

A post shared by Sofia Costa – HTBHappy (@sofia_balancedlifestyle) on

Editors choice