Da li ste znali da su kod svakih naočara za sunce veoma važni okviri, a da je na drugom mestu oblik lica, kako bi one stajale kao salivene?

Leto je već došlo, a ako niste nabavile naočare, vreme je da posetite radnje i izaberete najlepše. Ima ljudi koji obožavaju da nose ovaj aksesoar, a ima i onih koji ga ne skidaju ni u zatvorenim prostorijama. Ako spadate u tu grupu, ne zaboravite da uložite u nešto što će biti uz vas stalno tokom letnjeg perioda.

Srcoliki oblik lica

Oblik lica opisuju naglašene jagodice i čelo, a predstavnica ovog oblika među poznatima je Kara Delevinj. Vama pristaju oblici poput avijatičarskih naočara, a brend Ray-Ban prepun je takvih modela.

Takođe ne otpisujte uže modele naočara, jer vam odlično pristaju.

219 Mačka da budeš: Naočare za svaki oblik lica

Četvrtast oblik lica

Ne znam da li ste znali, ali četvrtasto lice ne podnosi oštre ivice. Naglašene konture lica ne trpe ni glomazne naočare, pa neka vaš izbor budu okrugli ili ovalni oblici.

Ovakve naočare obeležile su osamdeste, a vi svojim vizuelnim izgledom zasijajte svojom pojavom u ovim dvehiljaditim godinama.

319 Mačka da budeš: Naočare za svaki oblik lica

Okruglo lice

Logičan zaključak je da okrugao oblik lica ne trpi okrugle stvari na glavi, pa srazmerno tome birajte četvrtaste i izdužene naočare. Čak dolaze u obzir i trenutno moderne, mačkaste.

415 Mačka da budeš: Naočare za svaki oblik lica

Ovalno, izduženo lice

Za vas su idealni tamniji okviri i crna stakla. Vaša faca će delovati vizuelno uže ukoliko izaberete okrugle naočare, a nikako ne kupujte velike i glomazne naočare koje će vaše lice učiniti još većim nego što jeste.

511 Mačka da budeš: Naočare za svaki oblik lica

Violeta Stojanović

Comments