Koje su to luksuzne boje za jesen i zimu, u kojima će svaki vaš autfit delovati elegantnije i skuplje? Kad se približi hladnije vreme, postoji nekoliko ključnih trendova koje uvek možemo da očekujemo. Znamo da ćemo početi da viđamo mnogo više bež, braon i narandžastih tonova na ulicama i u novim kolekcijama brendova.

Boje oponašaju nijanse promenljivog lišća ili stvaraju kontrast sa jarkim tonovima koje obično nosimo ranije u godini – u svakom slučaju, postoji nešto u vezi sa jesenjom i zimskom sezonom zbog čega se svi oblače u tople, prijatne tonove i vanvremenske neutralne nijanse.

To je isprobana paleta kojoj se verno vraćamo iz godine u godinu. Primetili smo da su modne influenserke utonule u takve kombinacije boja, jer mnoge objavljuju idilične fotografije, dok su obučene u nijanse bež, krem, sive, tamnoplave i braon. Za one koji žele da dodaju malo više boje, narandžasta i duboka bordo nijansa su takođe u opticaju.

Uprkos tome što je crna takođe na listi modnih trendova za ovu sezonu i nikada ne izgleda loše, biramo da damo prioritet svetlijim tonovima. Ne samo da znamo da će nas progurati kroz hladne mesece, već će izgledati jednako zadivljujuće kada prolećno sunce počne da se vraća.

Luksuzne boje za jesen i zimu – 7 vodećih nijansi

Čokoladnobraon

Samo ime im kaže – bogate, čokoladne nijanse braon nikada ne izgledaju jeftino, a posebno luksuzno deluju kad se nose od glave do pete. To nam pokazuje autfit manekenke Else Hosk, koja je nosila čokoladnobraon u celosti, ali je kombinovala različite teksture – rebrastu tkaninu i lakiranu kožu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Bež

Praktična i klasična, bež je daleko od dosadne boje. Uprkos tome što spada u neutralne nijanse, bež izgleda skupoceno, posebno u vidu pletiva. Bež džemper ili rolka od kašmira su, recimo, odlična investicija, kao i široke pantalone od vune.

Teget

Uprkos tome što će crna uvek biti obavezna u zimskoj paleti, izgledaćete veoma luksuzno i u mornarskim nijansama. Teget je najaktuelnija tokom leta, ali je potcenjena za jesen i zimu. Ima francuski šmek i old money vibes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Luckie (@mialuckie)

Narandžasta

Možda deluje neočekivano, ali svetle nijanse mandarine uvek izgledaju luksuzno u hladnijim mesecima. Nosite ih sa prljavobelim i krem nijansama za dodatni luksuzni efekat. Pletivo je najlakši način da ovu vedru boju uvedete u svoje jesenje i zimsko odevanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monikh (@monikh)

Boja vina

Poput finog vina, postoji nešto dekadentno i neodoljivo u dubokim bordo nijansama. Jasno su povezane sa hladnom sezonom – baš ih retko nosimo tokom proleća i leta. Osim na odeći, izgledaju fenomenalno i u vidu karmina ili na noktima.

Krem

Prihvatite svetliju stranu jesenjih stajlinga uz krem autfit od glave do pete, sastavljen od odevnih komada različitih tekstura. Baš kao u slučaju bež boje, monohromatski izgled će učiniti ove nijanse još luksuznijim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Skye (@_jessicaskye)

Siva

Daleko od mračnih, sivi tonovi izgledaju posebno otmeno nošeni sa kožnim dodacima u crnoj ili braon boji. Ove godine, siva je doživela pravu eksploziju popularnosti – posebno kombinacija sivog kaputa i bordo kožne torbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Venetia Alia (@veneti.a)

Pročitajte i ovo: Obuci se kao Sofia Richie Grainge – našli smo odevne komade iz domaće ponude u njenom stilu

Naslovna fotografija: instagram.com/mialuckie

Božica Luković

Comments