Mačkasti ajlajner uglavnom svima dobro stoji, a on je pravi “spas” za sve one koji se bore sa spuštenim kapcima ili očima koje generalno izgledaju setno usled svog oblika. Njegov cilj je da vam “zaoštri” i izduži oko čineći ga privlačnijim, a ovaj tip ajlajnera žene nose već duže od polovine veka. Bilo da ste fan veoma izraženih mačkastih ajlajnera ili onih suptilnih, u nastavku vam predstavljamo čak osam načina na koji ga možete nositi, a na vama je da odaberete svoj omiljeni. Ili, da isprobate više njih pa u zavisnosti od prilike izaberete onaj koji vam u trenutku najviše leži! Opcija je mnogo, leto je i dalje u toku, poigrajte se sa šminkom i uživajte u reakcijama ljudi oko vas na vaš novi izgled.

Klasični mačkasti ajlajner

Klasični mačkasti ajlajner na gornjem kapku služi tome da ga izduži. Trebalo bi da ga nanesete tako da vam linija od unutrašnje ka spoljašnjoj linji kapka ide od tanje ka debljoj, koja će na kraju ići u uspravni špic. Kada birate ugao pod kojim će vam linija ajlajnera ići na gore, najbolje bi bilo da od ivice svog donjeg kapka povučete zamišljenu liniju koja bi njegov oblik prirodno pratila na gore, a zatim tu da povučete liniju ajlajnera. Klasični mačkasti ajlajner nije preterano izdužen ali nije namenjen ni da izgleda kao da nemate šminku.

Obrnuti mačkasti ajlajner

Jedan od najnovijih makeup trendova je i obrnuti mačkasti ajlajner, koji se nanosi po istom principu kao i klasični, samo na donjem kapku, dok gornji ostaje bez šminke – odnosno samo sa neutralnim senkama za oči. Kada izvlačite ajlajner na donjem kapku, produžite ga i kreirajte špic na isti način na koji biste to uradili sa klasičnim ajlajnerom. Ovo je odličan party look za večernji izlazak u klub ili na piće sa prijateljicama!

Suptilni mačkasti ajlajner

Ipak, ukoliko želite svoje oko samo blago da učinite vizuelno izduženijim a ne želite da izgledate kao da ste se previše potrudili ili imate više šminke (naročito ako se šminkate za posao ili popodnevni letnji izlazak) – predlažemo vam suptilni mačkasti ajlajner. On podrazumeva kraću i tanju špicastu liniju koja prati samo samu ivicu vašeg gornjeg kapka i koja kreće od njegove sredine, a ne unutrašnjeg ugla. Kada stavite ovaj ajlajner pa maskaru, on će delovati skoro neprimetno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scatty Lu (@lulustone_)

E-girl mačkasti ajlajner

Ako pratite internet kulturu, sigurno ste čuli za online subkulturu e-devojaka, koje su nešto poput anime karaktera ali u stvarnom životu. Ova subkultura nastala je otprilike pre desetak godina, a jedan od načina po kojima ćete prepoznati e-devojke je definitivno njihova karakteristična šminka, koja veoma često uključuje naglašen ajlajner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hayley Bui (@hayley_bui)

Comments