Ako maštate o odmoru koji će se razlikovati od svega što ste iskusili dosad, ovi luksuzni hoteli za zimovanje će vas oboriti s nogu. O njima maštamo, oni nas inspirišu, pa predstavljaju i deo naše bucket liste. Mnogi od nas definišu luksuz kao slobodno vreme, veličanstvena priroda i iskustvo samog putovanja, koje ne želimo nužno da delimo sa svetom. Upravo to je princip “tihog luksuza” kada je reč o putovanjima.

Ako imate sličnu travel filozofiju, svideće vam se ove ideje za zimsko putovanje i odmor u hotelima koji važe za oličenje trenda “tihog luksuza”, po kojem ćemo definitivno pamtiti 2023. godinu. Daleko od mejnstrima i neukusa, ovi hoteli na svoj način nude prestižan boravak, bez zvučnih imena ili grandioznih ukrasa. To često znači da ćete naći i manje gužve u poređenju sa drugim odmaralištima.

Dok vas zimovanje možda asocira na snežni pejzaž, određeni tropski delovi sveta nisu ispunjeni pahuljama čak ni u decembru. Međutim, to ne znači da su manje posebni, jer pojedina nepoznata mesta nude još neočekivanih avantura tokom praznične sezone. Bez obzira da li sanjate o šetnji po evropskim božićnim pijacama ili o ugodnim spa tretmanima i vrućini, donosimo zimska putovanja koja bi trebalo da razmotrite.

Luksuzni hoteli za zimovanje širom sveta

L’Apogée Courchevel, Francuski Alpi

Ako želite da utonete u iskonsku zimsku zemlju čuda, L’Apogee Courchevel je jedinstven hotel sa više od pet zvezdica koji je nagrađen odlikom Francuske palate. Tu odliku je osnovao francuski ministar turizma u novembru 2010. godine, a u pitanju je zvanično priznanje najboljim hotelima sa 5 zvezdica. Oni moraju imati izuzetne kvalitete koji oličavaju francuske standarde izvrsnosti i trebalo bi da doprinose poboljšanju imidža Francuske širom sveta.

U tom ritmu, L’Apogée Courchevel odmaralište obeležava svoju desetu godišnjicu novim programom. Jedna takva avantura koju nudi je The Sunset in Style Experience – dvadesetominutna vožnja sankama do snežnog vrha Alpa, gde vas raskošni restoran i kokteli čekaju uz zalazak sunca. Magično.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели L’Apogée Courchevel (@lapogeecourchevel)

Forestis Dolomites, Bresanone, Italija

U hotelu Forestis Dolomites, jedinstveni pejzaž na 1.800 metara nadmorske visine zadivljuje goste svakog dana. Planinsko utočište se nalazi u južnom Tirolu sa prekrasnim pogledom na vrhove Dolomita, koji su deo UNESCO svetske baštine. Dok šuma dominira spoljašnjim pejzažom i dizajnom hotela, materijali i teksture lokalnog porekla i stare, uspostavljene tradicije preuzimaju unutrašnje prostorije, uključujući restoran Forestis i tretman sa četiri elementa sa potpisom Forestis Spa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FORESTIS (@forestis.dolomites)

The London EDITION, London, Velika Britanija

Za zimski odmor u gradu, The London EDITION nudi magičan uvid u britansku prestonicu zbog naselja Fitzrovia u centralnom Londonu. Bez ikakvih istaknutih spoljnih znakova, u stilu “tihog luksuza”, istorijska zgrada dočekuje goste svojom neoklasičnom arhitekturom i ogromnim hromiranim jajetom u predvorju. Uprkos tome što već postoji toliko lokacija koje treba posetiti kad ste u Londonu, ovaj hotel mami sve posetioce da ostanu u sobama nalik kabinama, uživaju u zalogajima u taverni Berners ili pijuckaju u udobnom lobi baru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The London EDITION (@editionlondon)

Nirjhara, Bali

Za one koji ne sanjaju o snežnom zimovanju, odsedanje usred tropskih šuma i pirinčanih polja na Baliju nudi drugačiju vrstu zimskog odmora. Nirjhara je ekološko odmaralište i raj za zelenilo, gde su privatne vile okružene visokim drvećem. Uživajte u toplim temperaturama uz aktivnosti, kao što su surfovanje na plaži Kedungu, vožnja biciklom kroz sela i opuštanje uz prepoznatljive spa tretmane.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nirjhara (@nirjharabali)

Amankora, Butan

Butan vam možda ne pada na pamet kad mislite o zimskom odmoru, ali usred visokih planina ovog budističkog kraljevstva vaše putovanje života može da počne. Amankora hotel dočekuje posetioce ovog dalekog raja više od 20 godina. Odmaralište ima pet loža u pet dolina, od kojih svaka ima osam do 24 intimna apartmana. Sezona praznika u Amankori je najbolje vreme da naučite o bogatoj butanskoj kulturi, da dobijete vreme za razmišljanje i ponovno povezivanje sa sobom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Amankora (@amankorabhutan)

Pročitajte i ovo: Glamping – luksuzni tip kampovanja koji celo iskustvo podiže na viši nivo

Naslovna fotografija: instagram.com/lapogeecourchevel

Božica Luković

Comments